Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć,

Obecnie jesteśmy na etapie poszukiwanie ekipy wykonawczej (stan surowy otwarty). Czy ktoś z Was może polecić ekipę budowlaną (solidną i w miarę tanią) działającą w okolicach Poznania?

pozdrawiam

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My zakonczylismy dzsiaj ssz. Budowa trwała troche ponad 2 miesiace. Dom z dachem /250/ wielospadowym, pow domu ok230m /190uzytk/. Pokryty -pelne deskowanie i papa.Wykonane wszystkie tarasy, schody, balkony idt.Brakuje tylko bramy garażowej.Dotychczas wydalismy /razem z robocizną/ ok 150 tys. Zostalo do wykonania pokrycia dachu/ceramika/ koszt ok40tys. Matarialy wysokiej klasy/porotherm, bloczki Certusa, okna Oknoplast itp/. Czyli SSZ 190 tys - 20 tys mniej niz zakladalismy/tańsze materialy/.Budowa prowadzona w W-wie.

Szukam wykonawców sso z dachem, ale gdybym znalazła taką ofertę jak Wasza, chyba skusiłabym się na ssz. Też zamierzam budować w okolicy warszawy. Jeżeli można - prosiłabym o kontakt do Waszych budowlańców. pozd. anna

Witam.

Wybrałem projekt Zośka 2. Pow. użytk.: 141.5 m2. Dostałem propzycję 20 tyś. SSO plus 45 zł za montaż metra dachu. Czy to dobra cena? Dom będę stawiał w okolicach Poznania.

Witam.

Wybrałem projekt Zośka 2. Pow. użytk.: 141.5 m2. Dostałem propzycję 20 tyś. SSO plus 45 zł za montaż metra dachu. Czy to dobra cena? Dom będę stawiał w okolicach Poznania.

bardzo dobra cena

sprawdz dokładnie co jest ujęte w tej cenie

pozdro

Powierzchchia po podłodze 211m2, garaż w bryle budynku, dach prosty dwuspadowy 225m2, dwa kominy murowane.

Dostałem wycenę na stan surowy 52.000, składa się na nią:

34.000 - wszystkie prace pod sam dach, także działówki, schody i tarasy,

18.000 - więźba, pokrycie, nadbitka, opierzenia, okna dachowe.

W porównaniu z innym wykonawcami wychodzi dość tanio za mury a drożej za dach. Ale zusammen do kupy chyba nieźle.

Pozdrawiam.

Witam.

Dla porównania my ekipie dekarskiej za m2 dachu (więźba, deskowanie, papa, położenie dachówki, orynnowanie) płaciliśmy 75 zł/m2.

Jeżeli ekipa sprawdzona, z polecenia, to ja bym się nie zastanawiała. Dla pewności obejrzałabym ich poprzednie budowy i porozmawiała z właścicielami, czy byli z nich zadowoleni.

Pozdrawiam.

Witam.

Dla porównania my ekipie dekarskiej za m2 dachu (więźba, deskowanie, papa, położenie dachówki, orynnowanie) płaciliśmy 75 zł/m2.

Jeżeli ekipa sprawdzona, z polecenia, to ja bym się nie zastanawiała. Dla pewności obejrzałabym ich poprzednie budowy i porozmawiała z właścicielami, czy byli z nich zadowoleni.

Pozdrawiam.

Właśnie dostałem odpowiedź-więźba, deskowanie, papa, położenie dachówki, orynnowanie ok. 50 zł za metr. Z tego co czytam myślę, że to dobra cena?

Nie będę się zastanawiał, tylko wezmę tą ekipę.

Pozdrawiam.

Witam.

Pozdrawiam.

Właśnie dostałem odpowiedź-więźba, deskowanie, papa, położenie dachówki, orynnowanie ok. 50 zł za metr. Z tego co czytam myślę, że to dobra cena?

Nie będę się zastanawiał, tylko wezmę tą ekipę.

Pozdrawiam.

Tak jak pisałam wcześniej, sprawdź wykonawcę. My byliśmy pewni, że bierzemy dobrą ekipę i wiedzieliśmy za co płacimy, oczywiście i tak podpisywaliśmy umowę i nie płaciliśmy żadnej zaliczki.

Za dom 170 m2 pow użytkowej , dach dwuspadowy , oraz tylko fundamenty garażu ( 60m2) ekipa ma wziąc 37 tys,

budują od fundamentów po położenie dachówki. Firma rodzinna z okolicy . Taka ofertę dostałem.

Mam namiary na górali - dobrze budują - widziałem budowy - ale cena 50 tys.

pozdrawiam

• 2 weeks później...

Hej,

Jeden z wykonawcow wycenil mi robocizne domu 136m2 p.u. + 30 m2 piwnicy i garaz dwustanowiskowy na 65tys zl netto SSO. Materialy to inna kwestia. Co myslicie, jest to drogo?

Woj slaskie.

Jesli ktos ma namiary na ekipy z okolic Rybnika warte uwagi to bede wdzieczny :)

Hej,

Jeden z wykonawcow wycenil mi robocizne domu 136m2 p.u. + 30 m2 piwnicy i garaz dwustanowiskowy na 65tys zl netto SSO. Materialy to inna kwestia. Co myslicie, jest to drogo?

Woj slaskie.

Jesli ktos ma namiary na ekipy z okolic Rybnika warte uwagi to bede wdzieczny :)

moim zdaniem bardzo drogo,

ja za 299 użytkowej (silikaty), w tym piwnica, parter, poddasze + więźbę płaciłem 65kpln,

zacząłem budowę w listopadzie zeszłego roku, w Wwce

Szukam ekipy do budowy domu 123m2 + 20m2 garaż (woj. łódzkie, 10km od Łodzi). Dom bez poddasza użytkowego, bez betonowego stropu, bez podpiwniczenia. Dach kopertowy (dachówka betonowa).

http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=555

Jakiej kwoty powinienem się spodziewać za stan 0, mury, ścianki działowe, dach?

Dziękuję za odpowiedzi.

sailor_man

Witam. Zamierzam budować aloes`a z firmy agart. Pow. użytkowa 102 m + garaż 20 + częściowe podpiwniczenie. Z jakimi kosztami mogę się liczyć (ewentualnie z rozbiciem robocizna + materiał)? Okolice Sanoka

Witam

czy za sso 60 tys. to duzo w woj.pomorskim...? od wylania law do polozenia dachowki.tylko robocizna, bez mat.

sprawdzona dobra ekipa......tak twierdza znajomi...

Witam

czy za sso 60 tys. to duzo w woj.pomorskim...? od wylania law do polozenia dachowki.tylko robocizna, bez mat.

A domek jaki duży?? Bez tego tematu nijak nie ugryziesz.

Jak za 300 m2 to byłoby w sam raz :lol:

Pozdrowienia.;)

Witam,

ja ekipe murarską juz wybralam, 25 tys z więźbą, dom jak w awatarze 250m2 pow calkowita.

Szukam teraz ekipy do dachu. Planujemy pokrycie z blachy płaskiej na rąbek. Czy ktos sie orientuje ile mniej wiecej kosztuje m2 polozenia takiej blachy? Poki co mam jedna wycene, ktora mnie powalila- 133m2 prostego dwuspadowego dachu bez okien polaciowych za 15 tys :o Swiat sie konczy...

Witam

Najlepiej daj do wyceny projekt jeszcze tak z 3-4 ekipom, dostaniesz informację o kosztach dokladnie dopasowaną do swojego projektu i wtedy będziesz wiedziała czy 60 tyś to dużo czy mało. Na forum ceny podawane dotyczą różnych domów, z różnym zakresem prac i uzyskana w ten sposób informacja może wprowadzić w błąd.

Gość dziubalki

witam

Dostałem wycenę domu:

http://www.vdom.pl/pl/index.php?s=303&sid=85

Lipińscy P160

SSO-190.000 (usługa i materiały)

SSZ-290.000 (usługa i materiały)

moim zdanie dużo - co sądzicie ?

(usługa i materiały)

pozdrawiam

zależy jakie materiały np. dachówka ceramiczna, okna drewniane z najwyższej półki itp.

jeśli to średnia półka to dużo ja za dom o takiej samej powierzchni i bryle jak twój za SSO 140 tys.

pytanie co wchodzi w SSZ bo się zorientowałam że kryją się pod tym różne zakresy prac.