czekereke 14.01.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 mam pierwszą wycenę "domu w morelach": Cena za stan: - Surowy otwarty z kompletnym dachem 46000zł sama robocizna - wykonanie stanu zero - izolacja oraz ocieplenie przyziemia - ściany nośne parteru - strop - ściany nośne poddasza - ściany działowe - schody na poddasze jeśli nie są drewniane - kominy - kompletny dach bez podbitki - Kierownik budowy 3000zł Podane ceny netto Możliwe dalsze wykończenie pod klucz. Na wykonane prace budowlane udzielamy 60m-cy gwarancji, wykończeniowe 36m-cy. beton komórkowy, teriva, blachodachówka dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 14.01.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Czekereke - dużo - to mały domek. W naszej okolicy można dużo taniej, np. kierownik budowy 1000zł... Reszta myślę, że max 35tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czekereke 15.01.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 dardurdka PW do Ciebie nie można wysłać, usuń wiadomości bo skrzynka full Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 15.01.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 19.01.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Witam! może troszkę nie na temat, ale widze, że jest tu mnóstwo ludzi, którzy wybudowali już swoje domki i orientują się w cenach a więc budujemy domek dom w werbenach g2p już na pierwszy rzut oka widać, że tani to on nie będzie, ale do rzeczy: Piszecie ,że średnio stan surowy wychodzi 150-200tyś, my będziemy budować dużo sami z pomocą znajomego murarza, dach z robocizną już liczę na oko, ok. 50tyś. ( do tego zatrudnimy dekarza) wykończeniówka wykonana samodzielnie ( oprócz tynków i posadzek) czyli wszystkie instalacje, parapety, płytki, ocieplenia itp. robocizna własna. Jak myslicie jak bardzo to obniży koszty budowy? za ile mniej więcej uda się w tym domku zamieszkać? koszt budowy domu systemem gosp. wg projektu to 370tyś. czy da się za mniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golob_ 19.01.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Witam, na wiosnę chcę zacząć budowę tego domku: http://www.studioatrium.pl/projekty-domow/wszystkie-projekty/S-GL-539-Roleks-Bis,594,lustro.html#rzuty Istotne zmiany jakie wprowadzam to poszerzenie garażu do dwustanowiskowego (o ok.3m) oraz z drugiej strony poszerzenie o ok.1m. Mam różne wyceny robocizny za SSO od 20tys (bez dachu) do 65tys z dachem. Ekipa która mi pasuje pod kilkoma względami (m.in. robiła u sąsiada, więc dobrze wiem co i jak), chce 30tyś bez dachu, ale z kominami, działówkami, schodami lanymi. Czy taka cena jest sensowna? Budowa 20km od Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sero0 20.01.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Dostałem taką oto wycenę budowy SSO. warto ją rozważyć ?http://screenshooter.net/9215182/qqpejdd projekt http://www.domywstylu.eu/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/sopran_2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golob_ 20.01.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 sero0 - 28tys netto za robociznę z dachem to chyba bardzo tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 20.01.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 no plus 8 tys 'zysk', co to jest kp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dworek wiejski 20.01.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Proszę o opinie: czy 22 tys. netto za wybudowanie domu 130 m2(pow.użytkowa) parterowy, bez użytkowego poddasza, nie licząc fundamentów (bo już są zrobione)- to sensowna cena?? dodam ze to malutka miejscowość na lubelszczyźnie... Prace obejmują podmurówkę, ściany i dach łącznie z orynnowaniem etc. -na gotowo SSOJak myślicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 22.01.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 golob 30tys za sso bez dachu w okolicach Wrocławia o ile to polecona firma to nie jest źle,chociaż można znaleźć taniej, tylko,że jak firma jest tańsza to przeważnie ma wiele zleceń i często ma jakieś opóźnienia bo łączy te budowy i trochę będą u ciebie a trochę u reszty...u nas tak było,chociaż w rezultacie jestem zadowolona:)a i jeszcze dokładnie zwracaj uwagę co cena zawiera...czasem to co pozornie jest droższe wyjdzie taniej bo może zawiera już koparko-ładowarkę, ubijarkę,stemple czy inne takie rzeczy.... pozdrawiam i życzę sukcesów na budowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pciborow 23.01.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Witam Jesteśmy na etapie wyboru ekipy budowlanej. Dostaliśmy wstępna wycenę za robociznę naszego domku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?164477-Witam-co-s%C4%85dzicie-o-naszym-indywidualnym-projekcie-kt%C3%B3ry-nazwali%C5%9Bmy-zuzan-%29&highlight=zuzan.Stan surowy: 36000złStan surowy +konstrukcja więźby: 41000zł Ekipa jest sprawdzona. Nie trzeba jej pilnować, kupując materiały przez właściciela firmy zyskamy około 5-6tys zł. Dom będziemy budowali w woj.podlaskim. Mam pytanie czy cena za robociznę jest OK. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golob_ 27.01.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 golob 30tys za sso bez dachu w okolicach Wrocławia....) Dzięki za info, udało się trochę cenę jeszcze obniżyć i parę drobiazgów dorzucić do wykonania, ekipa budowała sąsiadowi więc wiem co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 29.01.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Cześć Podpisałem umowę z ekipą budowlaną ( z polecenia ). Dom 200 m2, dach skomplikowany kopertowy. Budowa lato 2011 - cena 44 000 zł.W cenę wliczone wykopanie fundamentów ( koparka po ich stronie ), zasypywanie ( po ich stronie ), fundamenty, ściany, dach ( dachówka ), wykończenie dachu na gotowo.Budowa 30 km od Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 29.01.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 U nas za 120 użytkowej + 60m piwnica (a co za tym idzie w sumie 2 stropy do zrobienia) 53 tys. za robociznę. W tym jest wszystko - od postawienia sławojki po dach i orynnowanie. Cena za SSZ (oczywiście okna już wstawia ekipa od okien) budowa pod Krakowem. Wybraliśmy ekipę środkową, tzn. nie najtańszą (bo mieliśmy niższe oferty) i nie najdrożdzą - ta ekipa jest z polecenia, budowali kilku znajomym. Są do rzeczy, więc myślę, że te 3 czy 4 tys. więcej warto zapłacić za jako taki komfort psychiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 29.01.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 My właśnie dostaliśmy wycenę za wybudowanie ścian (fundamenty już są w trakcie) i kominów w naszym projekcie - 12 000 PLN. Może jeszcze coś się uda urwać? Link do projektu:http://projekty.muratordom.pl/projekt_dom-dla-ciebie,361,1,0.htm?frm_search=1&id_grupy=0&symbol=m14&typ_budynku_dom=brak_dom&typ_budynku_garaz=brak_garaz&x=25&y=1&nr=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 29.01.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Bad biorąc pod uwagę powierzchnię ścian nośnych i działowych ok. 240m2 to uzyskujesz poprzez tą ofertę bardzo dobrą cenę m2 w granicach 35zł (brutto myślę) Reszta to dobra cena za 2 kominy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 29.01.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 pirawawa możesz podać jaki jest termin związania umową tzn. ile dni roboczych będzie trwała budowa i jaki to projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 30.01.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Zobaczymy, będę jeszcze starał się coś wynegocjować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 30.01.2011 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Podpisuje umowę z ekipą budowlaną ( z polecenia ). Dom 130 m2, dach dwuspadowy. Budowa jesień 2011 - cena 20 000 zł.W cenę wliczone fundamenty, ściany, schody zewnętrzne i tarasBudowa 25 km od Opola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts