kuna5 05.04.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Witam wszystkich użytkowników jestem tutaj nowicjuszem i mam problem ponieważ adoptuje budynek gospodarczy na mieszkanie ok 90m2 owe pomieszczenie nie było grzane od jakiś 10lat a od 4 składowane były trociny na opał ściany od wewnątrz są otynkowane grubość jakieś 2cm na zewnątrz brak tynku w narożnikach gdzie znajdowały się trociny dostała się wilgoć od trocin oczywista pytanie dotyczy co byście polecili?? zbić tynk (co łatwo nie odchodzi!) i połozyć na suporex płyty gipsowe czy wysłuszyc ściany i szpachlem gipsowym je potraktowac na tynk tylko czy z czasem nie wyjdą mi jakies plamy jak zaczne ogrzewac budynek?? prosze o porady z gory dziekuje i pozdrawiam K5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 05.04.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Sprawdziłeś, jak wygląda izolacja pionowa i pozioma budynku ?Przykrycie zawilgoconych miejsc płytami gipsowymi to koszt i właściwie " zamiecenie problemu pod dywan "Sprawdziłabym najpierw stan izolacji. Jeśli jest w dobrym stanie, suszyłabym ściany. Jeśli izolacja jest w stanie złym, potrzebne są inne działania, bardziej pracochłonne, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 05.04.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 w narożnikach gdzie znajdowały się trociny dostała się wilgoć od trocin oczywista pytanie dotyczy co byście polecili?? Zasadnicze pytanie. To tylko wilgoć czy już pleśń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuna5 05.04.2009 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 to tylko wilgoć ktora przedostała sie od trocin zanim odgrodzilismy sciany od trocin folia pokrycie dachowe jest w prawdzie przed wymiana ale to kwestia 2/3tyg mimo iz zadnych zaciekow od strony sufitu jak i elewacji nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 05.04.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 to tylko wilgoć ktora przedostała sie od trocin zanim odgrodzilismy sciany od trocin folia To jak nie ma pleśni to po co skuwać? Wysusz dobrze i dbaj, zeby był przewiew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuna5 05.04.2009 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 ok wielkie dzieki za wszystko i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 05.04.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Ja bym odkopał kawałek ściany i zobaczył czy fundamenty są ocieplone(raczej mała szansa w budynku gospodarczym),czy jest izolacja pozioma(można zrobić iniekcjami)Pewnie będziesz ocieplał?Wysuszyłbym mury najpierw.Sprawdził ocieplenie podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuna5 06.04.2009 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 budynek oczywiscie nie jes ocieplony wewnetrz a pod tynkiem jest słucho juz sprawdzałem cd podłogi to dopiero bede ocieplał jak i zewnatrz do okoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts