Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pomysły na małą łazienkę 4mkw??

Miri83

Recommended Posts

Zacznę od tego, że jest to mój pierwszy post. Dotychczas czytałam i inspirowałam się, a tym razem poszukuję pomocy.

Obecnie jestem w trakcie wykańczania mieszkania. Mam dwie łazienki, z czego jedna będzie moja. Jest malutka - ma 4 m kw. I problem jest następujący - nie mam na nią pomysłu. Ceramika jest (Hidra, seria Tao, biała), będzie też kabina prysznicowa z wysokim brodzikiem. Umywalka będzie nablatowa (owalna, właśnie z serii Tao) i sama szafka tez nie będzie problemem, coś wybiorę. Podłoga to merbau lakierowany.

Kompletnie brakuje mi natomiast pomysłu na ściany. Godziny spędzone na Bartyckiej nic nie dały, wprowadziły jeszcze większe zamieszanie... ;) Chciałabym, żeby łazienka była kobieca, ale bez przesadyzmu (bez pasteli, które zwykle kojarzą się z kobiecą łazienką). Myślę o jasnych kolorach gresu, bo ciemne chyba w małej łazience nie będą wyglądać dobrze. Tylko z drugiej strony sam gres (płytki 60x60) będą nudne, fajnie byłoby jakoś je złamać innym kolorem (lubię czerwony, odcienie szarości) czy wprowadzić dekor (np. tubądzin produkuje fajne płytki http://html.tubadzin.pl/produkt.php?nr_produktu=102887&id=228). Z drugiej strony podoba mi się też mozaika. Ale jak to wszystko połączyć?

Byłabym wdzięczna za jakieś pomysły czy inspiracje, ale jeszcze bardziej wdzięczna bym była za info przy tym, jakiej produkcji są proponowane przez was płytki/dekory etc. ;-)

http://www.elazienki.com/images/harion_mini_pion.jpg

podane przez Ciebie płytki Tubądzin Harion są przepiękne. ja bym je wybrała jako dekory - można nawet całą ścianę z nich popełnić, jak się ma kasę... ja zrobiłam w małej łazience całą ścinę z czarnych lustrzanych dekorów i nie żałuję.

mówisz, że masz małą łazienkę - a jest tam okno? o jeżeli jest, to nie bój się ciemnych płytek. odpowiednie oświetlenie i będzie pięknie.

albo może, skoro podłogę masz w brązie - Imola Anteres? one są szaro-brązowe, metalizowane, uwielbiam je, kupiłam do kuchni. zdjęcia forumowiczów (patrz np. Utek76 - Utkowy Dom), którzy zrobili łazienki z Antaresów, tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, że te płytki nadają się do każdego wnętrza - nawet bym sobie je w salonie na ścianę walnęła, tak mi się podobają.

http://cermag.best.net.pl/images/aranzacje/kuchnia/k_komfortowa/k_imola_antares/ciemna_d.jpg

monah

Piękne te brązowe kafle. Czy można je gdzieś jeszcze zobaczyć?

ale w jakim sensie? na forum? wielu forumowiczów przedstawiało swoje łazienki lub kuchnie w tych płytkach.

a najlepiej wrzuć w wyszukiwarkę google "imola antares" i szukaj w grafice - wyskoczy dużo zdjeć, w tym na pierwszej stronie Utkowa łzaienka i kilka innych z miuratora :wink: