Darek Rz 15.08.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Witam !!! Buduje w Lublinie . trochę daleko od ciebie niestety . pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyzyk 15.08.2005 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 O rany JULEK!!! a jest tu ktoś kto stawiał w okolicy Żagania, Żar - no nichby Zielona Góra???Interesuje mnie stan surowy zamknięty - od wyjścia z ziemi przez kominy,krokwie i ksiakaś połać - ale bez okien i drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 17.08.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 A MI KRZYKNELI 22TYS ZA STAN SUROWY (Z WIĘŻBĄ, DACHÓWKĄ, OPIERZENIAMI I RYNNAMI) OCZYWIŚCIE TYLKO ROBOCIZNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyzyk 17.08.2005 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 a słuchaj - te 22 tysiaki to za komplet? To znaczy: Wchodzą w krzaki Jedzą ziemię Gryzą gruszki albo mieszają paszę wyginają te pręty i zalewają je szybko żebyś nie widział robią jakieś przyłącza np do wody od studzienki (bo coś tam jakąś rurę warto by chyba przeprowadzić w ten fundament nie ?) niech się mury pną do góry ... i kominy a jak więźba? kto ją podniesie z ziemi? producent czy twoi wykonawcy wnioskuję ze dekarza mają? dach kompleksowo-ocieplenie, dachówka, gąsiory rynny itd? czy materiały sami kupią czy sam o to dbasz? jestem na etapie podejmowania jakichś decyzji także będę wdzięczny za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 17.08.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 22 TYS ZA KOMPLET OCZYWIŚCIE ŻE RURY POWYPROWADZAJĄ DO PRZYŁĄCZY A JAK MOŻE BYĆ INACZEJ A DACH OCZYWIŚCIE ŻE KOMPLEKSOWO (MAJĄ DEKARZA) JEDYNE CZEGO W TEJ CENIE NIE MA TO TYNKÓW ZEWNĘTRZYCH I WEWNĘTRZNYCHNIESTETY JEŚLI CHODZI O MATERIAŁY TO NA MOJEJ GŁOWIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter1000 17.08.2005 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Ja mam ekipe umowiona na 18 kzl jezeli beda robic beton sami a 15 kzl jezeli beton bedzie z gruchy na lawe, podloge i strop. Wiezba 1 kzl . Dom 200 m2 + garaz na 2 samochody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 17.08.2005 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 DLATEGO TEŻ JESZCZE SZUKAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazkazinski 19.08.2005 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Czesc! Ludzie kochani ja chyba tez z innego swiata wykonawcow bo za stan surowy 170m2 , robocizna + materialy 178tys +vat. Jest w tym dach , ale nie ma okien , + opaska drenazowa 8tys . Dom pod Krakowem, napiszcie prosze czy napewno przeplacilem? Pozdr. K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 19.08.2005 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Czesc! Ludzie kochani ja chyba tez z innego swiata wykonawcow bo za stan surowy 170m2 , robocizna + materialy 178tys +vat. Jest w tym dach , ale nie ma okien , + opaska drenazowa 8tys . Dom pod Krakowem, napiszcie prosze czy napewno przeplacilem? Pozdr. K Witam !!! Moim zdaniem przepłaciłeś i to baaaaaaaaaaaaaardzo .Pięknie się na tobie obłowili . Chyba że wymyślałeś cuda wianki i wodotryski . Za te pieniądze ja będę miał dom z oknami drzwiami instalacjami elektrycznymi i CO ,tynkami i wylewkami na podłogach . Prawie do zamieszkania .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 19.08.2005 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Fajnie, a co mamy powiedzieć my z "Zachodu". U nas cena robocizny od 50k w górę jest traktowana jako dobra, 70k - do zaakceptowania, a 40k - podejrzana. Szkoda, że tylko ceny zachodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga70 24.08.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 U mnie 32 000 stan surowy otwarty (razem z dachem) + tynki + sufity. Dom jednokondygnacyjny 114,5 mkw strop drewniany. Acha, oprócz kopania fundamentu bo juz wczesniej innym chlopakom obiecalam za 650 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga70 24.08.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Oj, tyle mi zaproponowano. Temat był "ile zapłaciliście" to nie wiem, czy w dobrej rubryce to piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volter 29.08.2005 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Bydgoszcz:Dom 240m2: fundamenty+ściany zew. i wew. + stropy: 24 tys. złDach: 35zł/m2 PozdrawiamSławas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 01.09.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Ja jestem chyba rekordzistką. Mnie za stan surowy otwarty wyniósł 180 tyś.W tym wykonawcą około 40 tyś. Budynek, drenaz opaskowy, studnia, płot. Obrobienie płytą wiaty, belki pod okapem itd. Dach cosik około 63 tyś. Materiały kupowałam sama. Najwięcej zapłaciłam za beton i cement na wieńce mam ich 7. Przepłaciłam za stal, bo w tym okresie była droga, ale gdzieś 1000zł. Acha domek 220m razem z garażem. Projekt wychodził około 320 tyś wg zestawienia projektowego i dużo się nie pomylili.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ackj 06.09.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 podstawowa zasada, żadnch zaliczek!!! Ceny niektóre porażają, u mnie warm-maz. 19 tyś za 130 m ( dach dwuspadowy) inni 27 za to samo, ale zarobi ten tańszy , co nie znaczy, że gorszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
japan100 07.09.2005 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 czy ktoś robił komin schiedla. nie mam jeszcze zupełnie rozeznania na temat komina. nie wiem czy jest ok. ile kosztuje , czy jest rzeczywiście najlepszy i nadaje się do kazdego typu ogrzewania. proszę bardzo o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mannix 07.09.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 (edytowane) stan surowy, a koszty robocizny - jaka proporcja wg. was jest do zaakceptowania? Edytowane 8 Grudnia 2012 przez mannix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex_78 08.09.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 witam, wlasnie zrobilem podliczenia kosztow budowy stanu surowego. wyszlo 130 000 (w tym zrobione ocieplenie funamentow, ocieplenie pod podbitka i podbitka). dzis wstawiaja okna dojdzie 10 000. ponizej projekt domu http://www.wlasny-dom.pl/projekty.php?a=szukaj&rodzaj=1&wlk=100&nazwa=cztery+k%B1ty+II&od=0&do=&ilosc_pieter=&typ=&zabudowa=&garaz=&piwnica=&kominek=&basen= pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.09.2005 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 A ja zaplacilem za gotowy nowy dom 200 m w stanie surowym zamknietym 150 tys.(Dom spodobal sie zonie i nie dawala odporu -ja kompletny laik na tamte czasy) W cenie domu materialy wykończeniowe na parter + c.o. z piecem na drewno. Jak czytam ceny forumowiczów to sie zastanawiam czy przepłaciłem czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 08.09.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Jak porównuję Wasze wyceny z moimi kosztami to widzę, że u mnie wyszło drogo, nawet bardzo drogo. Mimo, że materiały wydawało się, że w dobrych cenach, to jednak sumarycznie się tego uzbierało.Dom 175 m2 użytkowej (245 m2 po podłogach) - zdjęcia w dziennku.Za stan surowy z pokryciem dachowym i oknami dachowymi wychodzi gdzieś +- 140 000. Mogłoby być taniej gdyby:- nie ramki stalowe na poddaszu - koszt 6 000- nie dachówka ceramiczna - ileś tam mniej by było- nie 8 okien dachowych - a np. 3-4- nie tyle stali na strop monolityczny - wyszło ponad 3 tony Ale co tam, może uda się zaoszczędzić w dalszych etapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts