owad 02.04.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam. Co jesli sasiad cos zmieni bez mojej zgody? Dzialka nalezy do kilku osob i kazdy ma udzial procentowy. Na tej dzialce stoi nasz dom. Nie jest okreslone czyja czesc jest czyja, poprostu kazdy ma swoje udzialy.Jak ktos cos zmieni bez mojej zgody (rozumiem ze taka ten ktos musi posiadac, wszystkich mieszkancow) to co wtedy mozna zrobic? Na policje czy jak?Chce robic jakies modyfikacje, czesci wspolnych, jak chodniki trawniki itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 02.04.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 a skąd wiesz, że ten dom jest wasz? z tego co pamiętam, to dom na działce należy do wszystkich właścicieli działki chyba że zaznaczono inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owad 02.04.2009 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 No kurde, a czyj ma byc ten dom? Mamy w nim wszyscy mieszkania i dom jest nasz. Mowiac nasz mialem na mysli wszystkich ludzi tam mieszkajacych. Jest to budynek wielorodzinny, tak jakby maly blok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 02.04.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 kodeks cywilny dział IV współwłasność od art 199, większość liczy się udziałami współwłaścicieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 03.04.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 No kurde, a czyj ma byc ten dom? Mamy w nim wszyscy mieszkania i dom jest nasz. Mowiac nasz mialem na mysli wszystkich ludzi tam mieszkajacych. Jest to budynek wielorodzinny, tak jakby maly blok.To oki - myślałem że to Wy (jako jedno tzw. gospodarstwo domowe) macie dom na działce, która ma kilku współwłaścicieli. A tak to spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 03.04.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Witam. Co jesli sasiad cos zmieni bez mojej zgody? Dzialka nalezy do kilku osob i kazdy ma udzial procentowy. Na tej dzialce stoi nasz dom. Nie jest okreslone czyja czesc jest czyja, poprostu kazdy ma swoje udzialy. Jak ktos cos zmieni bez mojej zgody (rozumiem ze taka ten ktos musi posiadac, wszystkich mieszkancow) to co wtedy mozna zrobic? Na policje czy jak? Chce robic jakies modyfikacje , czesci wspolnych, jak chodniki trawniki itd. Modlić się, żeby nie upominał się o partycypowanie w kosztach . A tak poważniej, to spytaj co konkretnie chce zrobić? Może ten jego pomysł nie jest taki zły i spodoba się pozostałym współwłaścicielom . Pogrubienie moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owad 10.04.2009 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 (edytowane) No tak, no tak Edytowane 26 Grudnia 2014 przez owad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 14.04.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 czyli nie wiesz, co tam będą robić, ale już się martwisz, że sąsiad COŚ zrobi ?może wystarczy porozmawiać z sąsiadem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 14.04.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Poprostu chca sobie zrobic ogrodki pod oknami ci z parteru, ja mieszkam na pietrze i boje sie ze beda mi drzewa sadzic albo cos w tym stylu, na korzysc jest tylko dla nich. Co o tym myslicie............? zbierzcie się wszyscy, wymyślcie fajny projekt tych ogródków tak, żeby ci "z parteru" mieli ładnie i wygodnie a ci z piętra ładny widok - i po sprawie. Chyba lepszy ogródek, niż klepisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts