Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STO - farby, farba: rodzaje, opinie, malowanie, kolory

Renia

Recommended Posts

Tak myślałam ....... że górna półka.

Musze poprosic o kalkulację, jakie są różnice między "normalnymi" a tymi ...

czy to warto tak płacic ???? Mam wątpliwości ......

Może na dole w salonie, przedpokoju ... ale w pokojach na górze ???

Kto tam bedzie oglądał te cuda ???? No kto ????

A przecież po jakims czasie tez trzeba bdzie odświezyc .... tylko po jakim ???

Jakas drastyczna różnica ?

Niedawno widziałem farby jednej z tych firm

Nie STO

Położone 10 lat temu

Nie wierzyłem własnym oczom

Wyglądały jak położone pół roku wcześniej.

Warto.

Kup Beckers,Dulux,Dyrup czy inne byle co i będziesz miała ochotę malować za rok

No nie wiem czy np. Beckers i Dulux to ta sama jakość - ponośc Dulux jest kiepski a Beckers bardzo dobry...

Nie STO

Położone 10 lat temu

Warto.

No nie wiem czy np. Beckers i Dulux to ta sama jakość - ponośc Dulux jest kiepski a Beckers bardzo dobry...

Beckers to nie jest b.dobra farba

Nie rozumiesz. Nie biega ze kogos na cos nie stac tylko nie widze powodu by to kupowac w takiej cenie. Szkoda mi marnowac pieniadze dla znaczka na wiadrze.

W jednym mieszkaniu mam Tikurille, jak dobrze pamietam od 6lat i wyglada tak samo jak po malowaniu. Mimo to wlasnie planuje maly remont i zmiany. Co wiecej daloby wydanie forsy na STO? :roll:

Nie STO

Położone 10 lat temu

Warto.

Beckers to nie jest b.dobra farba

Zgadzam się . Beckers to jeden z najgorszych chłamów na jaki trafiłam (może miałąm pecha i kiepska partię ale drugiej szansy Beckersowi nie dam )

Farby STO nie znam za to znam farby Para - z zamknietymi oczami i z reka na sercu mogę polecić te własnie - są po prostu swietne (zwł te "skorupka jajka" :))

Nie rozumiesz. Nie biega ze kogos na cos nie stac tylko nie widze powodu by to kupowac w takiej cenie.

To ty nie rozumiesz. Ty nie widzisz powodu , ja widzę.

I zapewniam cie ze nie kupuje drogiej rzeczy li i jedynie za "znaczek na wiadrze" tylko po prostu za jakość jaką za te pieniadze mam.

Kogos nie stać - to oczywiste ze kupi tańsza.

Kogos stać ale mu żal kasy (albo woli wydac na coś innego) - jw. Nikt mu nie każde wypruwac sobie żył i kieszeni na bardzo dobrą i drogą farbe - swoje sciany bedzie malował i guzik komuś postronnemu czym i za ile.

Ale nie wciskaj kitu komus kto jeszcze nie podjął decyzji , że nie widac róznicy między produktem bardzo dobrej jakości (i niestety w tym przypadku droższym) a tym jakości średniej lub miernej.

Zdaję sobie sprawę że cena nie zawsze idzie w parze z jakością - ale akurat w przypdku omawianych produktów - wg. mnie jak najbardziej tak.

Hm...

Ja się na farbach jeszcze nie znam- wiem tyle co wyczytałam na forum, tzn. polecana jest Tikkurilla i Beckers (a Tikkurilla to chyba to samo co Beckers w tej chwili). Kupiłam do kuchni Beckersa i jak na chwilę obecną jestem zadowolona - pokrył ekstra po pierwszym malowaniu. Ale to jedyne pomieszczenie jakie mam w domu pomalowane, więc może wyprubuję jeszcze np. tą Parę i Sto. Czy orientujecie się jakie są różnice w cenie?

• 5 years później...