pattaya 02.04.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 A ja częstoWystarczy znaleźć przyzwoity tartak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 02.04.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 A ja często Wystarczy znaleźć przyzwoity tartak Tu się zgadzamy, że takie są ale naprawdę czytaj ze zrozumieniem. W pierwszym poście Jarek.P napisał:"Tartak, który ma mi więźbę robić powiedział, że oczywiście mogą impregnatu nie barwić, ale ten, który stosują sam z siebie też da zielonkawe podbarwienie i tego się nie uniknie". Jak dla mnie oznacza to, że wybrał już tartak do wykonania więźby i on mu takiej nie zrobi jak ty proponujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.04.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 To Ty czytaj ze zrozumieniem zanim komuś zarzucisz jego brak.Gdzie Jarek napisał,że ten tartak nie impregnuje ciśnieniowo?Gdzie napisał,że wybrał tartak?Może ma kilka niedaleko.Nie przekręcaj cudzych słów i nie bierz udziału w rozmowie jak nie masz nic do powiedzenia albo nie rozumiesz o czym mowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 02.04.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 hmh, kurczę. ja swoje drewno impregnowałem ciśnieniowo i było praktycznie bezbarwne. to, że na składach impregnowane drewno jest zielone, to przecież efekt bejcy, żeby łatwiej było odróżnić - impregnat sam z siebie jest przecież z reguły bezbarwny . przynajmniej ten z mojego tartaku - jak się bliżej wpatrzeć, to drewno jest delikatnie ciemniejsze, ale cały czas zachowuje naturalny wygląd: http://www.puchaczy.waw.pl/~squall/tmp/foty%20z%20budowy/2009-03-03%20Deskowanie,%20papowanie/CIMG0017.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 02.04.2009 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Żeby was pogodzić, kilka słów wyjaśnień. Tartak już wybrałem, jeśli nawet się okaże, że impregnują na kolorowo albo wcale, to i tak nie chciałbym go zmieniać, bo cenowo są dla mnie najkorzystniejsi, oferują transport gratis, a w ramach transakcji wiązanej tym samym ich transportem będę miał przywiezione stemple praktycznie darmowe. Tartak ten impregnuje ciśnieniowo (a przynajmniej tak twierdzi). Zamawiając tą więźbę jeszcze na temat impregnatu pogadam, może mi pokażą, jak on wygląda bez barwnika, jesli będzie kiepsko, najwyżej jętki zamówię nieimpregnowane i je sobie potem sam zaimpregnuję, choćby i spryskiwaczem ogrodniczym. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwitek 02.04.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 A ja impregnowałem Drewnochronem: elementy niewidoczne Drewnochronem Więźba, a te na zewnątrz Drewnochronem w kolorze Teak. Wszystkie elementy malowane obficie pędzlem trzy-krotnie. Może nie wnika tak jak metodą ciśnieniową, ale wiem wiem że mam każdy zaimpregnowany, wszystkie w jednakowej kolorystyce i wyszły naprawdę bardzo ładnie. A co do tartaku to za specjalnie im bym nie niewierzył, bo wiem że większość w ramach oszczędności rozcieńcza impregnaty jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 03.04.2009 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 To Ty czytaj ze zrozumieniem zanim komuś zarzucisz jego brak. Gdzie Jarek napisał,że ten tartak nie impregnuje ciśnieniowo? Gdzie napisał,że wybrał tartak? Może ma kilka niedaleko. Nie przekręcaj cudzych słów i nie bierz udziału w rozmowie jak nie masz nic do powiedzenia albo nie rozumiesz o czym mowa. No to autor już ci chyba wszystko wyjaśnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts