asiapisarek 03.04.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Witam, Czy ktoś z Państwa buduje dom M47A Kwitnąca Wiśnia? Jeśli tak, proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiapisarek 07.04.2009 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 ok, jesli nikt go nie buduje to chcialabym poznac opinie innych na temat tego projektu, pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anaŁ-D 27.05.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Witam, za chwilę zaczynamy budowę Kwitnącej Wiśni w świętokrzyskim... A gdzie Ty budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oresund 28.05.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 W tym domu bedą mieszkali ludzie czy samochody?widok elewacji frontowej wskazuje ze to dom dla samochodów z dobudowaną czescią mieszkalną, Moja uwaga tyczy sie estetyki proporcji : szerokosc garazu kontra reszta domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabisiek 23.07.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 witam. ja buduję kwitnącą wiśnię M47. Jest ciut większa i proporcje są faktycznie trochę bardziej udane. Ogólnie bardzo mi sie ten projekt podoba, ma wszystko, czego mi bylo trzeba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinnaw 18.10.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Witam!Mam zamiar budować ten dom ale nie wiem jakie są rzeczywiste koszty budowy tego projektu. Czy ktoś może wie ile pieniędzy wyniesie wybudowanie tego pięknego domu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabisiek 05.02.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Późno odpowiadam na Twoje pytanie, ale lepiej późno niż wcale. Buduję Kwitnącą Wiśnię w tej większej wersji i muszę przyznać, że do najtańszych ten dom nie należy. Zwłaszcza strop i dach są cholernie drogie. Na początku chciałam parterówkę ze względu na mniejsze koszty (bez stropu, kosztu schodów itp). Gdy już znalazłam wymarzony projekt i go kupiłam, nie byłam świadoma, że ma on strop i to taki!! Wyniósł on bardzo dużo, bardzo dużo zbrojeń i betonu w niego poszło. Nasi budowlańcy stwierdzili, że jest on na tyle mocny, że jeszcze ze dwa piętra byłby w stanie unieść! A jeśli chodzi o dach, to też dość drogi, bo bardzo duży, ale tego byliśmy wcześniej świadomi. Poza tym, generalnie, nie oszczędzamy za bardzo na budowie tego domu, bo chcemy raz, a porządnie. Wzmocniliśmy trochę fundamenty, chudziaka zrobiliśmy mocniejszego niż w projekcie (było chyba B10- myśmy zrobili B15, bo tak radził kierbud, który ma podobny dom), drenaż na około i takie tam... A zatem dom nie należy do najtańszych, ale cena zależy głównie od użytych materiałów. No i ewentualnych przeróbek (my przenieśliśmy kotłownię, więc musieliśmy dobudować jeden komin). Mimo wszystko juz kocham ten domek, mimo, iż mamy dopiero "prawie SSO" i nie mogę się doczekać zamieszkania w nim! Mam nadzieję, że moja odpowiedź komuś się na coś przyda i pozdrawiam budujących M47 lub M47a of course Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pulkownik 28.11.2010 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Witam, chciałem się zapytać jak idą postępy w budowie gabisiek. W przyszłym roku mamy zamiar zacząć budowę "Kwitnącej wiśni - M47" Czy oprócz betonowego stropu napotkaliście jeszcze jakieś niespodzianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renii5339 10.03.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam, a my juz wbudowalismy ten domek i za chwilke w nim zamieszkamy, super projekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts