Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NETIA robi ludzi w balona

Recommended Posts

pamiętam tą powieść w odcinkach 8) :lol:

Ja niestety tez ja pamietam :evil: :lol: i cholera mnie trzaska.

Ale - tfu tfu! - sam net chodzi dobrze i awari w ciagu tego ponad roku moze były 3 (dosyc szybko naprawiane)

Ale np. maja zamieszanie z fakturami - i wysyłaja mi @ monity o zaległych płatnosciach za f-ry (3x się zdarzyło)

Oczywiście f-ry sa uregulowane , wysyłam im (wsciekła) potwierdzenia zapłaty (np. sprzed 3 tyg) i wtedy Netia łaskawie raczy mi wybaczyc swój bład :roll: (oczywiscie głupiego "przepraszamy" nie uświadczysz ... ale to moze ja mam złe podejscie do tematu , moze powinnam im być wdzieczna ze raczyli mi wbaczyc swoja pomyłke i własny burdel w papierach i nie odcieli netu ani nie wysłali komornika :))

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Historii ciąg dalszy :o :o :o

1 maja przyszedł mail że nie mogą mnie przełączyć bo TPsa odmówiło przełączenia :o :o :o

5 maja przyszło pismo z datą 22 kwietnia z propozycją aby nie zrywać umowy oferują anex na prędkość 512kb :o :o :o :o :o :o.

Tymczasem już 8 kwietnia złożyłem do nich wypowiedzenie umowy w związku z niedotrzymaniem warunków składowych :o :o :o , ponieważ już na koniec marca !!!!!!! dostali od tepsy informację że niema warunków technicznych na taką prędkość :o

Ogólnie W NETII mają jeden wielki bałagan i szczyt beszczelności składać kolejną ofertę bez pokrycia.

W tym czasie TPSA zrealizowała umowę z 9 kwietnia - fakt trawało to do 8 maja ale zmienili łącza i mam 1Mb, testowałem i tak daje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Historii ciąg dalszy :o :o :o

1 maja przyszedł mail że nie mogą mnie przełączyć bo TPsa odmówiło przełączenia :o :o :o

5 maja przyszło pismo z datą 22 kwietnia z propozycją aby nie zrywać umowy oferują anex na prędkość 512kb :o :o :o :o :o :o.

Tymczasem już 8 kwietnia złożyłem do nich wypowiedzenie umowy w związku z niedotrzymaniem warunków składowych :o :o :o , ponieważ już na koniec marca !!!!!!! dostali od tepsy informację że niema warunków technicznych na taką prędkość :o

Ogólnie W NETII mają jeden wielki bałagan i szczyt beszczelności składać kolejną ofertę bez pokrycia.

W tym czasie TPSA zrealizowała umowę z 9 kwietnia - fakt trawało to do 8 maja ale zmienili łącza i mam 1Mb, testowałem i tak daje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Żeby nie było, że nie mówiłem.

Alternatywni nie mają żadnych własnych łączy.

Zgadza się nie mają i w obecnej sytuacji nawet TPSA nie ma ochoty budować nowych gdyż potem muszą udostępniać, nie opłaca im się, błąd ustawy, nie mobilizuje innych do budowy nowych linii. gdyż tpsa musi udostępniać nawet te nowe, już po monopolu.

• 5 years później...
Miałem do tej pory Netie, internet i telewizję w pakiecie, wszystko było ok do momentu przeprowadzki i rozwiązania umowy, kiedy przyszło mi zapłacić sporą karę wyrównawczą. Niby w rankingach i porównaniach ofert internetu Netia jest zawsze wysoko, więc waham się co teraz wybrać. Na lepszaoferta.pl wyżej od Netii jest tylko Multimedia, ale nie wiem czy opłaca się u nich brać sam internet. Mimo wszytsko wybrałbym teraz innego dostawcę...