Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyżeł - oddać, nie oddać :(

Ulkaszpulka

Recommended Posts

Mam wyżła niemieckiego, ,niestety mieszkam teraz w centrum miasta i nie mam gdzie z nim wychodzić. Zaopiekowała się nim moja mama, która nie chce słuchać żadnych uwag i doprowadziła do tego, że pies robi co chce i nawet zaczął powarkiwać, gdy coś mu isę nie podoba. Nie chcę go zmarnować do końca i żal mi, że ma ograniczoną przestrzeń. Powinnam go oddać? Już sama nie wiem.

Hm przecież na obrzeżach Wrocławia są piekne tereny.No ale cóż nie ingeruję w Twoją decyzję, jednak ja z takiego powodu psa bym nie oddała zawsze jest wyjście z takiej sytuacji .Pies na obrzeżach by pochasał a ty mialabyś piekny spacer bądź wycieczke :)przemysl to , pomysl co on będzie czuł i nie wiesz na jaką rodzinę trafi.

nie masz sposobu na wymecznie psa?? , ba moje biegaja na smyczach bo nie koniecznie lubia inne psy.. ktre sie tu kreca nałogowo, a psy ma wyjechane jak psy :D

pilka, stare zwizane spodnie., rzucamy , psy na flexi , sprint na 8 metrowej flexi , prawo lewo za patykiem zabawką i psy maja sie znakomicie.

we wrocku macie naprawde fajne miejsca , czasem tam by6wam u znajomych , chciazby "wały" jak dobrze pamietam .

kupa miesjca .

Jesli nie mozesz w tygodniu psy poswiecac wiecej czasu na dworze mozesz to robić w domu , nauka posluszenstawa meczy psa wbrew pozorom . nawe w domu rzucanie czegos i aportowanie i mozna ogladac telewizje :lol:

jesli pies robi co chce jak mowisz to prsta droga do pogryzienia i nie ze wzgledu na agrsje ale na rozpasanie , bo ile wolno tyle moge....

wiec jesli podniose war ktos sie cofnie wiec podnosze bo "MI" sie to nie podoba jak ktos mi cos zabiera.

Umysl psa działa na zasadzie akcji i reakcji a takie rzeczy wylapuja szybciutko.

PSA na szkolonko propponuje zapisac jak i siebie - przewodnika, i zaczeac z nim prace , bo oddanie go bedzie zwaleniem problemu rozpuszcz enia ps ana innych.. a INNI nie znaja psa jak Wy...

powodzenia!