pattaya 04.04.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 No właśnie.Robię kojec,bo z pięknej trawy na mojej działce zostały resztki.Krzaków też już nie ma ,za to pojawiło się wiele wykopanych dziur.Mam tego dosyć.Kojec będzie miał ok.6*3 m .Zastanawiam się nad podłożem.W tej chwili to ziemia z resztkami roślinności.Teren wilgotny.Oczywiście buda stanie na np.bloczkach fundamentowych.A co z resztą powierzchni?Zostawić ziemię?Czy lepiej kawałek utwardzić aby szybciej schło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 05.04.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Ja bym przed budą zrobił taki taras z desek. A resztę zostawił. Jak lubi kopać, to niech sobie kopie. Ale sie nie za bardzo znam, bo psa nigdy nie miałem . Ale będę miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 05.04.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 A resztę zostawił. Jak lubi kopać, to niech sobie kopie. Najwyżej wylezie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 05.04.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 my aktualnie mamy podłoże z kostki hollow. I nie znamy niczego lepszego. Gdy psy miały utardzoną ziemię-wiecznie chopdziły brudne, a w kojcu było blota po kolana. Kostka sprawia, że jest czysto i sucho, czesto wrzucamy kilkanaście łopat piasku, żeby mocz gdzieś tam wsiąkał i raz na miesiąc go wymieniamy. obok kojca w lecie wykładamy podest(chyba, że macie budę, na której pies mogłby leżeć-my mamy 2-spadową), żeby psy nie leżały na kamieniu. w/g mnie nie ma lepszego rozwiązania. ps. wielkość kojca macie super, my tez w tym roku poszerzamy nasze: im większy, tym lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.04.2009 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Kojec stoi . Dokładnie 6.00 x 3.30 Ogrodzenie solidne o wysokości 1.80m Żadnych siatek,psy wszystko niszczyły.Stalowy,ocynkowany ceownik. Buda już w środku.Ale ciężka ,ze 200kg.W sumie ściana 3W Ocieplona styropianem,podłoga też.Z wiatrołapem.Zdejmowany dach Co to jest kostka hollow? Szukałem i niczego takiego nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 08.04.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Kojec stoi . Dokładnie 6.00 x 3.30 Ogrodzenie solidne o wysokości 1.80m Żadnych siatek,psy wszystko niszczyły.Stalowy,ocynkowany ceownik. Buda już w środku.Ale ciężka ,ze 200kg.W sumie ściana 3W Ocieplona styropianem,podłoga też.Z wiatrołapem.Zdejmowany dach Co to jest kostka hollow? Szukałem i niczego takiego nie znalazłem. Wstaw fotke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.04.2009 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Spróbuję jutro Jak dojdę.Właśnie skręciłem nogę na treningu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 10.04.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Kojec stoi . Dokładnie 6.00 x 3.30 Ogrodzenie solidne o wysokości 1.80m Żadnych siatek,psy wszystko niszczyły.Stalowy,ocynkowany ceownik. Buda już w środku.Ale ciężka ,ze 200kg.W sumie ściana 3W Ocieplona styropianem,podłoga też.Z wiatrołapem.Zdejmowany dach Co to jest kostka hollow? Szukałem i niczego takiego nie znalazłem. to taka kostka betonowa-my mamy taką o 8cm grubości i w kształcie kości psa: często chodniki są z takiej wykonane. CZy kojec jest zadaszony? lepiej, jeśli jest. Jesli psy są z natury skoczkami-to jest to niezbędne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 10.04.2009 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Nie jest zadaszony.Ale ponad 180cm to raczej nie przeskoczą.Zrobiłem fotkę z balkonu ale coś fotosik.pl szwankuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 11.04.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Nie jest zadaszony. Ale ponad 180cm to raczej nie przeskoczą. Zrobiłem fotkę z balkonu ale coś fotosik.pl szwankuje. Może nie doceniasz Swoich psów;) To wyjątkowo sprytne bestyjki My mamy pit bullicę w jojcu, wazy suczka 20 kilo-a przeskakiwała przez 2 metrowe ogrodzienie-musieliśmy z tego wzgledu zadaszyć kojec. jeślio fotosik szwankuje, to może sprobuj na np. http://www.imageshak.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 17.04.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 ja też przemyślliwam coby kojec zrobić dla mojego Szarusia, ale wymysliłam, że może mu na pół kojca zrobić podest a drugą połowę zasypać piaskiem i wbić mu kołek do "sikania" ? Żeby miał godziwe warunki do załatwiania się ... Fajne kojce są na allegro - ale sporo kosztują, nie wiem czy nie zrobię czegoś siłą miejscową ... Sąsiad czy cóś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 21.04.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 cały kojec 4x3m mamy wyłożony dębowymi 15 cm pniaczkami, przestrzenie zasypane suchym betonem. Po 1,5 roku uzytkowania są w tym betonie ubytki, ale w lato mamy zamiar je uzupełnić. A pies sika najczęsciej poza kojec mądra bestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 28.04.2009 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Udało mi się zrobić fotkę.Dojdzie jeszcze kostka na "podłogę" http://images47.fotosik.pl/101/743301499e707b3emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna04 28.04.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Wskoczą na bude i wyjda przez płot moje by przynajmniej tak zrobiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 28.04.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Wskoczą na bude i wyjda przez płot moje by przynajmniej tak zrobiły Moj jest za ciezki, wiec niedalby rady wskoczyc pattaya jak duzy jest Twij pies? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 28.04.2009 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Do tej pory nie wskoczyły.Jeden jest wielkości kurczaka a drugi coś jak husky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 28.04.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 A napisz mi czy bedziesz je wypuszczac codziennie czy jak juz trawa ladna urosnie to beda mialy zakaz chodzenia po calej dzialce?Pytam, bo nasz w trawie kopie takie dolki, ze tez cala zniszczona, w dodatku jak ide to noge mozna skrecic tak jest nierowno ale nie mam sumienia go zamykac, chociaz i tak do calej dzialki nie ma dostepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 28.04.2009 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Wychodzą codziennie na spacer,mam za płotem łąki,pola ,lasPo działce tylko pod naszym nadzorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AT 28.04.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Nie wiem jak na Twojej działce operuje słońce ale przydałoby się choć kawałek zadaszyć - tak żeby o każdej porze dnia psy miały kawałek cienia. Poza tym ja mając psa nigdy nie zrobiłabym ogrodzenia z ostrymi zakończeniami. Pies to takie stworzenie, że niby nie wyskakuje, nie ucieka aż tu nagle przyjdzie taki dzień, że coś mu do łba strzeli i jednak spróbuje przeskoczyć - i przez takie wystające zakończenia płotu zginął pies mojego Wujka - niestety nadział się na płot i gdy domownicy wrócili do domu było już za późno, żeby go uratować moja sucz też szybko by się ulotniła z tego kojca - buda przy ogrodzeniu to doskonały schodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts