Kinia_Z1 05.05.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Ja mam dom 175 m2, za robozizne zapłaciłam, łącznie z dachem ok. 55 tys. Ekip miałam 5 - bo ciagle coś nie grało. Ale mocno przyciskaliśmy, szczegolnie przy dachu (chcieli 100 zł/m) ale w końcu gorale zrobili za 70 zł/m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazik09 05.05.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Bardzo proszę o opinię.Mam dwie wyceny na SSO bez fundamentu. Projekt Murator C161 http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=465&IdKolekcji= wydłużony i poszerzony o 0,5m, w sumie 175m2 pow. użytkowej, jeden komin.1. Oferta tzw. inwestera zastępczego, polecanego na forum: ściany z silki, strop monolityczny + schody, komin, więźba impregnowana, płyty OSB + gonty bitumiczne, obróbki blacharskie + rynny - robocizna 51 tys. + mateirały 63 tys. = 114 tys netto2. Oferta lokalnej firmy: ściany z silki (bez ścian działowych) , strop monolityczny + schody, komin, więźba impregnowana (bez pokrycia) - robocizna 45 tys. + materiały 48 tys. = 93 tys. nettoCeny przed negocjacjami. Czekam jeszcze na wycenę trzeciej firmy polecanej na forum. Po przestudiowaniu wątku wychodzi mi, że jak za tak prosty i nieduży dom, i w dodatku nie wliczając fundamentu, do dość dużo. Poradźcie proszę ile da się z tego stargować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johna2 05.05.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Według mnie to duzo jezeli chodzi o robociznę. Ja zaczęłam tydzień temu. Dom ok 220m podobny do Dobrej Wróżby z Muratora robocizna 40tys. sso z pełnym deskowaniem. Materiały liczę ok 100-110tys.Buduje okolice Warszawy. Szukaj i się nie spiesz. Najlepiej popytać w okolicy u właścieiceli juz wybudowanych domów o opinie. Umnie rozpietość za to samo 30-110tys. Życze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazik09 05.05.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Dzięki za opinię, właśnie dostałem dzisiaj namiary na ekipę mojego sąsiada, i jak się okazało też polecaną na forum, zobaczymy co zaproponują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Campto 06.05.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Ja właśnie jestem na etapie poszukiwania wykonawcy nieco zmodyfikwanego projektu "letni wieczór": http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=557 Po niewielkich zmianach powierzchnia użytkowa ( wraz z garażem) wynosi nieco ponad 214 m2. Z kilku różnych propozycji - po negocjacjach -zastanawiam się nad 2 propozycjami: 1. Wykonanie SSO ( zaczynając od wykopu pod fundament) bez więźby - 40.000 zł netto + 7% VAT + koszt materiałów( muszę sam jeździć i wszystko załatwiać). 2. Wykonanie SSO jak wyżej wraz z więźbą ale z materiałów zakupionych przez firmę budowlaną ( mnie nic nie interesuje poza kontrolą wykonania ) - 172.000 zł netto + 7% VAT. Jak myślicie, która wersja jest lepsza? Dopiero wchodzę w temat więc każda opinia będzie dla mnie ważna. Buduję 20 km na północny wschód od Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 06.05.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Ja właśnie jestem na etapie poszukiwania wykonawcy nieco zmodyfikwanego projektu "letni wieczór": http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=557 Po niewielkich zmianach powierzchnia użytkowa ( wraz z garażem) wynosi nieco ponad 214 m2. Z kilku różnych propozycji - po negocjacjach -zastanawiam się nad 2 propozycjami: 1. Wykonanie SSO ( zaczynając od wykopu pod fundament) bez więźby - 40.000 zł netto + 7% VAT + koszt materiałów( muszę sam jeździć i wszystko załatwiać). 2. Wykonanie SSO jak wyżej wraz z więźbą ale z materiałów zakupionych przez firmę budowlaną ( mnie nic nie interesuje poza kontrolą wykonania ) - 172.000 zł netto + 7% VAT. Jak myślicie, która wersja jest lepsza? Dopiero wchodzę w temat więc każda opinia będzie dla mnie ważna. Buduję 20 km na północny wschód od Warszawy. rozumiem, ze druga wycena nie obejmuje także kladzenia dachówki wg mojej wiedzy warto samemu załatwiac materiały i negocjować tylko i wyłącznie cene robocizny materiały powinny taniec, ponadto 172 tys wg mojej wiedzy to sporo jak na SSO z więźbą ale bez pokrycia dachu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Campto 06.05.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 rozumiem, ze druga wycena nie obejmuje także kladzenia dachówki Dokładnie. Obejmuje tylko więźbę dachową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamcia461 08.05.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Witam Mam ekipę budowlaną która buduje dom według projektu: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=337&IdKolekcji= Powiedzieli 38tyś zł za : wykopy, fundamenty, ściany nośne i działowe, strop terriva, ściany działowe na poddaszu, wywiązka, pokrycie blachoachówką z rynnami , schody taras, wylany chudziak i ocieplanie zewnetrzne styropianem wraqz z tynkiem ozdobnym. Cześc, tak sobie przeczytałam i ...oczom nie wierzę. Bardzo proszę o namiary na ta ekipę? Czy u Ciebie juz budują? Jeśli tak to i o referencje!!!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Nikko82 10.05.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Ja płaciłem za swój domek o powierzchni ścian zewnętrzynych 160m2 4800 za tynki 15zł t strop teriva 40złm2fundamenty 70złm3 (bez wykopu) A teraz czeka mnie daszek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milagros111 16.05.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Witam! Ja buduję http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=97 w projekcie ma on 114 m2 ,ale my zrobilismy pare zmian i ma 151 m2 powierzchni użytkowej buduję na śląsku i szukam firmy do budowy w stanie surowym zamkniętym (stan zero już jest zrobiony) , proszę o informacje ile może kosztować taka usługa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dewer1 16.05.2009 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Może ktoś buduje z tej serii w21.12. jakie mogą być koszty robocizny SSO?http://www.dobreprojekty.pl/lustrox.php?kod=w2112c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorTychy 17.05.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Witam, Ja buduje w Tychach. Dom parterowy z uzytkowym poddaszem, garaz 2 stanowiskowy, pow netto 280mkw. Fundamenty robilismy w zeszlum roku (robocizna 15 tys. zł) Teraz mamy wycene na SSO bez fundamentow i dachu. Sciany 300 m2Slupy 5 m3Belki 8 m3Strop 230 m2 Cena za robocizne 70 tys. Wydaje nam sie ze to duzo. Myslicie zeby szukac dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolec 19.05.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Czy cena za stan surowy otwarty 26 000 to dużo? Dom w Białej Podlaskiej, parterowy z użytkowym poddaszem, bez ścianek kolankowych, wymiary 17x10. Ta cena to bez tarasu, bez więźby. Czy może ktoś buduje w okolicy Białej Podlaskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 21.05.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 My zapłaciliśmy 27k za robocizne stan surowy otwarty - dom 200m2. Z tym że ekipa po znajomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antoniusz 21.05.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Witam Mam pytanko bo czytalem posty ale nic podobnego nie znalazlem.Chodzi o cene SSO domku podpiwniczonego z uzytkowym poddaszem w okolicach trojmiastaPowierzchnia calkowita --210m2Uzytkowa --145m2garaz jakies 16m2 http://www.archeton.pl/projekt/sasanka-416-616-opisogolny-2ea65884255f17470dbe482711571252 Jestesmy jeszcze przed rozmowami i chcielibysmy sie dowiedzic w sytulacji na rynku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sleepyhollow 21.05.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 SSO http://www.pro-arte.pl/projekty-domy/27/ majster wycenił mi na 40k z więźbą dachową ale bez położenia dachu. Miejsce budowy - okolice Piaseczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal16v 23.05.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 witam, to mój pierwszy post a więc proszę o wyrozumiałość. zamierzam wybudowac taki domek: powierzchnia netto 125m2, kubatura 498m3, dach kopertowy. jest to projekt muratora-"skrzat". ile orientacyjnie bedzie kosztował mnie materiał plus robocizna na ten domek? dzięki za info... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1981 24.05.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 rozwalją mnie takie posty jak wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal16v 25.05.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 kasia1981a ty rozwalasz mnie, naucz się najpierw pisać po polsku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 25.05.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 witam, to mój pierwszy post a więc proszę o wyrozumiałość. zamierzam wybudowac taki domek: powierzchnia netto 125m2, kubatura 498m3, dach kopertowy. jest to projekt muratora-"skrzat". ile orientacyjnie bedzie kosztował mnie materiał plus robocizna na ten domek? dzięki za info... rafi troszke zbyt ogólnie pytasz, moge wypowiedzieć sie o kosztach stanu surowego z dachem, wszystko zalezy od regionu domek jest niewielki, robocizna SSO z dachem, strop teriva (możesz dać strop drewniany, tanije bedzie) wyniesie w moim regionie (woj lubuskie) ok 25tys materiał trudno okreslić nie widzac projektu, ok 60 tys (dachówka ceramiczna, blacha tańsza) budowa pod klucz nie powinna przekroczyc 200tys (wszystko zalezy jaki będzie standard wykończenia, zastosowane systemy grzewcze itd) daj do wyceny projekt kilku wykonawcom i pochwal sie wycenami na forum, moze wtedy cos doradzimy kasia1981 rafal16v prosił o wyrozumiałość, wiec troche szacunu dla nowych forumowiczów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts