Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co jesli sasiad cos zrobi bez mojej zgody????

owad

Recommended Posts

Witam. Co jesli sasiad cos zmieni bez mojej zgody? Dzialka nalezy do kilku osob i kazdy ma udzial procentowy. Na tej dzialce stoi nasz dom. Nie jest okreslone czyja czesc jest czyja, poprostu kazdy ma swoje udzialy.

Jak ktos cos zmieni bez mojej zgody (rozumiem ze taka ten ktos musi posiadac, wszystkich mieszkancow) to co wtedy mozna zrobic? Na policje czy jak?

Chce robic jakies modyfikacje, czesci wspolnych, jak chodniki trawniki itd.

No kurde, a czyj ma byc ten dom? Mamy w nim wszyscy mieszkania i dom jest nasz. Mowiac nasz mialem na mysli wszystkich ludzi tam mieszkajacych. Jest to budynek wielorodzinny, tak jakby maly blok.
To oki - myślałem że to Wy (jako jedno tzw. gospodarstwo domowe) macie dom na działce, która ma kilku współwłaścicieli. A tak to spoko.

Witam. Co jesli sasiad cos zmieni bez mojej zgody? Dzialka nalezy do kilku osob i kazdy ma udzial procentowy. Na tej dzialce stoi nasz dom. Nie jest okreslone czyja czesc jest czyja, poprostu kazdy ma swoje udzialy.

Jak ktos cos zmieni bez mojej zgody (rozumiem ze taka ten ktos musi posiadac, wszystkich mieszkancow) to co wtedy mozna zrobic? Na policje czy jak?

Chce robic jakies modyfikacje , czesci wspolnych, jak chodniki trawniki itd.

Modlić się, żeby nie upominał się o partycypowanie w kosztach :lol: .

A tak poważniej, to spytaj co konkretnie chce zrobić? Może ten jego pomysł nie jest taki zły i spodoba się pozostałym współwłaścicielom :wink: . Pogrubienie moje.

Poprostu chca sobie zrobic ogrodki pod oknami ci z parteru, ja mieszkam na pietrze i boje sie ze beda mi drzewa sadzic albo cos w tym stylu, na korzysc jest tylko dla nich. Co o tym myslicie............?

zbierzcie się wszyscy, wymyślcie fajny projekt tych ogródków tak, żeby ci "z parteru" mieli ładnie i wygodnie a ci z piętra ładny widok - i po sprawie. Chyba lepszy ogródek, niż klepisko :-?