banan70 18.05.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Stan surowy otwarty - z więźbą dachową ale bez pokrycia dachu - projekt D06A z Muratora. Umówiony jestem z murarzem który ma swoja ekipę na kwotę 10tys zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 18.05.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Stan surowy otwarty - z więźbą dachową ale bez pokrycia dachu - projekt D06A z Muratora. Umówiony jestem z murarzem który ma swoja ekipę na kwotę 10tys zł Brawo, czekamy na oferty poniżej 10 tys. możesz dokładniej napisać co jest w zakresie prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banan70 18.05.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Zakres prac do wykonania przez Wykonawcę ( zgodnie z projektem i zmianami inwestora)1.Izolacja pionowa fundamentów. 2.Wykonanie fundamentu pod komin i kominek3.Wylanie wylewki betonowej pod posadzkę budynku zgodnie z projektem technicznym4.Wymurowanie podmurówki z cegły czerwonej pełnej5.Położenie kanałów powietrza do kominka oraz do pomieszczenia gospodarczego.6.Wykonanie ścian zewnętrznych i wewnętrznych7.Wykonanie ścianki z cegły czerwonej ozdobnej do wnętrz ( styl starego muru)8.Wykonanie otworu okiennego w tylnej ścianie garażu (120x60 cm)9.Wymurowanie komina i kanałów wentylacyjnych – komin dymny w ścianie10.Wykonanie nadproży11.Położenie i zamocowanie stropu z belek drewnianych (powierzchnia mieszkalna)12.Wykonanie stropu garażu ( betonowy lub drewniany – do ustalenia w ramach możliwości technicznych13.Wykonanie wieńca14.Wykonanie konstrukcji dachu domu oraz garażu, przygotowanie do położenia blacho- dachówki.15.Wymurowanie czapy kominowej z cegły klinkierowej16.Wykonanie tarasu. Zakres prac nie obejmuje: - tynków, - instalacji,- stolarki okiennej, drzwiowej oraz parapetów, - docelowego pokrycia dachu - okładzin podłogowych Fundamenty już są - robił kto inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 18.05.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Fundamenty już są - robił kto inny. ano właśnie, ale cena i tak b. dobra Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banan70 18.05.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 no za fundamenty zapłaciłem 2500 na jesieni 2005roku.Murarz nie dokończył bo sie rozchorował. Czyli wychodzi 12 500 za całosc - dobra cena ale i domek mały.Za dom o pow. około 140 m2 - biorą 15 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 18.05.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 no za fundamenty zapłaciłem 2500 na jesieni 2005roku. Murarz nie dokończył bo sie rozchorował. Czyli wychodzi 12 500 za całosc - dobra cena ale i domek mały. Za dom o pow. około 140 m2 - biorą 15 tys. Gratulacje, mam nadzieje ze się sprawadzą. Mi za stan surowy z wiezba w okolicach Plocka spiewali od 28 tys w gore Pisalem o tym kilka postow wyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banan70 18.05.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 no zgadza się - jak teraz szukałem na gwałt murarza to rozmawiałem z firmą budowalną - byli u mnie na budowie - wszytko pięknie to wyglądało, szybko, profesjonalnie - tylko cena - 26 tys. No ale oni wrzucaja ekipe 5-6 ludzi i robota im się w rękach pali , miesiąc i dom stoi. A za 10 tys. to jest mała firemka murarz + pomocnicy - w zasadzie murarz co ma działalność. Też się buduje w okolicach - 20 km od Płocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 18.05.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 no za fundamenty zapłaciłem 2500 na jesieni 2005roku. Co w tym było? Materiał z robocizną czy tylko robocizna? A i czy w tym był też wykop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 18.05.2006 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Właśnie podsumowałem mój stan surowy pół-otwarty (z oknami dachowymi, ale bez okien "zwykłych" i drzwi. Całość 93 tysiące. W tym robocizna ok. 23 tys. Dom o powierzchni użytkowej 120 m, całkowitej prawie 160. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymcio 19.05.2006 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Help !Czytam i czytam... Jakoś mi się smutno robi bo firma Archipelag wyceniła mi stan surowy bez stolarki otworowej na 187tyśPLN !!!!!!!!!!!I to uwaga ! za 147 m2 pow użytkowej . Muszę iść do poradni psychiatrycznej. Na szczęście się jeszcze nie zgodziłem ,ale brzmi to nieźle nie ? 187tyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banan70 19.05.2006 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 no za fundamenty zapłaciłem 2500 na jesieni 2005roku. Co w tym było? Materiał z robocizną czy tylko robocizna? A i czy w tym był też wykop? Tylko robocizna dla murarza z wykopem fundamentów po same ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 19.05.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Help ! Czytam i czytam... Jakoś mi się smutno robi bo firma Archipelag wyceniła mi stan surowy bez stolarki otworowej na 187tyśPLN !!!!!!!!!!! I to uwaga ! za 147 m2 pow użytkowej . Muszę iść do poradni psychiatrycznej. Na szczęście się jeszcze nie zgodziłem ,ale brzmi to nieźle nie ? 187tyś... nie wiem jaki masz projekt, ale myslę że z wycen biur projektowych można duzo, duzo zejść. Oni liczą według stawek firmy która buduje pod klucz. Wszystko zależy od twojej inwencji, za ile wybierzesz ekipę i jakie wytargujesz upusty na materiały. Z kosztorysu z archona (147 m2) mam wycenę na całość 240 tys. - bez instalacji. Ja bedę się starał zmieścić w tej kwocie ze wszytskim czytaj forum a będziesz wiedział ile i na czym można zjechać z ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 20.05.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 szczerze mówišc my juz jestesmy zalamani, pow całkowita 98m2 uzutkowa 140m2 parterowy z uzytkowym poddaszem, połowa fundamentu juz jest , robimy dobudówke i narazie firmy mówiš nam cena w granicach powyżej 45 tys za stan surowy+dach, jak czytam Wasze ceny to wydaje mi się że my trafiamy na fachowców z bardzo wysokimi cenami, może kto mógłby pomóc w poszukiwaniach ekipy????Bylibysmy bardzo wdzięczni!!! witaj! Nam firma policzyła stan surowy otwarty 25.000,./ Natomiast inna firma 14500 ,. Tak więc widzisz wszystko zależy od tego jak "rozbudowana" jest firma budowlana ) Oczywiście wybieramy tę tańszą ) Dom powierzchnia netto 179.0m2 powierzchnia zabudowy 153.9m2 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gali_13 20.05.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 no własnie wiem tylko juz nie wiem gdzie taka firme szukać!!!!!!! obdzwonilimy juz chyba wszystko!!!!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 21.05.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Niestety, ceny usług budowlanych ostro idą w górę. Dlaczego? Bardzo wielu fachowców wyjechało za granicę. Niestety. Teraz my zapłacimy za "otwarcie rynków pracy" w UE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 21.05.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Niestety, ceny usług budowlanych ostro idą w górę. Dlaczego? Bardzo wielu fachowców wyjechało za granicę. Niestety. Teraz my zapłacimy za "otwarcie rynków pracy" w UE Tak masz racje!! Przykre dla naszych kieszeni ale prawdziwe No cóż ?? Trzeba płakać i płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwing 28.05.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Witam wszystkich ! ! My planujemy odpalić naszą budowę jeszcze w tym roku. Na razie nie kontaktowałem sie z ekipami (poza firmą "Dom pod klucz" gdzie zaśpiewali mi 2100 pln za m2 pow. całk). Chcielibyśmy budować coś takiego http://www.domus.wroc.pl/projekt6.html?id=38&flip= i pracownia Domus ma kosztorys dla takiego domu, ciekaw jestem jak bardzo realny lub nierealny jest ten kosztorys. Jak ktoś się z was orientuje to rzućcie okiem http://www.domus.wroc.pl/GetFile.php?id=157 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 28.05.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Kosztorys wygląda realnie, ale dlaczego nie ma w nim instalacji, które są bardzo kosztowne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwing 28.05.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Kosztorys wygląda realnie, ale dlaczego nie ma w nim instalacji, które są bardzo kosztowne? hmm ... cenna uwaga. Tak sie zastanawiam na gorąco czy na instalacje starczyło by ok 40 - 50 k/pln. tj ogrzewanie gazem ziemnym (kocioł kondensacyjny z zasobnikiem), podłogówka (bez sypialni, tam zwykłe) no reszta normalnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klimas_gdynia 28.05.2006 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 W/g mnie kosztorys jest realny dla podanych parametrow i bez instalacji . Masz spory dach, ktory robi koszty. Moj kosztorys wygladal tak http://www.archon.pl/index.php?act=12&kosztorys=1&id=m3f02acaebd58b, a realne koszty pod klucz z dobrym kotlem kondensacyjnym to prawie dwa razy tyle . Biorac pod uwage, ze moj dom jest prawie 2x wiekszy ( po pewnych zmianach ) wszystko sie trzyma "kupy". Technologia proponowana przez DOMUS ( moim zdaniem ) jest zla i wspolczynik U=0.3 zbyt wysoki. Sprawdz http://www.sukiennik.pl ( stropy i bloczki Fortis U=0.18 ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts