Eugeniusz_ 04.04.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 :evil: NETIA robi ludzi w balona, podpisują umowe na łącze internetowe jakie sobie tylko zażyczymy a potem wysyła zapotrzebowanie do TPSA, oni odpowiadają że nie są w stanie dać takiego, więc netia pismo do klienta że nie mogą dać takiego i aby podpisać anex na wolniejsze i ............... znowu od początku wysyłają zapotrzebowanie do TPSA, oni po 7 dniach roboczych odpisują Netii a oni do klienta że nie są w stanie i zabawa w kółko aż do najwolniejeszego jaki oferują, a wtedy pisemko że nie są w stanie z winy TPSA zaoferować internetu. Czyli dokładnie wychodzi że takich kółek może być pięć czyli bujanie się około 3-4 miesięcy !!!!!!!! jak by nie mogli przed podpisaniem umowy wysłać zapytania o możliwości, ale to ewidentne naciąganie klijenta . Na zapytanie a co z oświadczeniem o zerwaniu umowy z TPSA - odpowiedz pani że pan sobie podpisze nową, nie poczuwają się wogóle do jakichkolwiek przeprosin lub obowiązku wycofania z konsekwencjami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 04.04.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Zawracają mi d. gitarę co jakiś czas abym się do nich przeniósł, ale gonię gości i jak widać słusznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalio 04.04.2009 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 po prostu źle podszedłeś do tematu. Za szybko chciałeś albo z pajacem rozmawiałeś. Ja własnie zmieniam operatora na netię i zrobiłem tak:- wysłałem smsa do netii, odezwali się następnego dnia i sprawdzili czy są warunki- zadzwoniłem do tepsy i takze ich zapytałem czy są takie warunki jakie mi proponuje netia (nie mówiąc że chcę neta od netii)- tepsa odpowiedziała ze są, że mogą mi założyć internet- podpisałem umowę z netią- no i tyle czemu sam nie zadzwonisz do tepsy aby podali Ci warunki na jakich mogą podłączyć intenet, na tych samych będzie mogła netia czy inny operator, tepsa jest właścicielem centrali i to oni mają najbardziej aktualne dane. Tepsa może wysyłać błedne informacje do innych operatorów specjalnie a oni Ci przekazują to co dostali w odpowiedzi. W ten sposób nasz kochany monopolista robiąc takie tricki powoduje to, że są takie a nie inne opinie i każdy dla świętego spokoju leci do tepsy bo jest najlepsza ... g ... prawda, jest poza tym najdroższa!Czy teraz też myślisz że netia zawiniła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KoszmarnyKarolek 04.04.2009 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Jak możesz to kup dostęp komórkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 05.04.2009 04:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 po prostu źle podszedłeś do tematu. Za szybko chciałeś albo z pajacem rozmawiałeś. Ja własnie zmieniam operatora na netię i zrobiłem tak: - wysłałem smsa do netii, odezwali się następnego dnia i sprawdzili czy są warunki - zadzwoniłem do tepsy i takze ich zapytałem czy są takie warunki jakie mi proponuje netia (nie mówiąc że chcę neta od netii) - tepsa odpowiedziała ze są, że mogą mi założyć internet - podpisałem umowę z netią - no i tyle czemu sam nie zadzwonisz do tepsy aby podali Ci warunki na jakich mogą podłączyć intenet, na tych samych będzie mogła netia czy inny operator, tepsa jest właścicielem centrali i to oni mają najbardziej aktualne dane. Tepsa może wysyłać błedne informacje do innych operatorów specjalnie a oni Ci przekazują to co dostali w odpowiedzi. W ten sposób nasz kochany monopolista robiąc takie tricki powoduje to, że są takie a nie inne opinie i każdy dla świętego spokoju leci do tepsy bo jest najlepsza ... g ... prawda, jest poza tym najdroższa! Czy teraz też myślisz że netia zawiniła ? Oczywiście to nie klient ma sprawdzać co tepsa da, tylko operator z którym podpisuję umowę!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emqwadrat 05.04.2009 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 po prostu źle podszedłeś do tematu....... czemu sam nie zadzwonisz do tepsy aby podali Ci warunki na jakich mogą podłączyć intenet, ..................Czy teraz też myślisz że netia zawiniła ? Eugeniusz_ miał nadzieję, że żyje w "otoczeniu konkurencyjnym". Niestety...... ja też mam ciągle taką nadzieję..... Ma wydzwaniać za netię żeby się dowiedzić jakie są warunki....????!!!! On podpisuje umowę z netią a nie z TPsą i to netia powinna załatwiać wszystko skoro bierze za to kasę! A co.... uważasz, że netia nie zawiniła?! Gdyby jej zależało na klientach wystosowała by zapytanie do TPsy z którego od razu by się dowiedzała jaki może dać internet. Ale pewnie szefów podebranych TPsie którzy mają prosty sposób myślenia, i skoro klient pyta o internet X to my też o taki zapytamy. A co będzie dalej to już nie ważne. Dla mnie w tej sprawie netia pokazała swój "profesjonalizm" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mattdl 05.04.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Niestety znów sie sprawdziła zasada: jak chcesz coś mieć zrobione dobrze zrób to sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 05.04.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Nie wiem czy jest tak do konca,ze Netia podpiera sie TPSA.W mieszkaniu mielismy telefon z Neostrada.Ta druga byla podpisana na trzy lata.Po niespelna dwoch latach przeprowadzilismy sie do domu i wystapilismy do TPSA o przeniesienie uslug,chociaz juz wiedzielismy ze nie beda w stanie tego zrobic i zalatwilismy sobie i telefon i neta w Neti. Po czy po prawie miesiacu przyszlo info ze nie moga nam zaoferowac zadnej z tych uslug,ale jezeli sie zdeklarujemy ze w przeciagu najblizszego roku bedziemy nadal chcieli korzystac z ich uslug to oni zobowiazuja sie ze po tym okresie nas podlaczyc do swojej sieci. Licza ,ze bedzie wiecej chetnych na tym terenie,bo caly czas sie domy buduja i doceloiwo ma byc ich w mojej okolkicy ponad 40.No ale tym razem bez nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszul 05.04.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Zobacz oferte Ery w "Era internet stacjonarny" poprzez lacze TPSA. Mam tak od lipca 08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 05.04.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 - wysłałem smsa do netii, odezwali się następnego dnia i sprawdzili czy są warunki - zadzwoniłem do tepsy i takze ich zapytałem czy są takie warunki jakie mi proponuje netia (nie mówiąc że chcę neta od netii) - tepsa odpowiedziała ze są, że mogą mi założyć internet - podpisałem umowę z netią - no i tyle Czy teraz też myślisz że netia zawiniła ? Wszystko OK. Tylko skąd te pretensje do TPSA? To TPSA była stroną Twojej umowy? Przecież wybrałeś sobie NETIĘ za dostawcę usług, to dlaczego ta firma nie podciągnęła do Ciebie swoich łączy? Sam wiesz dlaczego. Netia nie ma żadnych swoich elementów infrastruktury. Podobnie Tele2 i inne firmy w walizce. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bacus 05.04.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 po prostu źle podszedłeś do tematu. Za szybko chciałeś albo z pajacem rozmawiałeś. Ja własnie zmieniam operatora na netię i zrobiłem tak: - wysłałem smsa do netii, odezwali się następnego dnia i sprawdzili czy są warunki - zadzwoniłem do tepsy i takze ich zapytałem czy są takie warunki jakie mi proponuje netia (nie mówiąc że chcę neta od netii) - tepsa odpowiedziała ze są, że mogą mi założyć internet - podpisałem umowę z netią - no i tyle I z doświadczenia pisząć nie zdziwiłbym się jak byś z Netii dostał informację, że TPsa nie jest w stanie uruchomic łącza pomimo tego, że sprawdzałeś to u niech ... inna rzecz gdy przyjdziesz do TPsa założyć internet w tym samym miejscu co wcześniej Netia ... w ciągu kilku dni będziesz miał neta ... sprawa już chyba trafiła do UKE ... bo TPsa robi sobie co chce ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 05.04.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 I z doświadczenia pisząć nie zdziwiłbym się jak byś z Netii dostał informację, że TPsa nie jest w stanie uruchomic łącza pomimo tego, że sprawdzałeś to u niech ... inna rzecz gdy przyjdziesz do TPsa założyć internet w tym samym miejscu co wcześniej Netia ... w ciągu kilku dni będziesz miał neta ... sprawa już chyba trafiła do UKE ... bo TPsa robi sobie co chce ... Wszystko jasne. Powiedz tylko, kto zabrania Netii, Tele2, Dialogowi i innym walizkowym firmom przeciągnąć 50 kilometrów światłowodów na Twoją posesję. Wszak jest konkurencja i np. Netia, kasując od Ciebie 40 zł / miesiąc zrekompensuje sobie tę inwestycję za 1000 lat. Powiedz, kto im tego zabrania, że aż UKE trzeba w to angażować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bacus 05.04.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 I z doświadczenia pisząć nie zdziwiłbym się jak byś z Netii dostał informację, że TPsa nie jest w stanie uruchomic łącza pomimo tego, że sprawdzałeś to u niech ... inna rzecz gdy przyjdziesz do TPsa założyć internet w tym samym miejscu co wcześniej Netia ... w ciągu kilku dni będziesz miał neta ... sprawa już chyba trafiła do UKE ... bo TPsa robi sobie co chce ... Wszystko jasne. Powiedz tylko, kto zabrania Netii, Tele2, Dialogowi i innym walizkowym firmom przeciągnąć 50 kilometrów światłowodów na Twoją posesję. Wszak jest konkurencja i np. Netia, kasując od Ciebie 40 zł / miesiąc zrekompensuje sobie tę inwestycję za 1000 lat. Powiedz, kto im tego zabrania, że aż UKE trzeba w to angażować? Ależ oczyiście nikt nie zabrania ... Dialog chyba już poszedł w tę stronę i KGHM ma wpakować kupę kasyt w budowe właśnie infrastruktóry sieciowej właśnej swojej ... UKE mieszać się będzie do tego z tego powodu iż sama UKE nakazała TPsa udostępnić swoje łacza ... a że TPsa kiedyś była firmą państwową więc rzekłbym, że te kable należa do NAS wszystkich ... i dlaczego teraz francuzi maja na tym korzystac a inne firmy nie ?? Tak na chłopski rozum myśląc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 05.04.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 ... a że TPsa kiedyś była firmą państwową więc rzekłbym, że te kable należa do NAS wszystkich ... i dlaczego teraz francuzi maja na tym korzystac a inne firmy nie ?? Tak na chłopski rozum myśląc ... PGNiG też była firmą państwową. Czyli firmą NAS WSZYSTKICH. Jednak od dnia 01.04.2009 bezpłatne akcje tej NASZEJ firmy wydawane są ok. 60-ciu tysiącom osób. Dlaczego nie wszystkim spośród 38 milionów obywateli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 05.04.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 a francuzi (i druga połowa akcjonariuszy - z gpw) dostali tą tpse za darmo, bez tej infrastruktury? (pomijam warunki handlowe sprzedaży i wycenę - jeśli tam były jakieś nieprawidłowości to jest to odrębny temat). te rozwiązania niestety, choć czasem wydają się nam przydatne, bo iluś tam osobom jednak netia czy inny tele2 założyła to łącze na kablach tpsy taniej niż tpsa, to w skali makro i dłuższej perspektywie jednak hamują rozwój infrastruktury i wynikającą z tego konkurencję. kiedyś czekaliśmy na telefony po 10-20 lat. potem nastały nowe czasy i w moim bloku 3 firmy zaczęły kłaść kable i był wybór - tpsa, netia i ktoś tam jeszcze. teraz, w miejscach w których w tamtych czasach nie powstała infrastruktura nikt nic nie robi - netia i inne wolą zarabiać bezproblemowo i bez kosztów na infrastrukturze tpsy, a tpsa nie chce rozwijać ostatniej mili bo wie, że tylko zrobi prezent innym firmom. socjalizm zawsze się kończy tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzleg 05.04.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Mieszkam w mieście 50-cio tysięcznym przy ulicy powiatowej a o internecie z kabla mogę tylko pomarzyć . Tak te wszystkie firmy dbają o ludzi. Oni wyciskają z tego co kiedyś zostało zbudowane, a o inwestycjach nie myślą.Ciągle przysyłają oferty, a jak co do czego, to niema warunków technicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 05.04.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 I z doświadczenia pisząć nie zdziwiłbym się jak byś z Netii dostał informację, że TPsa nie jest w stanie uruchomic łącza pomimo tego, że sprawdzałeś to u niech ... inna rzecz gdy przyjdziesz do TPsa założyć internet w tym samym miejscu co wcześniej Netia ... w ciągu kilku dni będziesz miał neta ... sprawa już chyba trafiła do UKE ... bo TPsa robi sobie co chce ... glupoty piszesz jezeli jest mozliwosc to usluge BSA (np neostrada na laczach tpsa) podlacza sie ba robi sie to o wiele szybciej niz sama tpsa dla swoich gdyz sa narzucone z gory ramy czasowe w ktorych tpsa sie musi zmiescic a jezeli nie to za kazdy dzien zwloki placi np neti odszkodowanie UKE bardzo pilnuje poprawnosci wykonywania tych uslug a czemu tak wyglada pomiedzy netia a tpsa? netia wysyla ZAPYTANIE o konkretna usluge np net 1 Mb i dostaje konkretna odpowiedz sa to z gory ustalone procedury i czasami wyglada to na gre w ping ponga co do budowania wlasnej sieci to o projektach kto gdzie bedzie budowal to juz sie slyszalo dawno a teraz nikt a alternatywnych nie zbuduje ani kilometra do abonenta bo po co? mozna wziasc od tpsa taniej niz budowa..wiec panowie i panie...przyszlosc jest ciekawa..raczej na budowe nowych to chyba sie nie doczekamy bedzie modernizacji starych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puszka 05.04.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 U mnie netia nie działa ale słup TPSA jest o 10 metrów od mojego domu. Czy można podłączyć neta z neti na łączach TPSA nie mając telefonu w TPSA? A czy można podłączyć Neostrade nie mając telefonu? Jaki jest najtanszy abonament w TPSA umożliwiający podłączenie Neostrady?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 05.04.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 U mnie netia nie działa ale słup TPSA jest o 10 metrów od mojego domu. Czy można podłączyć neta z neti na łączach TPSA nie mając telefonu w TPSA? A czy można podłączyć Neostrade nie mając telefonu? Jaki jest najtanszy abonament w TPSA umożliwiający podłączenie Neostrady?? Pytanie czy TPSA będzie chciała położyć te 10m kabla, co jest raczej wątpliwe. Neostradę bez telefonu można podłączyć ale płaci się wtedy za utrzymanie łącza coś koło 30 paru złotych. No niestety ale wprowadzenie BSA w sytuacji niedoinwestowanej ostatniej mili to strzał w stopę. Nikt nie chce kłaść tych kabli. A bez ich kładzenia wystawienie tańszej oferty (bo nie mamy kosztów) to nie problem. Mieszkam w takim miejscu że owszem mogę mieć telefon z Neti... radiem (ich kable kończą się 3km dalej), innych operatorów nie ma a załatwienie położenia 150m kabla od słupka w gruntowej drodze zajeło mi 3 lata przepychanek z TP. I w zasadzie ich nawet rozumiem. Tak samo jak rozumiem Netię z tym że nie ciągną infrastruktury dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalio 05.04.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Powiedz tylko, kto zabrania Netii, Tele2, Dialogowi i innym walizkowym firmom przeciągnąć 50 kilometrów światłowodów na Twoją posesję. ustawa kolego, ustawa, nasz rząd zabrania, tak jak i każdej jednej firmie typu InPost wysyłać listy taniej niż poczta polska, (oczywiście w najchodliwszej gramaturze do 50g) poza tym wyobrażasz sobie jak by 10 firm miało swoje światłowody od każdego odbiorcy do swoich central ? miejca by zabrakło. A pro pos, dlaczego nie chcą kłaść kablówki w domkach wolnostojących nie w miejscach typu osiedle? bo się nie opłaca Współczuję Eugeniusz_ napisz skargę do Strasburga, im się poskarż, że są takie procedury w naszym kraju, ja też się podpiszę. Przepraszam a to w Warszawie to już nie ma innych dostawców neta ? na Białołęce ? krwią jakiś certyfikat podpisywałeś ? Wiesz ... to tak jak być się poskarżył na służbę zdrowia taki sam efekt. Można sobie pogadać i tyle nam z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts