lolabibop 10.06.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 hej, czy mozesz podac jaki tam masz metraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 10.06.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 hej, czy mozesz podac jaki tam masz metraz? w sumie: powierzchnia podłóg piwnic, parteru i poddasza to 322m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolabibop 10.06.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 hej, czy mozesz podac jaki tam masz metraz? w sumie: powierzchnia podłóg piwnic, parteru i poddasza to 322m2 Dzieki. Musze przyznac, ze w porownaniu z tym co mi oferuja to tanio. A masz bardzo ladny projekt i wcale nie najprostszy. Ja mam cos podobnego to za sam stan zero uslyszalam od 15k do 50k za robocizne tylko! Nie wiem czy ja tak trafiam czy ja tak szukam... ile ofert sprawdziliscie zanim wybraliscie wykonawce? PS zdjecia super, zwlaszcza ta zimowa droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 11.06.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 hej, czy mozesz podac jaki tam masz metraz? w sumie: powierzchnia podłóg piwnic, parteru i poddasza to 322m2 Dzieki. Musze przyznac, ze w porownaniu z tym co mi oferuja to tanio. A masz bardzo ladny projekt i wcale nie najprostszy. Ja mam cos podobnego to za sam stan zero uslyszalam od 15k do 50k za robocizne tylko! Nie wiem czy ja tak trafiam czy ja tak szukam... ile ofert sprawdziliscie zanim wybraliscie wykonawce? PS zdjecia super, zwlaszcza ta zimowa droga hmm to sporo, ja w sumie trochę szukałem wykonawcy, w trakcie budowy, musiałem również zmienić jedną ekipę niestety... u mnie rozkład kosztów taki: za dach 20tys.zł. (dachówka, 300m2 dachu) a reszta, czyli 37tys.zł za mury, drenaż, izolacje piwnic styrodurem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkdarch 12.06.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Witam Mi fachowcy wycenili na 58k wykopy,ławy ,murowanie ścian piwnicy o pow.90m2 z izolacją , dwa stropy mury ,więźba i pokrycie dachu dachówką cementową .Dom 137m2 użytkowej ,po podłogach z garażem 220m2+piwnica.Ekipa sprawdzona i dobrze oceniana.Chyba dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpkg 12.06.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Cena uważam nawet bardzo dobra. Mi wycenili SSZ - (piwnica, 2 stropy, dach 2x papa) na niecałe 40tys, ale domek mniejszy i prostszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 12.06.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Cena uważam nawet bardzo dobra. Mi wycenili SSZ - (piwnica, 2 stropy, dach 2x papa) na niecałe 40tys, ale domek mniejszy i prostszy. A skąd ta ekipa ??? bo faktycznie cena wydaje się atrakcyjna. My za SSO powierzchnia użytkowa domu 190m2 dostaliśmy wyceny w okolicach 50tyś jak dla nas sporo Więc szukamy taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkdarch 12.06.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Witam Ekipa sprawdzona tylko z czasem u nich kiepsko bo mogą zacząć dopiero późną jesienią .Czekam teraz na następną wycenę (poniedziałek) i przy okazji rozmów obejrzałem efekty ich pracy na obecnej budowie.Przyznam że jestem pod wrażeniem dokładności spoin i równości ścian,szalowania stropów .Coś mi się wydaje że ceny polecą trochą w stronę normalności bo ogłoszeń w naszej lokalnej gazecie jest teraz pięć razy więcej niż pół roku temu i ci wszyscy co pracowali wokoło stolicy pozjeżdżali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohm30 13.06.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Witam,my właśnie jesteśmy po wycenie i tak:za SSO chcą od nas 25 tys + 60 zł za m2 dachu + 250zł za zamontowanie za każde okno w dachu.Domek będzie miał po małych zmianach ok.140m i dach dwuspadowy. http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=1136 Czy to dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 13.06.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Witam, my właśnie jesteśmy po wycenie i tak: za SSO chcą od nas 25 tys + 60 zł za m2 dachu + 250zł za zamontowanie za każde okno w dachu. Domek będzie miał po małych zmianach ok.140m i dach dwuspadowy. http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=1136 Czy to dobra cena? wg mnie za dach sporo, u mnie przy dachu pokręconym, wielopoziomowym itd, za m2 około 66zł. i już w cenie montaż orrynnowania oraz okien dachowych, wyłazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noag 13.06.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Witam,stan zero u mnie zakończony. Kosztowało to 44000 (robocizna +materiały). Budowa w okolicy Szczecina. Powierzchnia całkowita parteru to 120 m2.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohm30 14.06.2009 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Witam, my właśnie jesteśmy po wycenie i tak: za SSO chcą od nas 25 tys + 60 zł za m2 dachu + 250zł za zamontowanie za każde okno w dachu. Domek będzie miał po małych zmianach ok.140m i dach dwuspadowy. http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=1136 Czy to dobra cena? wg mnie za dach sporo, u mnie przy dachu pokręconym, wielopoziomowym itd, za m2 około 66zł. i już w cenie montaż orrynnowania oraz okien dachowych, wyłazu. Orrynnowanie też mam w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete.c 14.06.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 my taki chcemy budować: http://termodom.pl/inne/projekty_domow_energooszczednych/drozd___archeton zmiany konstrukcyjne - garaż z dachem jednospadowym, z przodu mały wiatrołap wykonawca powiedział nam 60000 netto (72kpln brutto) za SSO. Chyba drogo za domek 120m2+garaż 20m2 i taki prosty projekt. Inny wykonawca powiedział że za podobny projekt wziął 107kpln z materiałami (ale był już stan 0). Jeszcze inny że bez dachu by to kosztowało 30000 kpln. Co o tym sądzicie? Bo czytając wcześniejsze wypowiedzi wydaje mi się że da się zbudować za 40kpln.. Najtańsza wycena do tej pory to 120 tys. PLN za SSZ i chyba zdecydujemy się. Facet wykopy robi ręcznie, materiały na nas (czyli VAT do odzysku), robocizna bez VATu. Trochę mnie niepokoi ze gość bierze za materiały na etap z góry, za robiciznę z dołu, ale ma bardzo solidne opinie od osób które go znają, a poza tym chyba po prostu będę z nim jeździł na zakupy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 15.06.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 my taki chcemy budować: http://termodom.pl/inne/projekty_domow_energooszczednych/drozd___archeton zmiany konstrukcyjne - garaż z dachem jednospadowym, z przodu mały wiatrołap wykonawca powiedział nam 60000 netto (72kpln brutto) za SSO. Chyba drogo za domek 120m2+garaż 20m2 i taki prosty projekt. Inny wykonawca powiedział że za podobny projekt wziął 107kpln z materiałami (ale był już stan 0). Jeszcze inny że bez dachu by to kosztowało 30000 kpln. Co o tym sądzicie? Bo czytając wcześniejsze wypowiedzi wydaje mi się że da się zbudować za 40kpln.. Najtańsza wycena do tej pory to 120 tys. PLN za SSZ i chyba zdecydujemy się. Facet wykopy robi ręcznie, materiały na nas (czyli VAT do odzysku), robocizna bez VATu. Trochę mnie niepokoi ze gość bierze za materiały na etap z góry, za robiciznę z dołu, ale ma bardzo solidne opinie od osób które go znają, a poza tym chyba po prostu będę z nim jeździł na zakupy... 120tys za SSZ? z oknami? to wg mnie tanio jak barszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Holubek 15.06.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Więc i my się troszkę pochwalimy. Zaczynamy budowę w Lewkoniach 2 (z tym że poszerzamy garaż do 6 metrów) http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_w_lewkoniach_2/m43ec5c0c51a0b i mamy pierwszą wycenę od fachowców. 45 000 zł za SSO. Do tego zrobią gratis kanał w garażu. Będę znał więcej szczegółów to napisze. Ktoś z Was budował może Lewkonie ??Jaki jest mniej więcej koszt ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 16.06.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 no i jestem w kropce- wydawało mi się, że znaleźliśmy niezłą ofertę (tzn cenowo przeciętnę a wykonawca z polecenia) Dom 250 metrów- dach mocno skomplikowany- czterospadowy, z dwiema jaskółkami i jeszcze jakby "wypustami" do tego garaż wolnostojący dwustanowiskowy około 49 metrów- w zakres robót wchodzi stan surowy otwarty z dachem,z podbiciem, z rynnami, z izolacją- całość 70 tysięcy No i mam zagwozdkę- szukać taniej (pewnie niewiele taniej znajdę) czy zostać przy sprawdzonej ekipie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolabibop 16.06.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 no i jestem w kropce- wydawało mi się, że znaleźliśmy niezłą ofertę (tzn cenowo przeciętnę a wykonawca z polecenia) Dom 250 metrów- dach mocno skomplikowany- czterospadowy, z dwiema jaskółkami i jeszcze jakby "wypustami" do tego garaż wolnostojący dwustanowiskowy około 49 metrów- w zakres robót wchodzi stan surowy otwarty z dachem,z podbiciem, z rynnami, z izolacją- całość 70 tysięcy No i mam zagwozdkę- szukać taniej (pewnie niewiele taniej znajdę) czy zostać przy sprawdzonej ekipie? To chyba naprawde nie jest zla cena w Krakowie za taki budynek, jeszcze jesli masz ekipe sprawdzona. Moze moglabym dostac na piva nr telefonu? Tez jeszcze wciaz szukam, a dla porownania powiem, ze max, cena jak uslyszalam za stan zero (czesciowe podpiwniczenie) przy podobnej wielkosci domu to bylo 50k!!! Wiec 70 za "nieco" wiecej roboty to chyba nie jest zle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolabibop 16.06.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 no i jestem w kropce- wydawało mi się, że znaleźliśmy niezłą ofertę (tzn cenowo przeciętnę a wykonawca z polecenia) Dom 250 metrów- dach mocno skomplikowany- czterospadowy, z dwiema jaskółkami i jeszcze jakby "wypustami" do tego garaż wolnostojący dwustanowiskowy około 49 metrów- w zakres robót wchodzi stan surowy otwarty z dachem,z podbiciem, z rynnami, z izolacją- całość 70 tysięcy No i mam zagwozdkę- szukać taniej (pewnie niewiele taniej znajdę) czy zostać przy sprawdzonej ekipie? To chyba naprawde nie jest zla cena w Krakowie za taki budynek, jeszcze jesli masz ekipe sprawdzona. Moze moglabym dostac na piva nr telefonu? Tez jeszcze wciaz szukam, a dla porownania powiem, ze max, cena jak uslyszalam za stan zero (czesciowe podpiwniczenie) przy podobnej wielkosci domu to bylo 50k!!! Wiec 70 za "nieco" wiecej roboty to chyba nie jest zle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 17.06.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 no i jestem w kropce- wydawało mi się, że znaleźliśmy niezłą ofertę (tzn cenowo przeciętnę a wykonawca z polecenia) Dom 250 metrów- dach mocno skomplikowany- czterospadowy, z dwiema jaskółkami i jeszcze jakby "wypustami" do tego garaż wolnostojący dwustanowiskowy około 49 metrów- w zakres robót wchodzi stan surowy otwarty z dachem,z podbiciem, z rynnami, z izolacją- całość 70 tysięcy No i mam zagwozdkę- szukać taniej (pewnie niewiele taniej znajdę) czy zostać przy sprawdzonej ekipie? To chyba naprawde nie jest zla cena w Krakowie za taki budynek, jeszcze jesli masz ekipe sprawdzona. Moze moglabym dostac na piva nr telefonu? Tez jeszcze wciaz szukam, a dla porownania powiem, ze max, cena jak uslyszalam za stan zero (czesciowe podpiwniczenie) przy podobnej wielkosci domu to bylo 50k!!! Wiec 70 za "nieco" wiecej roboty to chyba nie jest zle. też uważam, że te 70k nie jest złą ceną a 50k za stan zero to już przegięcie, ja o kilka tys.zł więcej dałem za robociznę całego, wcale niemałego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johna2 17.06.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Moja ekipa za stan sso z deskowaniem domu 230m /190uzytk/ - 50tys. Obecnie robia strop. Zaczęli 3tyg temu. Bez zastrzeżeń. Budujemy w okolicach Warszawy. Budują tylko u nas - ida bdobre czasy dla inwestorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts