Majka 13.11.2003 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Sadzimy thuje /60cm/, czy nie powinnismy je ochronic od mrozu? Może jakieś kapturki papierowe, moze owinąć agrowłókniną? Kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 13.11.2003 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Majka samych koron nie musisz chronić, ale bryłę korzeniową tak. Zwłaszcza jak tak późno sadzisz. Najlepiej zrób dosć wysoki kopczyk z ziemi zmiesznej z korą i na koniec przykryj agrowłókniną lub słomą. Części zielone zostaw na wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 13.11.2003 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Faktycznie późno, ale teraz dopiero kupilismy. Zgodnie z zaleceniem podsypiemy wyżej /w ładny kanał się wpakowałam - toż to 150 thui / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 13.11.2003 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Majka nie ma reguły.W tamtym roku sadziłam jedną thuję na początku listopada - prezent imieniowy. Przyjęła się - całą zimię nie chorowała, ale na wiosnę nagle część igło-liści zeschło - no to ją podstrzygłam i jest super.W tym roku we wrześniu posadziliśmy 30 thuj i juz po dwóch tygodniach (mimo regularnego podlewania, wymiany ziemi i wszytkich takich) część jest na wpółuschniętych. Więc sprawdza się stare przysłowie, że jak się za bardzo starasz to nic nie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 13.11.2003 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 No tak, jak się nie staram, to też..... nie wychodzi Dzięki za rady. Jak się przyjmą i nie uschną to się zgloszę po porady jak i czy ciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 14.11.2003 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Majka, przypomniało mi się. Obwiąż tylko thuje tasiemka, co by ci snieg nie połamał gałązek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 14.11.2003 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Jak zaczal usychac wiaz zlotolistny (czy jakos tak) to sie okazalo ze przyczyna bylo mrowisko w korzeniach drzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 15.11.2003 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2003 My posadziliśmy w listopadzie ok. 100 drzewek: tuje i sosny. Mam nadzieję, że przeżyją Obsypaliśmy je korą, a czy to wystarczające zabezpieczenie czas pokaże. Justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts