Irma 05.04.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 czy firma wodociągowa ma obowiązek zapewnić jakieś konkretne ciśnienie w rurach czy tylko podłączyc nas do wodociągu, a woda moze kapać jak krew z nosa?Mam problem: ciśnienie wody nie przekracza 1 atmosfery i woda na poddaszu leci jakby chciała a nie mogła. Interweniowałam w wodociągach, ale chciałabym wiedzieć co zrobić dalej, bo wygląda na to, ze moj problem nikogo tam nie obchodzi...szalg mnie trafia, bo nie wiem w jaki sposób będę mogła się wykąpać skoro woda leci tak jak leci...CZy po podłączeniu bojlera ciśnienei trochę wzrośnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 05.04.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 To jest nowy wodociąg czy stary? Ja u siebie jak robiłem nowy wodociąg to mam napisane że ciśnienie będzie takie a takie już nie pamiętam jaka to była wartość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 05.04.2009 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 podłączałam się do istniejącego wodociągu, muszę zajrzeć do umowy, moze też mam napisane, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 05.04.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Jeżeli się podłączyłaś do wodociągu to w umowie lub projekcie już nie pamiętam jest taki zapis jakie wodociągi gwarantują ciśnienie. Wiec jeżeli przyłącze zrobiłaś zgodnie z projektem który wodociągi zatwierdziły ciśnienie powinno być takie jak w umowie. A może masz w domu założony reduktor ciśnienia i jest skręcony i dlatego masz słabe ciśnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 05.04.2009 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 nie na pewno nie reduktor... w sumie to był gość z wodociągów i też stwierdził, ze ciśnienie jest za niskie. Ciekawi mnie co mogę z tym zrobić, czy od razu do sądu? czy jest jakaś inna droga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek01 05.04.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Jeśli nie ma w umowie to powinna określac to uchwała gminy lub zatwierdzony regulamin dostawy wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 05.04.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 A jakie ciśnienie wody maja sąsiedzi? Jeżeli dobre to prawdopodobnie jesteś wpięty do jakiejś małej nitki w której rura ma zbyt mała średnicę i ciśnienie wody masz niskie, lub twoje przyłącze jest wykonane zbyt małą średnicą rury. Ja mam extra ciśnienie ale nitkę do domu od głównej rury ciąłem rurą 50 przez pierwsze 40m (i w tym odcinku za moją zgodą może się ktoś jeszcze do mnie przyłączyć) a kolejne 20m do domu rurą 40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts