Olga__ 01.06.2009 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Widać że będzie bardzo fajne mieszkanko , powodzenia w pracach. Dziękuję za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTA79 01.06.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Mam pytanko: czy pomiędzy wełnę a deskowanie wkladałaś jakąś folię, np. membranę? Ja jestem na etapie montowanie okien w ścianie szczytowej, potem dachowe no i izolacja. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olga__ 02.06.2009 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Mam pytanko: czy pomiędzy wełnę a deskowanie wkladałaś jakąś folię, np. membranę? Ja jestem na etapie montowanie okien w ścianie szczytowej, potem dachowe no i izolacja. Pozdrawiam! Nie, pomiędzy wełnę a deskowanie nie dawaliśmy żadnej folii. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka.d7 02.06.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Witaj Olgo. Ja też mam do Ciebie pytanko. Z tego co przeczytałam, macie dach pokryty papą, mam nadzieję, że nic nie pomyliłam. Czy nie było problemu z montażem okien dachowych na papę? My jesteśmy na etapie budowy domu i w ramach oszczędności zamierzaliśmy na razie dach pokryć papą a dachówkę położyć później. Niestety nasza ekipa od dachu powiedziała, że nie da się zamontować okien dachowych. Z tąd moje pytanie jak było u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bożena36 02.06.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Efekt już zaczyna być widoczny więc, że tak powiem już bliżej niż dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olga__ 04.06.2009 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Witaj Olgo. Ja też mam do Ciebie pytanko. Z tego co przeczytałam, macie dach pokryty papą, mam nadzieję, że nic nie pomyliłam. Czy nie było problemu z montażem okien dachowych na papę? My jesteśmy na etapie budowy domu i w ramach oszczędności zamierzaliśmy na razie dach pokryć papą a dachówkę położyć później. Niestety nasza ekipa od dachu powiedziała, że nie da się zamontować okien dachowych. Z tąd moje pytanie jak było u Was? Witaj Agnieszko. My mamy pełne deskowanie, papę i blachodachówkę. Problemów z montażem okien dachowych nie było. Jeśli dobrze zrozumiałam to chcecie teraz zamontować okna dachowe, a dachówkę położyć za jakiś czas. Myślę, że Twojej ekipie chodziło o to, że w zależności od tego czym dach jest pokryty, tym inne są kołnierze do okien dachowych. U nas po prostu kupiliśmy kołnierze do dachów pokrytych blachodachówką. I myślę, że właśnie w tych kołnierzach jest problem, bo inne pokrycie dachu chcecie mieć teraz, a inne w niedługim czasie. Nie wiem czy udało mi się pomóc, ale starałam się pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olga__ 04.06.2009 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Efekt już zaczyna być widoczny więc, że tak powiem już bliżej niż dalej Od dziś jesteśmy już kolejny krok dalej - mamy nowe okna szczytowe (zdjęcia niedługo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka.d7 05.06.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Dzięki za odpowiedź, nie doczytałam, że macie blachodachówkę i z tąd moje pytanie. Teraz już wszystko rozumiem. Pozdrawiam i życzę powodzenia w wykańczaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTA79 07.07.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 HALLO! JEST TU KTOŚ! TEMAT SIĘ CIKAWIE ROZWIJAŁ, A TU OD MIESIĄCA NIC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 07.07.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 No ja się też dopytuję: Jest tu kto ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olga__ 13.07.2009 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Jestem, jestem Nie wiem czy o tym pisałam, czy nie, ale w międzyczasie wstawiliśmy okna szczytowe. A poza tym to czekamy na naszą ekipę, bo mają problem z samochodem i nie mogą dojechać (my z mazowieckiego, oni ze świętokrzyskiego). Ale w lipcu mają być, więc już niedługo zacznie się coś dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 13.07.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 O...to bardzo dobrze, bo ja też ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 13.07.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Patrze ale jakoś tych okien nie widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTA79 16.07.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Dzień Dobry! U mnie też szczytowe okienka już wstawione. Teraz uzupełniamy elewacje na budynku i ... I trzeba wejść na dach, bo gdzieś jest przeciek! U mnie prace bardzo powolutku, bo robi wszystko mój tata popołudniami, a ja jestm pomocnikiem od wszystkiego Trzymam młotek i sprzątam! Jeśli u Olgi będzie ekipa to pewnie pójdzie szybciutko a ja będę podglądać Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olga__ 20.07.2009 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Dzień Dobry! U mnie też szczytowe okienka już wstawione. Teraz uzupełniamy elewacje na budynku i ... I trzeba wejść na dach, bo gdzieś jest przeciek! U mnie prace bardzo powolutku, bo robi wszystko mój tata popołudniami, a ja jestm pomocnikiem od wszystkiego Trzymam młotek i sprzątam! Jeśli u Olgi będzie ekipa to pewnie pójdzie szybciutko a ja będę podglądać Pozdrawiam! Witam serdecznie! To mamy coś wspólnego - cieknący dach. U nas odrobinę cieknie przy kominie. Nasza ekipa dachowa już wie, że mają przyjechać i to poprawić. Prace mają ruszyć jeszcze w tym miesiącu, ale jakoś ekipa (ta od wykończeniówki) się do nas nie spieszy, więc zobaczymy jak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 20.07.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 U nas odrobinę cieknie przy kominie. Nasza ekipa dachowa już wie, że mają przyjechać i to poprawić... Ten sam problem mieliśmy...ekipa nas zbywała a po kominie lało strumieniami Połówek sam to naprawił tzn zasilikonował blachy wkoło kominów i zafugował je, bo jak się okazało nie były pofugowane Pewnie do dziś by lało nie doczekawszy się ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTA79 22.07.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 U mnie też chyba komin! Tatko mówił, że z tym kołnierzem jest coś nie tak i chyba tam się woda dostaje i uchodzi dziurkami do wewnątrz. A miało być tak pięknie... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam27 04.08.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Hej a co tutaj taka cisza ?? nic sie niechwalicie jak tam wygląda wasze gniazdko. A z miła chęcia by sie pooglądało stan prac. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olga__ 30.08.2009 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Oj zaniedbałam pisanie na forum Ale to wszystko przez to, że najpierw był urlop i cały tydzień chodzenia po Tatrach a teraz od tygodnia trwa część dalsza remontu. Zaczęło się w poniedziałek... http://images43.fotosik.pl/189/12278f52c6b7c5bbmed.jpg http://images44.fotosik.pl/190/d56b274f2a75fcb2med.jpg We wtorek ciąg dalszy... http://images39.fotosik.pl/186/c167f5e8c67cd568med.jpg http://images37.fotosik.pl/185/a5b5905797b5fabamed.jpg A oto co można było zobaczyć w piątek. Ścianka działowa pomiędzy sypialnią a małym pokojem. Widok na sypialnię. http://images38.fotosik.pl/185/75056d1c10cf0e85med.jpg Widok na mały pokój. http://images45.fotosik.pl/190/c20d41d4d180d652med.jpg Tyle u mnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 30.08.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 No....miło popatrzeć jak robota wre :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts