Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Helpunku - jutro wybieramy kolor elewacji

majalu

Recommended Posts

oglądałam milion osiemset zdjęć i nic - POMOCY!

Dachówkę mamy braasa w kolorze grafitowym

http://www.monier.pl/katalog-braas/dachowki/baltycka-cisar.html

i elementy klinkierowe klinkier przysucha kolor karmazynowa wyspa

http://images38.fotosik.pl/93/32247f507192b3bemed.jpg

kolor chjcemy jakiś jasny - al;e chłodny, ciepły? NIe mam pojęcia:/

Mam również dachówke Braasa, grafitową i elewacje pomalowałam, zestawiając klasyczną biel ze srebrzystą szarością i .. grafitem. Wyszło super, nie chwaląc się zanadto :lol: Do Twoich płytek klinkierowych pasowałaby taka szarość jaką mam, tym bardziej jesli masz białe okna, drzwi.

Szczerze powiedziawszy, będąc na Twoim miejscu, nie dawałabym do tych płytek tynku w podobnym odcieniu. Jak dla mnie, efekt byłby mdławy.

Tkanka 7 ,pani Koala-wklejcie zdjęcia swoich elewacji. Tez mam antracytowa dachówkę i myślę nad złamana bielą. Chciałabym jednak to zobaczyć w realu :D

Niestety nie mogę umieścić tu zdjęcia mojej elewacji, ponieważ nie opanowałam jeszcze tej sztuki :oops: a brakuje mi czasu by się jej nauczyć. strona, którą podsunęła Ci cieszynianka na pewno będzie przydatna. Miłego oglądania :)

dzięki za odzew:)

cieszynianka - przejrzałam wszystko już wcześniej, ale jednak dominują brązy - albo okna, albo dachówki - zawsze w tej elewacji można do brązu nawiązać, a u nas w planach same chłodne kolory

wybraliśmy jasnośmietankowy - praktycznie złamana biel, ale w chłodniejszym kierunku