piotr.o 17.07.2004 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2004 Czy te 145 m2 to jest powierzchni płaskiej czy wymiary dachu są rzeczywiste? Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 26.07.2004 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Gosia:Czy w związku z powyższym wyliczajac cenę robocizny za połozenie gontów - to dekarze biorą ( powinni brać za faktyczne m2 dachu) - oczywiścnie jest ich mniej Czy za ilość m2 materiałów ( bo spady itp. ) - jest więcej? Pozdrawiam ze śląska. U mnie dekarze brali 15zł/m2(układanie gontów+obróbki(3 kominy)+wycinanie nierówności w papie podkładowej 5 koszy +obr. okapów) w dachu kopertowym za rzeczywiste metry dachu. Według mnie 5% więcej gontów wystarczy ale jak znam życie weź 10% . Będzie na później (za około 5-15 lat możesz takich samych nie kupić), a nigdy nie wiadomo czy się nie przydadzą.Mam kolege, któremu piorun uszkodził cześć przy kominie po kilku latach mieszkania, ale miał pare sztuk i wymienił. Pamiętaj o radzie Voytca o mieszaniu gontów!!!Zobacz jak to u mne wygląda:http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=24712&grupa=0&kat=2&a=bodzio_g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 27.07.2004 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Wielkie dzięki, własnie od wczoraj rozpoczeli ten dach. Apropo wybrałam dachówkę Tegoli Europa Rosso -standard. To są prostokąty i melanż ( zcerwony, brąz, zółty i lekko czarne) więc i tak i tak nie powinno być widac różnic, ale dzięki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wene74 28.04.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Polecam firmę Elko-Bis Systemy odgromowe. Pytania związane z odgromówką proszę kierować pod adres mailowy [email protected]Chętnie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ofelia 28.04.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Mam od 2004go roku na deskowaniu,jakiejś szwedzkiej firmy z gwarancją na 10 i trwałością na30.Deski pracują,woda cieknie(papa podkładowa niczego tu nie zmienia).Przyziemnych problemów z obróbkami komina nie wspomnę.Jak już to zrobiłabym na osb,co wypacza sens ekonomiczny.Teraz zaczyna cieknąć w tylu miejscach,że zrezygnowałam już z zamiaru położenia kolejnej warstwy gontu i położę blachodachówkę najtańszą jaką znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 07.08.2015 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Zapraszamy do obejrzenia filmu o tym jak na pewnym domku letnim usunięto eternit. Nowe pokrycie wykonano z gontu rolowanego. Jak układa się gont rolowany, jakie ma zalety - o tym film. Zobacz inne filmy z życia i poradnikowe murator.tv - to Telewizja Budowlana dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts