buczek 05.04.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Wlasnym sumptem zalozyłem system gardeny. Mam problem z zaworem ontymrozowym.Zgodnie z instrukcją zainstalowałem go w najniższym punkcie terenu przez ktory przechodzi linia nawdadniająca. ( jest to niecka, wiec gdy woda spływa z obydwu stron cisnienie jest na tyle duże iz nadmar wody wylatuje przez zawor wskutek czegp na trawniku mam wielka kaluze. Czy wie ktos jak rozwiazac ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaba 06.04.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Ja dopiero robie przymiarke do nawadniania ale z tego co czytalem to chyba jedynym rozwiazaniem bedzie wywalic ten zawor i po sezonie przedmuchac instalacje kompresorem, albo zalozyc go tylko na koniec sezonu do spuszczenia wody (ale przeciez i bez niego zleci jezeli to najnizszy punkt) cokolwiek zrobisz robisz na wlasna odpowiedzialnosc jak pisalem moge sie mylic napisz jak z wyjatkiem tego zaworu dziala system, czy sie sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 06.04.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 A dałeś warstwę drenującą pod studzienką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczek 07.05.2009 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Okazalo sie, ze moja studzienka pod zaworem byla za mala. Wykopalem duzy dol, wsypalem do niego z 50 kg zwiru, posialem trawke i mam spokoj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts