blurp 02.04.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Kupiliśmy i remontujemy budynek, który kiedyś był oborą, co prawda krótko ale jednak. Przekształcamy go na dom mieszkalny. Nie było czuć przedtem żadnego zapachu, teraz, na etapie pierwszych dni ogrzewania budynku (właśnie założyliśmy centralne ogrzewanie i idzie pełną parą) czuć dziwny zapach. Może on pochodzić z wilgoci, bo dopiero wszystko schnie po zimie,(cały dom był zalany kiedy robiliśmy dach) lecz chciałabym uniknąć późniejszych problemów. Budynek jest niepodpiwniczony, wylewka betonowa. Będziemy ją ocieplać, więc czy na przykład najpierw nie wysypać powiedzmy warstwy wapna lub czegoś innego pochłaniającego ewentualny zapach moczu a na to pójdzie styropian i wylewka.Po pierwsze jakiego preparatu użyć, po drugie czy nie przeżre to styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 02.04.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Jak chcesz się skutecznie pozbyć zapachu krowiego moczu to niestety, musisz skuć wylewkę, wybrać piasek lub ziemię który jest pod wylewką. Również tynki mogą być przesiąknięte. Też do skucia. W mojej oborze zapach był mimo, że 20 lat krów już tam nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 03.04.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Skontaktuj sie z lokalną firmą dezynfekcyjną - mają środki dezynfekujące i dezodorujace, których używa się do "odświeżania" pomieszczeń , w których długo znajdowały sie zwłoki. Ja miałam ten sam problem - w domu, który kupiłam poprzedni właściciele trzymali stado kotów i psów, które swe potrzeby załatwiały wewnątrz budynku.Fetor był koszmarny. Zerwaliśmy wszystko co było na ścianach i podłodze, zdezynfekolwaliśmy - teraz jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blurp 03.04.2009 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Dzięki, nie mam zamiaru skuwać tego co jest na obecnym etapie. Poza tym zapachu przedtem w ogóle nie było, pojawił się dopiero jak wszystko zamokło i zaczęliśmy grzać, nie jest straszny. Chodzi mi właśnie o coś takiego jak preparat usuwający brzydkie zapachy i dlatego sugerowałam wapno, ewentualnie wiem, że soda oczyszczona świetnie pochłania smród no ale boję się ewentualnej reakcji chemicznej gdybym zostawiła jej warstwę pod spodem. Czy ktoś wie co mogłoby się stać w tym przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alinaifabian 19.03.2010 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Dzięki, nie mam zamiaru skuwać tego co jest na obecnym etapie. Poza tym zapachu przedtem w ogóle nie było, pojawił się dopiero jak wszystko zamokło i zaczęliśmy grzać, nie jest straszny. Chodzi mi właśnie o coś takiego jak preparat usuwający brzydkie zapachy i dlatego sugerowałam wapno, ewentualnie wiem, że soda oczyszczona świetnie pochłania smród no ale boję się ewentualnej reakcji chemicznej gdybym zostawiła jej warstwę pod spodem. Czy ktoś wie co mogłoby się stać w tym przypadku? I jak sobie poradziłaś z tym problemem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blurp 22.03.2010 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Jakoś po wysuszeniu nie ma problemu. Podłoga standardowa wylewka na styropianie, na to kafelki, najbardziej śmierdziała w sumie kolumna wystająca z podłogi, skuliśmy wierzchnią warstwę, na to poszedł gips i już jest spokój. Kwestia zawilgocenia. Jak będziemy już tam mieszkać nie planuję basenu wokół kolumny Dzięki za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.11.2019 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2019 Polecam preparat Stop Zapachom firmy Subio. Jest całkowicie bezpieczny dla otoczenia, ludzi, zwierzat, a także nie pozostawia żadnych śladów, plam tip. I równiez nie bedzie w żaden sposób szkodliwy dla styropianu. I działa... Jaki jest skład chemiczny tego preparatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kudlaty69 21.11.2019 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2019 Zastosowanie ozonatora może pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 22.11.2019 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2019 Zastosowanie ozonatora może pomoże A kosztuje nie wiele , z aliexpres zapłaciłem chyba 120zł za 15 gramowy , wydajność niesamowita ,teraz latam i odświeżam co się da ,bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts