hannibal 02.04.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam wszystkich. Jestem na etapie krycia dachu. Z niedługo będę musiał docieplać poddasze. Słyszałem pozytywne opinie o docieplaniu metodą wdmuchiwania. Czy da sie ją zastosować przy dachu stromym?Może ma już ktoś jakieś doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 02.04.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam wszystkich. Jestem na etapie krycia dachu. Z niedługo będę musiał docieplać poddasze. Słyszałem pozytywne opinie o docieplaniu metodą wdmuchiwania. Czy da sie ją zastosować przy dachu stromym? Może ma już ktoś jakieś doświadczenia. Da się. A co chcesz przez to uzyskać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobvilla 02.04.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Zwykle stosuje się tą metodę do ocieplania stropodachów w blokach.Choć w niektórych krajach np. USA, Kanada, Skandynawia jest to powszechnie stosowana metoda także w domkach jednorodzinnych. Dzięki tej metodzie uzysukje się jednolitą warstwę izolacji termicznej bez tzw. kieszeni ktore mogą powstawać przy niestarannym układaniu wełny w matach.Jeżeli w swojej okolicy znajdziesz kogoś kto taką usługę wykonuje to warto zapytać o cenę. Koszt przy niewielkiej powierzchni docieplenia zależy bardzo od odległości. Na śląsku usługę ocieplenie stropodachu wykonuje między innymi firma CelluTherm i Energosystem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts