dannygsx 02.04.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam, nie wiem do ktorego forum sie klasyfikuje moje pytanie, a jest nastepujace.Chcemy sie podjac remontu budynku gospodarczego i domu na wsi, problem polega natym, ze dom ma ponad sto lat, ale zabytkiem nie jest i nie posiadamy zadnej dokumentacji, ani projektow, a remontowac trzeba, zeby komus cos na glowe nie spadlo. Nie wiem jak sie za to wszystko zabrac, czy wzywac architekta i robic projekt na istniejacy juz dom, czy remontowac bez pozwolen, zgloszen, itd...(wychodzac z zalozenia ze "nie ma projektu, nie ma dowodow")? Z drugiej strony wole spac spokojnie, a porzadek musi byc.Prosze o jakakolwiek rade.PozdrawiamDanny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wwojtekg 03.04.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Żeby spać spokojnie - weź architekta, niech zrobi inwentaryzację stanu istniejącego, naniesie na to nowy projekt, dalej zgłoś do wydziału architektury i nadzoru ... itd, itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wwojtekg 03.04.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 No i oczywiście powodzenia życzę !!!!Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 03.04.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Witam, nie wiem do ktorego forum sie klasyfikuje moje pytanie, a jest nastepujace. Chcemy sie podjac remontu budynku gospodarczego i domu na wsi, problem polega natym, ze dom ma ponad sto lat, ale zabytkiem nie jest i nie posiadamy zadnej dokumentacji, ani projektow, a remontowac trzeba, zeby komus cos na glowe nie spadlo. Nie wiem jak sie za to wszystko zabrac, czy wzywac architekta i robic projekt na istniejacy juz dom, czy remontowac bez pozwolen, zgloszen, itd...(wychodzac z zalozenia ze "nie ma projektu, nie ma dowodow")? Z drugiej strony wole spac spokojnie, a porzadek musi byc. Prosze o jakakolwiek rade. Pozdrawiam Danny Zależy jeszcze co miałoby być robione w ramach remontu. Bo jesli sporo i cała papierologia w pełni legalna to może lepiej wybudować obok drugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dannygsx 03.04.2009 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 No za ciekawie to to nie wyglada, w budynku gospodarczym trzeba bedzie caly dach od nowa zrobic. W domu tez nie ciekawie, wiezba jest w sumie dobra, ale bez jej rozebrania nie da sie dobrze ocieplic dachu (folie, kontrlaty ktorych brak, welna min., itd.), ze o adaptacji poddasza nie wspomne.Ale mimo to dzieki za poczatkowe wskazowki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts