Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

sonda?- najpi?kniejsze kuchnie i ?azienki

Gość adriatica

Recommended Posts

radzę wyobrazić sobie to, co widzimy na zdjęciu, ale w centrum przygotowań wigilijnych: robimy bigosik, smażymy karpika (te plamki tłuszczu na stalowych czy szklanych ścianach na pewno wypoleruje potem mąż, bo przecież panowie uwielbiają takie zajęcia!), do tego biegające maluchy, których łapeczki mają na sobie ślady wszystkich produktów, zwłaszcza czekoladki, która tak ślicznie będzie wyglądać na super trendy białych frontach.

:D Nie mam dzieci, ale za to mam dwa psy. One wyleczyly mnie juz z kilku pomyslow, ktore bardzo mi sie podobaly. Wlasnie oddalam piekny kremowy, welniany dywan.

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 118
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam

dorzucę 3 grosze - otóz dobrze zaprojektowane meble nie zestarzeją się bez względu na trendy

tak jak nie starzeje się dobry obraz, dobra muzyka - a raczej zestarzeje się, ale zachowa formę i klasę

ja np. na dżwięk słowa rustykalny dostaję wysypki, co nie znaczy, ze będę mieć kuchnię z plastiku i tytanu

te czosnki, falbanki, chusteczki haftowane... ale co tam kto lubi ;>

generalnie rzecz biorąc, współczesny design świetnie wygląda na fotkach z magazynów, gdzie nawet okruszki chleba są w doskonałych proporcjach ułozone na blatach (jesli w ogóle są jakiekolwiek okruszki ;>

i z tego trzeba sobie zdawć sprawę - bo bałagan w rustikalu tak nie rzuca się w oczy, jak w chłodnej formie wspołczesnego designu

to, co czasem widzimy w gazetach, to czyste wieśniactwo, a nie dobry współczesny design - nie ma rady - jeśli ktoś nie czuje się mocny, by samemu dokonać wyboru, powinien skorzystać z rad rozsądnego architekta

myślę, ze dobry wspólczesny mebel, który przetrwa długo to dobrze wywazona i przemyślana forma plus materiały jak najbardziej tradycyjne - drewno , kamień i metal. nic tak się nie starzeje jak "plastik" i radykalne kolory

no i jeszcze - jak zamawiamy "nowoczesne" meble , które nam wykona pan zenek z kradzionych z fabryki tanich materiałów, to nie oczekujmy, że otrzymamy ten sam wynik, co na zdjęciu

ja jednak wybieram chłód i przemyślane formy - bo swojskość i ciepło wcale nie są dla mnie swojskie i ciepłe - z tłustymi muchami mi się raczej kojarzą i starym tłuszczem ;-)

pozdrawiam

p.

Moją kuchnię tworzyłam dawno temu ( 15 lat) ale do dzisiaj uważam,że urządziłam ją po mojemu , jest ciepła i taka domowa,najczęściej siedzimy przy stole w kuchni i opowiadamy sobie historie z całego dnia lub po prostu czytamy rano gazetkę pijąc poranną kawkę

http://foto.onet.pl/upload/4/52/_332964_n.jpg

http://foto.onet.pl/upload/44/95/_332961_n.jpg

Kuchnia jest nie za duża ,ale spełnia wszystkie potrzebne funkcje( szczególnie dobrym pomysłem był blat roboczy pod oknem )

Kuchnia w moim nowym domku chyba będzie inna ....szukam , ciągle szukam pomysłu

• 3 months później...

U mnie tez nadszedł ten moment.

We wtorek jestem umówiona z projektantką. Meble w kuchni chcę mieć kremowe,klasyczne z duchem nowoczesności /albo odwrotnie/. Takie jak w.w Baltimora z Scavolini.

Mam pełno różnych katalogów, nasze polskie firmy mają nawet ładniejsze kuchnie niż te wszystkie włoskie i francuskie.

• 3 years później...

Gdzieś tu na forum, znalazłam firmę która produkuje prześliczne. drewniane fronty do szafek kuchennych.

Niestety nie wykonują całych szafek (tak mi napisali), mimo że ma ją w ofercie płyty na korpusy i wszelkie akcesoria, tj. zamki, okucia, relingi itp.:

http://www.drewpol.pl/katalog_drewpol_2008.pdf

Poradźcie, jak to zrobić, gdzie się zwrócić, by mieć kuchnię z ich frontami?

Sloneczko, a nie maja do udostepnienia listy stolarzy, ktorzy z nimi wspolpracuja? Jezeli nie, to poszukalabym sprawdzonego stolarza, ktory by wykonal kuchnie na ich materiale (to raczej nie bedzie klopot - ostatnio rozmawialam ze stolarzem, ktory ma w ofercie fronty od wielu firm, niestety w W-wie).

• 2 months później...
  • 1 month później...

Fajny wątek, fajniejszy chyba niż jego tytuł, z którym niewiele ma wspólnego :wink:

Zgadzam się z przedmówcami, że nie można ślepo podążać za nowinkami i jedyna kuchnia która nie wyjdzie z mody po 10 latach, to kuchnia rustykalna.

Ale zwróćcie uwagę, że czego byśmy nie zrobili, to po 10 latach się znudzi, opatrzy i wołać będzie o zmianę! Więc nie można się tym przejmować, tylko robić to co się komu podoba, niezależnie od tego czy to chwilowo jest modne czy nie, to w czym się dobrze czujemy i przede wszystkim to co jest praktyczne dla danej rodziny np. z punktu widzenia wieku dzieci :)