krzy1719499215 13.11.2003 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Witam. Mam pytanie, czy ktoś z forumowiczów spotkał się z rozwiązaniem podłączenia jednego pieca lub kominka do dwóch przewodów kominowych leżących obok siebie w celu zwiększenia powierzchni przekroju kanału dymowego. Mam dwa kanały wentylacyjne 14x14 i chcę podłączyć do nich kominek, który wymaga większego przekroju. Propozycja mojego majstra jest taka aby spaliny puścić w te dwa kanały 14x14. Suma przekrojów byłaby wtedy wystarczająca, a wydaje mi się że łatwiej jest "dorobić" kanał wentylacyjny niż spalinowy. Co o tym myślicie? PozdrawiamKrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 13.11.2003 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Ależ oczywiście, fachowo nazywa się to spodnie lub portki, i w przypadku małych przekrojów przewodów kominowych spełnia swoje zadanie.Pozdrawiam kominiarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy1719499215 14.11.2003 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Dzięki, prawdę mówiąc liczyłem na Twoją odpowiedź. PozdrawiamKrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts