Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Plytki na schody

_kama

Recommended Posts

Witam,

Jak w temacie - szukam plytek do ulozenia na wewnetrznych betonowych wylanych schodach. Szukam, szukam i przyznam ze jestem coraz bardziej zalamana. Nie moge znalezc nic!

Moje wymagania:

- kolory: najlepiej szarosc, grafit, ewentualnie bez. Oczywiscie niekoniecznie jednolite w kolorze

- wymiary - ok. 30cm na dowolna dlugosc

- najfajniej gdyby byly przeznaczone specjalnie na schody ale watpie juz zeby cos takiego sie znalazlo. Z tego co wiem to lepiej zeby nie byl to gres szkliwiony. Dobrze mowie?

Jak to w ogole ukladac? Szlifowac bez sensu na rogach bo moze peknac przy nadepnieciu. A jeseli skladac bok do boku to musza to byc plytki ktore maja bok w kolorze calej plytki, tak?

- cena w granicach rozsadku ;)

Czekam na wszelkie propozycje. Zdjecia bardzo mile widziane.

jJa mam schody w płytkach ... poszukaj w moim dzienniku budowy i sobie obejrzyj jak wyszło ...ja jestem zadowlolona najbardziej z użytkowania : są jasne, kurzu na nich nie widać jak na ciemnych no i najwazniejsze: nie są tak śliskie jak drewno bo płytki mają delikatną fakturę.

Ja mam czekoladowy gres właśnie w polerze, płytki schodowe z rowkami :lol: antypoślizgowymi, małe dzieciaki w domu. Naszukałam się kilka miesięcy, i albo ceny z kosmosu, albo płytki nie barwione w masie. W końcu się wkurzyłam i kupiłam te w castoramie, pasują mi do parteru (były też szare). Inna sprawa, ze wyglądają super (fot niestety nie mam)

Aha, nawet w skarpetkach nie jest ślisko, :lol: (maluchy nie mają czasu na kapcie) Jedyne czego pilnuję, to nie wchodzenia na mokre schody. Ale to na każdych kaflach można fiknąć.