Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PILCH - ceramika i urz?dzenia

ceka

Recommended Posts

Ja robię łazienkę z tych płytek.Widziałam aranżację w sklepie i mi się spodobała, ale mimo wszystko poprosiłam projektantkę o projekt i zrobiła mi zupełnie inaczej, więc mam dylemat, którą wersję wybrać.

Uważam, że płytki są piękne i oryginalne, ja osobiście nie lubię kwiatków, listków itp. więc dlatego je wybrałam,poza tym łazienka wygląda elegancko, kafle pięknie się błyszczą, a nie są kiczowate.

No, ale to moje skromne zdanie :wink:

• Odpowiedzi 62
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W Poznaniu można zobaczyć aranżację z tych płytek na Obornickiej, jadąc od ronda chyba drugi sklep po prawej stronie, lub w Cermagu na Głogowskiej. Nam się bardzo podobają i będziemy mieli je w dolnej łazience. Dodam. że na Obornickiej aranżacja jest w pionie a na Głogowskiej w poziomie.

• 2 weeks później...
Mam, ale w kartonach :) Czekają na dobrego glazurnika :wink:

Mam oba kolory płytek podstawowych oraz dekor nr 3 w którym się zakochałam po obejrzeniu go w sklepie firmowym Pilcha. Swoją drogą tylko tam widziałam łazienkę w tych płytkach...

Ma już Pani połozone te płytki????

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

witam

jak duże jest to pomieszczenie i czy magnolie nie są jakby za duże do wc - bardzo chciałam je kupić , ale boję się że w małych gabarytach stracą urok

• 6 months później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 4 months później...

Witam Was serdecznie. Właśnie jestem na etapie kładzenia płytek do swojej łazienki. Są to właśnie płytki Madera Pilch w różnej konfiguracji z kolekcji. Pojawiają się również u mnie te z poziomymi pasami czyli tzw. Madera Mozaika 16\1. i tak się zastanawiam, czy te szparki w płytkach powinno się fugować? Ładnie sie prezentują bez fugi ale ich krawędzie są dość ostre i mogą podczas czyszczenia pokaleczyć, pozatym czy tam nie będzie dostawał się łatwo brud i kurz? Jak u Was to jest? Byłabym wdzięczna za radę:)

Pozdrawiam

• 11 months później...
Wątek jest tak stary, że przedstawione tu zdjęcia już nie istnieją. Pewnie zostały wykasowane z jakiegoś tam fotosika lub innego albumu. Chodzi mi o łazienka z płytkami madera (tymi w formacie 30x45). Poproszę o jakieś zdjęcia, bo sklep nie może mi zrobić projektu (tłumaczą się brakiem bazy danych pilcha), :mad: Jak z utrzymaniem czystości tych płytek? Wiadomo, podłoga jasna = zasuwanie ze zmiotką i mopem, ale chodzi mi o płytki na ścianie. Czy są smugi po wodzie? Pozdrawiam

Witam,

Byłam dziś u Pilcha i bardzo spodobały mi sie białe kafelki Altea plus podłoga carra. Moje wątpliwości wzbudza jednak fakt, że to jest chińska produkcja. Czy te kafle produkowane w chonach są dobrej jakości? Czy dobrze je się układa i tnie? Czy ktoś miał z tą chińską produkcją do czynienia?

• 2 years później...

No właśnie.... jak to jest z tą produkcją Pilcha.... podobno idzie do nas z dalekaaaaa, a jakoć tez taka ...."chińska" ?

od ostatniego postu mineły 2 lata - cos sie zmieniło ?

Bardzo spodobała mi sie kolekcja METRO Pilcha, czy ktoś miał do czynienia z tymi płytkami ? Moze podzielicie się swoimi spostrzeżeniami z uzytkowania płytek Pilcha.

Będę wdzięczna za wszelkie informacje. Bo jeśli jakość nędzna, to będę musiała iść na odwyk od Metra... :)

• 3 weeks później...