marcinor 03.06.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 a do zakończenia budowy potrzebuje: 1. oryginał dziennika budowy, 2. oświadczenie kierownika budowy: - o zgodności wykonania obiektu budowlanego z projektem budowlanym i warunkami pozwolenia na budowę, przepisami i obowiązującymi Polskimi Normami; - o doprowadzeniu do należytego stanu i porządku terenu budowy, a także - w razie korzystania - ulicy, sąsiedniej nieruchomości, budynku lub lokalu; 3. potwierdzenie odbioru wykonanych przyłączy, 4. świadectwo charakterystyki energetycznej budynku, coś jeszcze? Czy jeżeli pozwolenie na budowę dostałem w 2007 roku to zgłaszając dom w tym roku muszę mieć "świadectwo charakterystyki energetycznej budynku"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 03.06.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Czy jeżeli pozwolenie na budowę dostałem w 2007 roku to zgłaszając dom w tym roku muszę mieć "świadectwo charakterystyki energetycznej budynku"? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 04.06.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Przeczytałem jakie dokumenty są potrzebne do zakończenia budowy i do uzyskania pozwolenia na użytkowanie to o mało nie spadłem z krzesła. Ile znów kasy wydam ??? - tak orjentacyjnie chociaż Ile czasu zejdzie aby załatwić papiery aby legalnie zamieszkać ??? - tak orjentacyjnie abym mógł zaplanować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts