Ew-ka 27.06.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2004 a tu mozna spędzić całe popołudnie http://www.meblekuchenne.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 27.06.2004 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2004 http://www.magnet.co.uk/kitchens/ tutaj też można sobie pofantazjować w temacie -kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ronin 27.06.2004 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2004 Dołączam do grona wielbicieli kuchni nr 1 na zdjęciach od BK (megan). Nurtuje mnie tylko jeden problem - jak biała tarakota, bedzie współgrała z ciemniejszą podogą w salonie - mam kuchnie łączoną z salonem. Do salonu planowałem ciemniejszą podłogę z paneli - coś ala' wiśnia. Teraz sam nie wiem - może bedzie pasował buk ???. Macie jakiekolwiek doświadczenia z powyzszym wyborem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 27.06.2004 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2004 Ew-kaKiedy mieszkalismy w Anglii, meble kuchenne mialam wlasnie firmy Magnet (model Koblenz), bylam z nich bardzo zadowolona. Ale jak teraz patrze jakie fajne meble mozna w Polsce zrobic u stolarza, to ciesze sie. Wzornictwo jest bardzo podobne, wyposarzenie szafek mozna miec niemieckie, a ceny duzo nizsze. Bylam ostatnio w takim nieduzym centrum mebli kuchennych w Lomiankach i dostalam wstepna wycene mebli do naszej przyszlej kuchni. Bylam tam z katalogiem od Magnet, ogladalam rodzaje frontow (forniry) bylam pod wrazeniem jakosci tych mebli. Moge miec dokladna "kopie" mebli Magnet (model Madison) po duzo nizszej cenie (pan z tego salonu ma nam tez zrobic nowoczesny kredens do jadalni, ktory bedzie w stylu mebli kuchennych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 27.06.2004 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2004 http://www.magnet.co.uk/images/kitchens/urban/osloStrip1.jpghttp://www.magnet.co.uk/images/kitchens/urban/StudioOakStrip1.jpg mnie się podobają takie jasne meble, czy ktoś takie użytkuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 27.06.2004 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2004 ozzie-jak też mam w planach zrobic meble u stolarza na zamówienie ( 1000zl m bieżący) każdy wzór jest w stanie mi zrobić.Największy kłopot będzie wybrać właśnie wzór tej wymarzonej kuchni. Podoba mi sie tyle wzorów ,ze jestem bezradna jak dziecko Ta decyzja będzie musiała być podjęta dopiero w przyszłym roku ,więc na razie spokojnie oglądam wszysko co może pomóc w podjęciu decyzji ( a jest co oglądać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 27.06.2004 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2004 Polecam jeszcze strone tej angielskiej firmy. Jest mnostwo wzorow kuchni w roznych stylach, mozna dla siebie podpatrzec jakis model Milego przegladania. http://www.crown-imperial.co.uk/kitchens/estelle.asp (jest to jeden z wielu wzorow...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Devil_Wawa 28.06.2004 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 http://www.andoor.prv.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkaik 02.07.2004 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2004 Natknęlam się na taką stronkę. Ciekawa!http://www.bartico.pl/ofer.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 06.07.2004 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 W pewnym pieknym miejscu jakies naście kilometrów od Nasielska budujemy w kuchni najprawdziwszą kuchnie kaflaną . Takie cacko nadaje wyjatkowa estetyke całego pomieszczenia i jest elementem dominujacym , okreslajacym styl całego pomiezszczenia. Kafle mają bardzo nowoczesna forme i "niebiański " kolor. Okucia z CRNI i nowoczesna stylizacja sprawiaja że całość bardzo pasuje do nowoczesnych mebli . Obala to mit że kafle sa tylko do kuchni w stylu " babcia na zapadłej wiosce" . Podobne kuchnie sa obecnie wykonywane z płytami elektrycznymi jesli zleceniodawcy zależy na kuchni stylizowanej ale niekoniecznie ma czas i warunki aby w takiej kuchni palic. Kafle posiadają takie formy i kolory[ matowe , typu efekt , engoby] że przestały być czymś mało atrakcyjnym i kłopotliwym w dopasowaniu do nowoczesnych mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.07.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 W pewnym pieknym miejscu jakies naście kilometrów od Nasielska budujemy w kuchni najprawdziwszą kuchnie kaflaną Ach okolice Nasielska... Moja mama z tamtad pochodzi. Napisz prosze gdzie dokladnie, jesli mozesz... A co do kafli, to gdzie mozna takie cuda kupic, ewentualnie zobaczyc w internecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 07.07.2004 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Niestety adresów i nazwisk ..... [dane osobowe] . Kafle do zobaczenia w internecie http://www.kominki.xip.pl , Najlepiej osobiscie odwiedzić wystawe bo na stronie jest tylko kilka wzorów kafli podstawowych i brakuje kolorów . Ekspozycja : Żabia Wola k/ Warszawy ul.Wiejska 7 ok 19 km za Jankami] tel 046 8578217 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 08.07.2004 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Niestety adresów i nazwisk ..... [dane osobowe] . Kafle do zobaczenia w internecie http://www.kominki.xip.pl... Oj nie o nazwiska mi chodzilo a jedynie o miejscowosc, ale jak nie to nie... Dzieki za adresy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 08.07.2004 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 http://image.netmanager.dk/hth/images/FI-mod-hvid-eg-fn_340x200.jpg mnie się podoba coś w tym stylu tylko na o wiele mniejszej powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 09.07.2004 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 Litości, oczopląsu dostałam takie to wszystko piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 10.07.2004 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2004 Miejscowość oczywiście TAK . Bylice ( kolor niebiańskoniebieski). Jeszcz inny adres Borowiec k/ Tarczyna ( koloru kość słoniow ). Moja własna bedzie w koloach typu EFEKT tzn takich łacito-kropkowanych całkowicie odjazdowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuana 20.08.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 świetny temat i bardzo mądre przemyślenia; jakieś dwa lata temu urządzając dom miałam podobne dylematy, naoglądałam się pism wnętrzarskich co jeszcze bardziej mnie zmanierowało i chyba zepsuło, tj. zamiast zaufać wrodzonemu smakowi, klasyce, podążyłam za trendami; teraz tego żałuję, bo mieszkać w trendy wnętrzu to co innego niż je oglądać i podziwiać w jakiejś gazetce................styl techno i zbyt nowoczesny, dużo stali, szkła zupełnie mi nie odpowiadają, dlatego kuchnie wolę raczej przytulną i jak ktoś wcześniej określił klasyczną, no tak tylko co jest tą kasyką - dla mnie to prostota i elegancja oraz ponadczasowość, takie są dla mnie kuchnie angielskie - jasne, drewniane, domowe, przytulne; moja kuchnia choć jasna - kremowa, jest z mdf - czego teraz żałuję bo żaden materiał nie dajego wrażenia ciepła i przytulności tak jak drewno; blat mam z corianu a teraz dałabym drewniany.....................pocieszam się jednak, że nawet porządne meble kuchenne nie są na całe życie i za jakieś 10-12 lat sobie odmienię klimacić w kuchni na bardziej prowansalski czy angielski............... co co wystroju łazienek to też jestem za rozwiązaniami tradycyjnymi, czyli kafle zwłaszcza tam gdzie prysznic, wanna być powinny; kolorystyka spokojna kremy, delikatne zółcie, ewntualnie jakieś wstawki zieleni lub pomarańczu(mogą być takie dodatki - dywaniki, ręczniki np. dla ożywienia); w dużych łazienkach lubię duże wymiary kafli, w mniejszych odpowiednio małe; nie lubię mozaiki i kładzenia płytek do połowy czyli tego co teraz modne na szczęście mój dom nie jest aż tak dizajnesrki jak w kolorowych pismach, teraz kiedy już w nim mieszkam bardzo to doceniam, nie mam kompleksów przeglądając co nowsze hity i wymysły projektantów wnętrz i staram się jak najbardziej docieplić swój dom i nadać mu jak najbardziej przytulny, ciepły klimat domowego ogniska, do którego chętnie się wraca(baaaaaaaa ja bym z domu niemal nie wychodziła tak go lubię ) i wszystkim forumowiczom tego życzę - róbmy domy dla siebie i z myślą o sobie i naszych gustach a będziemy w nich szczęśliwi !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatauparta 22.08.2004 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 koniecznie jaśniejsza podłoga dla kontastu bo inaczej wszystko się zleje. Są jasne cudne płytki klinkierowe podłogowe, rustykalne, podniszczone, takie w stylu comarque, prowansalskim. sama takie uwielbiam i w takim stylu robię cały dom - tj. nowoczesna prosta forma, ale szlachetne, ciepłe materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 23.08.2004 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 świetny temat i bardzo mądre przemyślenia; jakieś dwa lata temu urządzając dom miałam podobne dylematy, naoglądałam się pism wnętrzarskich co jeszcze bardziej mnie zmanierowało i chyba zepsuło, tj. zamiast zaufać wrodzonemu smakowi, klasyce, podążyłam za trendami; teraz tego żałuję, bo mieszkać w trendy wnętrzu to co innego niż je oglądać i podziwiać w jakiejś gazetce... W lutym mialam robic remont mieszkania. Juz w listopadzie nakupowalam gazet i gazetek i podgladalam rozwiazania i nowinki. Remont byl przekladany kilka razy, teraz sie konczy a z gazetkowych pomyslow nic nie zostalo i jestem z tego powodu bardzo szczesliwa, bo teraz wnetrze jest takie w jakim dobrze sie czuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatauparta 23.08.2004 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Nie dajcie się nabrać na styl trendy. Chociaż czasami bywa wesoło. Spędziłam zeszłoroczne wakacje w takim apartamencie mojego znajomego. Wszystko było trendy - łazienka bez drzwi, połączona z sypialnią, sypialnia z salonem a salon z korytarzem. Z łóżka w sypialni widok na wannę z masażem. Wracam z zakupów i już przed domem słyszę, jak moje dziewczyny, czyli mama i 2 łobuziaki pękają ze śmiechu, a zwłaszcza dwuletni Gargamelek - "Babcia goła, Babcia goła!".Z hydromasażem też był ubaw, bo Mała zawsze pytała, "czemu ta wanna tak purka?"Nie wspominając o tym, jakie gluty z niej się wylały kiedy ją załączyłam, brrr..... (właściciel wpadał tam raz na miesiąc, dwa).A jeśli ktoś ma ochotę na modną kuchnię, to radzę wyobrazić sobie to, co widzimy na zdjęciu, ale w centrum przygotowań wigilijnych: robimy bigosik, smażymy karpika (te plamki tłuszczu na stalowych czy szklanych ścianach na pewno wypoleruje potem mąż, bo przecież panowie uwielbiają takie zajęcia!), do tego biegające maluchy, których łapeczki mają na sobie ślady wszystkich produktów, zwłaszcza czekoladki, która tak ślicznie będzie wyglądać na super trendy białych frontach.A potem odpoczywamy sobie na krzesełku ze stalowym oparciem, bo jak ma być modnie, to przecież też w jadalni, oczywiście przy cieplutkim halogenowym oświetleniu.A tak serio, to niech każdy robi, jak się mu podoba, byle by potem ten dom był dla nas, a nie my dla domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts