69wojtek 02.04.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam. Proszę o szybką odpowiedź. Czy mogę do de dietrich mcr II 24T zastosować poziomy wymiennik dwupłaszczowy 140l galmet. Czy są jakieś przeciwwskazania do współpracy w/w wymiennika z kotłem gazowym? Nie mam miejsca na postawienie wymiennika z wężownicą spiralną, a nie ma w ofercie wymienników poziomych z wężownicą spiralną. Pozdrawiam. Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mustaffapolonez 02.01.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Dołączam się do pytania bo w opisach tych zasobników jest sugestia o stosowaniu ich z kotłami na paliwo stałe. Na pewno zmieniam kocioł na tani kondensacyjny MCR De dietricha, Junkersa smarta bądź Termet Windsor i ze względu na większą powierzchnię wymiennika mam wrażenie że dwupłaszczowy (140l czyli największy sprzedawany) byłby lepszym wyborem, tylko czy to wrażenie mnie nie myli. Czy w przypadku tych kotłów musiałbym jeszcze coś dodatkowo instalować? Z tego co czytałem ww piece mają wbudowany zawór trójdrożny to by odpadło, ale co jeszcze trzeba dobudować w instalacji? Wymieńcie się doświadczeniami, ja w rewanżu służę rozwiązaniami logistyki transportowej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mustaffapolonez 04.01.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 upNie ma nikogo kto doradzi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
69wojtek 04.01.2010 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Witam. Mam de dietrich mcr24 T + zasobnik dwupłaszczowy 140 l galmet. Wszystko działa. Użytkuję od czerwca 2009. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
69wojtek 02.02.2010 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 http://forum.muratordom.pl/zasobnik-na-ciepla-wode-z-wezownica-czy-z-plaszczem-wodnym,t64343.htm?highlight=wymiennik dwupłaszczowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts