Gość DARUŚ 13.11.2003 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Proszę o wypowiedzi odnośnie montowania płyt karton-gips zimą.Aktualnie ceny na te roboty są dość atrakcyjne, spotkałem się jednak z teorią sprzedawcy płyt "kartonggips" że gdy temperatyry są poniżej 10 0C nie należy wykonywać takich robót w budynkach nieogrzewanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 13.11.2003 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 A powiedział dlaczego. Ja włąśnie sam teraz kładę. Problem wynika chyba z wilgotności. Tzn. kładę płyty i ocieplenie ale szpachlował będę jak będę grzał lub na wiosnę, a powód prosty wilgotne płyty po ogrzaniu (wyschnięciu) się skurczą i powstaną pęknięcia na łączeniach. Tak ja myślę ale może powód jest inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 14.11.2003 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 A może chodzi o przyklejanie płyt na placki.Na workach z klejem podana jest min, temp. stosowania 5 st. C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość m.c. 14.11.2003 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Proszę o wypowiedzi odnośnie montowania płyt karton-gips zimą. Aktualnie ceny na te roboty są dość atrakcyjne, spotkałem się jednak z teorią sprzedawcy płyt "kartonggips" że gdy temperatyry są poniżej 10 0C nie należy wykonywać takich robót w budynkach nieogrzewanych w tym przypadku sprzedawca ma racie plyty wypacza sie i nigdy po wyschnieciu nie beda idealnie rowne daj sobie na wstrzymanie do wiosny albo zacznij grzac ( nie chodzi o okowite ) a tak na marginesie czy tanio znaczy dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość daruś 16.11.2003 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 Tanio nie koniecznie znaczy dobrze. Dzięki za informacje. W rozmowie z wykonawcą któremu zależy na robocie i ma dar przekonywania (gadanę) można czasami ulec.Pozdrawiam Daruś> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts