Miri83 02.04.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Zacznę od tego, że jest to mój pierwszy post. Dotychczas czytałam i inspirowałam się, a tym razem poszukuję pomocy. Obecnie jestem w trakcie wykańczania mieszkania. Mam dwie łazienki, z czego jedna będzie moja. Jest malutka - ma 4 m kw. I problem jest następujący - nie mam na nią pomysłu. Ceramika jest (Hidra, seria Tao, biała), będzie też kabina prysznicowa z wysokim brodzikiem. Umywalka będzie nablatowa (owalna, właśnie z serii Tao) i sama szafka tez nie będzie problemem, coś wybiorę. Podłoga to merbau lakierowany. Kompletnie brakuje mi natomiast pomysłu na ściany. Godziny spędzone na Bartyckiej nic nie dały, wprowadziły jeszcze większe zamieszanie... Chciałabym, żeby łazienka była kobieca, ale bez przesadyzmu (bez pasteli, które zwykle kojarzą się z kobiecą łazienką). Myślę o jasnych kolorach gresu, bo ciemne chyba w małej łazience nie będą wyglądać dobrze. Tylko z drugiej strony sam gres (płytki 60x60) będą nudne, fajnie byłoby jakoś je złamać innym kolorem (lubię czerwony, odcienie szarości) czy wprowadzić dekor (np. tubądzin produkuje fajne płytki http://html.tubadzin.pl/produkt.php?nr_produktu=102887&id=228). Z drugiej strony podoba mi się też mozaika. Ale jak to wszystko połączyć? Byłabym wdzięczna za jakieś pomysły czy inspiracje, ale jeszcze bardziej wdzięczna bym była za info przy tym, jakiej produkcji są proponowane przez was płytki/dekory etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 03.04.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Skoro ma byc drewno na podłodze , to ja dałabym białe płytki na ścianach. Gdyby to był teak , to ładnie komponowałby się szary.Jeszcze pytanie jak te drewno będzie wyglądać, bo merabou ma rożne odcienie od jasnego po ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 03.04.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Propunuję wziąć projektanta wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miri83 03.04.2009 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 teraz jest stosunkowo jasny, ale po lakierowaniu będzie ciemniejszy. Jest średnio ciemny, na pewno nie wpada w czerwień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 03.04.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 http://www.elazienki.com/images/harion_mini_pion.jpg podane przez Ciebie płytki Tubądzin Harion są przepiękne. ja bym je wybrała jako dekory - można nawet całą ścianę z nich popełnić, jak się ma kasę... ja zrobiłam w małej łazience całą ścinę z czarnych lustrzanych dekorów i nie żałuję. mówisz, że masz małą łazienkę - a jest tam okno? o jeżeli jest, to nie bój się ciemnych płytek. odpowiednie oświetlenie i będzie pięknie. albo może, skoro podłogę masz w brązie - Imola Anteres? one są szaro-brązowe, metalizowane, uwielbiam je, kupiłam do kuchni. zdjęcia forumowiczów (patrz np. Utek76 - Utkowy Dom), którzy zrobili łazienki z Antaresów, tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, że te płytki nadają się do każdego wnętrza - nawet bym sobie je w salonie na ścianę walnęła, tak mi się podobają. http://cermag.best.net.pl/images/aranzacje/kuchnia/k_komfortowa/k_imola_antares/ciemna_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KoszmarnyKarolek 04.04.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 jakie są wymiary tej łazienki? 4 m.kw to może być fajne 2x2 albo 4x1... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 04.04.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 monahPiękne te brązowe kafle. Czy można je gdzieś jeszcze zobaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 05.04.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 monah Piękne te brązowe kafle. Czy można je gdzieś jeszcze zobaczyć? ale w jakim sensie? na forum? wielu forumowiczów przedstawiało swoje łazienki lub kuchnie w tych płytkach. a najlepiej wrzuć w wyszukiwarkę google "imola antares" i szukaj w grafice - wyskoczy dużo zdjeć, w tym na pierwszej stronie Utkowa łzaienka i kilka innych z miuratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 05.04.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Dzięki. Już szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts