FlashBack 04.04.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 [ Nie znam typa ale pewne jlotl. b] szok to, te 28 cm styropianu na podlodze. stelaz montuje sie przed wylewkami. ratowanie sie przed mostkiem od sciany i tego co pod podloga i tak nic nie da bo o tym nalezalo myslec przed wykonaniem fundamentow i podkladu dla podlog. Jezusie Nazareński - co Ty pleciesz??? [/b] Nie znam tego goscia a co on naplotl? To powiedz mi o co chodzi z ta gruboscia styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 04.04.2009 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 To powiedz mi o co chodzi z ta gruboscia styropianu? Bo to jest konkurs, kto ma więcej ten lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 04.04.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Nie znam tego goscia a co on naplotl? To powiedz mi o co chodzi z ta gruboscia styropianu? Sądzę, że chodzi o to, że na chudziaku kładzie 28cm styro i do piero na to wylewka. No i co teraz ze stelażem. Żaden nie przejdzie przez taką grubość, trzeba by dospawać mu szczudła. No i nie ma żadnego powodu, żeby go nie przekręcić do wylewki więc nie ma o czym gadać. Zakończmy już ten temat, bo jeszcze skołują sie biedni ludzie i zaczną stresować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 04.04.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 To powiedz mi o co chodzi z ta gruboscia styropianu? Bo to jest konkurs, kto ma więcej ten lepszy Kiedyś wielka fura była lekiem na kompleksy, teraz grubość styropianu. Ot - signum temporis! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 04.04.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Czy tak gruby styropian się nie ugnie pod ciężarem wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 04.04.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 producenci podają chyba tę wartość - można sobie obliczyć. Ale co z tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 04.04.2009 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Jak dla mnie to może siąść , ale teraz a nie za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 04.04.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Jak dla mnie to może siąść , ale teraz a nie za rok weź mu to powiedz, a na pewno posłucha i jeszcze zapyta ile mm sobie życzysz aby osiadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 04.04.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Depi ma racje , by montowac stelaz po wylewkach , bo nogi maja ograniczona regulacje . No bo kto dokladnie potrafi wyznaczyc poziom podlogi na gotowo , bedac na etapie wylewek . Niby jest to proste i policzalne , ale tylko w teorii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 05.04.2009 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 No bo kto dokladnie potrafi wyznaczyc poziom podlogi na gotowo , bedac na etapie wylewek . Niby jest to proste i policzalne , ale tylko w teorii . Zapewne znasz taki urządzenie jak szlaufwaga proste i tanie do wyznaczania poziomu. Firmy poważnie podchodzące do swojej pracy często używają niwelatora obrotowego. Współpracuję z firmą od wylewek i korzystam z usługi wyznaczenia tzw. poziomu "0" i nigdy nie miałem problemu z wysokością montażu stelaży, podejść pod umywalki ilp. Niestety często na etapie wyznaczania poziomu zdarza się że poziom chudziaka daleko odbiega od poziomu. Odchyłki niekiedy dochodzą do 11cm na całej powierzchni domu i przy prawidłowym wyznaczaniu poziomu "0" można to skorygować. Ja montuję stelaże przed wylewkami. Zdarza się że poziom chudziaka jest na tyle nisko że nie można stóp WC przykręcić to mam dwa sposoby. 1. Długi pręt gwintowany M12 plus nakrętki kontrujące. Trzyma bardzo dobrze. 2. Odpowiedni bloczek betonowy pod stope stelaża i przykręcenie do tegoż bloczka. http://foto.icp.pl/albums/userpics/10194/normal_IMG_0076.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 05.04.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Posikam sie kolejne rury w peszlach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 05.04.2009 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Ale za to perfekcyjnie wykonane, mnie wyszło mniej estetycznie Też myślałem o tym żeby cegłę podłożyć, ale zamontuję jednak po wylewkach ,,, Za mało czasu mam na kombinowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 05.04.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 FlashBack No to zacznij już sikać Na pewno widzisz peszel ? Jest taka izolacja http://www.thermaflex.com.pl/files/thermaflex_thermocompactphpSFjEwg.jpg Na to jeszcze położone 50mm styropianu, folia, siatka, rurki podłogówki, wylewka. Więc zanim coś napiszesz upewnij się co piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 05.04.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 No zaczynam cie "lubic" tu, jestem pod wrazeniem szok. No wiesz czerwone ... Ale mimo tego nie zmienie swojego 3,5" ekraniku na wiekszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek_wlkp 05.04.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Posikam sie kolejne rury w peszlach A co złego jest w tych peszlach .... ? Może wyjaśnisz, bo nijak nie mogę dopatrzeć się wad takiego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBYSZEK_SK 05.04.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Posikam sie kolejne rury w peszlach A co złego jest w tych peszlach .... ? Może wyjaśnisz, bo nijak nie mogę dopatrzeć się wad takiego rozwiązania. FlashBack pisze sobie żeby pisać. Jest kilku takich co nic nie wnoszą do dyskusji a tylko bija pianę. Taki charakter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 06.04.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Czy tak gruby styropian się nie ugnie pod ciężarem wylewki? ło matko a ten znowu swoje, 3 lata temu identycznie pytania zadawał, zbuduj wreszcie jakiś dom i przestań teoretyzować ja u siebie mam 30cm styropianu FS-20 i na tym 6cm wylewki i nic nie pływa, nic nie siada styropian FS-20 ma certyfikat na nacisk 1,6t/m2 taki ciężar to wylewka o grubości ok 80cm zbudowałem już dawno dom i nie teoretyzuję pytam z ciekawości i co w tym złego? nie przypominam sobie abym 3 lata temu pytał o to samo a jeśli nawet, to co? forma Twojej wypowiedzi również pozostawia wiele do życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 16.11.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Jak zamontować stelaż WC, kiedy pod miejscem montażu (wylewką) są rurki podłogówki .Czy może są jakieś dedykowane stelaże przy,których nie trzeba wiercić w podłodze?Czy ewentualnie trzeba dokupić takie akcesoria: http://catalog.geberit.com/public/chapter.aspx?cat=PL_PL-pl_1&ch=19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazmar 21.11.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 W ofercie gebeRita jest stelaż wiszący do montażu wyłącznie przy ścianach murowanych. Kwestia czy montować przed czy po wylewkach przestaje istnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 19.08.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 podniosę temat powiedzcie jak w przypadku montowania stelaża przed wylewkami wykonać dylatację od ścian normalnie nakleić na ściany i nie przejmować się nogami stelaża czy stelaż też dodatkowo okleić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts