Krzysiek_K 29.06.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Moi znajomi umówili się teraz z ekipą na podobnej wielkości dom i zapłacą 31tys (Wrocław).Wydaje mi się, że znaczenie ma tez jak daleko ekipa musi dojeżdżaćPozdrawiam,Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavelsz 30.06.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Witam, Buduje dom ok. 120 metrów zabudowy z poddaszem plus ok 50 metrów podpiwniczenia. Całość to ok 300m2. Dach kopertowy, z 2 dużymi lukarnami ok 280 m2. Ekipa dba o wszystko. Rozpoczynając od koparek i wykop przez ławy, ściany (nośne i działowe), izolacje piwnicy, stropy, schody, mury i dach, okna dachowe, orynnowanie. Do tego wliczone są już prace związane z tarasem, usypaniem ziemi na działce. Całość zostało wycenione na 80000. Dodam, że ekipa z polecenia. Prace wykonują bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamoMisia 02.07.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Alo alo;) dzis była wycena! Dom letni wieczór MURATOR M44 od fundamentów , piwnic bo mała zmiana w projekcie,aż po dach , okna dachowe, rynny, kominy, cena 58tysi. Panowie z Mszany Górnej ! Chyba nie za drogo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 02.07.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Alo alo;) dzis była wycena! Dom letni wieczór MURATOR M44 od fundamentów , piwnic bo mała zmiana w projekcie,aż po dach , okna dachowe, rynny, kominy, cena 58tysi. Panowie z Mszany Górnej ! Chyba nie za drogo:) 165m2 pow uzytkowej + piwnica (czy pow piwnicy ma ok 120m2???) +garaż 35m2 , stan surowy z dachem (kompleksowo) cena 58tys jest dobrą ceną pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamoMisia 03.07.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Dom jest częsciowo podpiwniczony. podpiwniczenie ma 70 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 09.07.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 nie wiem, czy pisałam tutaj u mnie robocizna za ściany 10 tys. zł za wieźbę i położenie blachy - niecałe 6,5 tys. zł plus drobne opłaty dla pomocników - ale to już niewiele złotych wyszło - musiałabym dokąłdniej do excella zajrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sda76 14.07.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 powierzchnia zabudowy 151m powierzcnia użytkowa parter 123m + 88 poddasza bez dachu same fundamenty, ściany (wylewany strop i schody) I ekipa 36 tys (górale) II ekipa 24 tys (Kielce) III ekipa 50 tys (podlasko warszawska) witam, czy ktoś ma namiary na tanie i dobre ekipy, budowa na śląsku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sda76 14.07.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Do contapunctus: U mnie pracuje właśnie bardzo fajna ekipa. Dom z opisu bardzo podobny do Twojego - płacimy 28 tys. za stan surowy otwarty, dachu niestety nie robią. Stan surowy ze ściankami działowymi plus kominy. Mogę przesłać namiary na maila. Buduję w Kosztowach (okolice Mysłowic). Pozdrawiam! witam, proszę o namiary tej ekipy budowlanej??? byłabym wdzięczna, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna 33 20.07.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 mój dom- ok.150m- za stan surowy bez dachu, dom prosty z dwoma wykuszami i poddaszem użytkowym- 16tys.ekipa trzyosobowa, pracuje popołudniami, zaczęli 23 maja, teraz zalewamy strop, byłoby szybciej ale ta nieszczęsna pogoda...ale w sumie zaczynaliśmy z założeniem że bardziej zależy nam na kasie niż na czasie(wielkopolska) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 21.07.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 mój dom- ok.150m- za stan surowy bez dachu, dom prosty z dwoma wykuszami i poddaszem użytkowym- 16tys. ekipa trzyosobowa, pracuje popołudniami, zaczęli 23 maja, teraz zalewamy strop, byłoby szybciej ale ta nieszczęsna pogoda...ale w sumie zaczynaliśmy z założeniem że bardziej zależy nam na kasie niż na czasie (wielkopolska) wyjątkowo tanio jaki projekt budujesz? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Build 23.07.2009 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Dzis fachowiec mi wycenil za dom 96 m PU dach dwu spadowy 50 tys netto, chyba nikt nie powie ze to malo. Jak czytam co piszecie to jestem zalamany, bo chyba nikt nie powie ze to malo. Moze zle szukam ale w okolicy sa takie ceny. Jakies sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppsi 24.07.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Hej, no mi za 102m2 PU ale bez dachu i bez wykonania tarasu oraz zasypania fundamentów powiedziano mi 26.000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppsi 24.07.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Hej, no mi za 102m2 PU ale bez dachu i bez wykonania tarasu oraz zasypania fundamentów powiedziano mi 26.000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosadob 24.07.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Witam.A jakiej wyceny mogę się spodziewać na realizację tago projektu:http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-dziewannie-g/m4992c1565e903,2Budowa w woj. lubuskim ok. 40 km od Gorzowa Wlkp. małe miasteczko ok 4000 mieszkańców.Interesuje mnie SSO + dach z pokryciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 25.07.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Witam. A jakiej wyceny mogę się spodziewać na realizację tago projektu: http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-dziewannie-g/m4992c1565e903,2 Budowa w woj. lubuskim ok. 40 km od Gorzowa Wlkp. małe miasteczko ok 4000 mieszkańców. Interesuje mnie SSO + dach z pokryciem. Witam Powinieneś się spodziewać ceny jak u mnie, również woj lubuskie (Zielona Góra) Dach masz nieco wiekszy ale pow uzytkowa podobna (u mnie 140m2 + garaż 19m2) Niedlugo kończę SSO z dachem. Koszt robocizny: SSO bez dachu (w tym również tarasy) - 25tys Dach komleksowo (wiezba, dachówka ceramiczna, montaz okien, rynien, wykonanie nadbitki) - 13tys Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosadob 25.07.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Hugo26Robocizna za SSO bez dachu 25 tys. + 13 tys. dach kompleksowo - to cena "firmowa" czy "gospodarcza"?Jak zrobiłem małe rozeznanie w mojej miejscowości to usłyszałem oczywiście "gospodarczo" SSO metraż ok 110 pow. użyt. ok. 12 tys. za robotę, no ja zakładam u siebie ok. 18 tys. + dach robota ok. 6 - 7 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata11 26.07.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Witam. A jakiej wyceny mogę się spodziewać na realizację tago projektu: http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-dziewannie-g/m4992c1565e903,2 Budowa w woj. lubuskim ok. 40 km od Gorzowa Wlkp. małe miasteczko ok 4000 mieszkańców. Interesuje mnie SSO + dach z pokryciem. Hugo napisał:Witam Powinieneś się spodziewać ceny jak u mnie, również woj lubuskie (Zielona Góra) Dach masz nieco wiekszy ale pow uzytkowa podobna (u mnie 140m2 + garaż 19m2) Niedlugo kończę SSO z dachem. Koszt robocizny: SSO bez dachu (w tym również tarasy) - 25tys Dach komleksowo (wiezba, dachówka ceramiczna, montaz okien, rynien, wykonanie nadbitki) - 13tys. Witam! Jestem tu po raz pierwszy. Umówiłam się z firmą na 15000 ( wykopy, fundamenty, chudy beton, sciany zewnętrzne na parterze i poddaszu, kominy; humus ściągałam na koszt własny). zastanawialłam się czy firma nie robi mnie w balona, bo mam od nich też materialy.Patrząc na Wasze ceny myślę, że jest ok. Szukam fachowców do dachu. Napisałam do Ciebie Hugo z prośbą o podanie namiarów na Twoich wykonawców. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów Moja chata: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=583 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymon28 27.07.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Witamjestem tu nowy i chcialbym sie o cene robocizny domu jednorodzinnego w stanie surowym (piwnica,parter,pow.urzyt.222m2 kubatura800m3) na slasku niedaleko katowic,ewentualnie jesli ktos moglby mi polecic jakas sprawdzona ekipedziekuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 27.07.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Hugo26 Robocizna za SSO bez dachu 25 tys. + 13 tys. dach kompleksowo - to cena "firmowa" czy "gospodarcza"? Jak zrobiłem małe rozeznanie w mojej miejscowości to usłyszałem oczywiście "gospodarczo" SSO metraż ok 110 pow. użyt. ok. 12 tys. za robotę, no ja zakładam u siebie ok. 18 tys. + dach robota ok. 6 - 7 tys. oczywiscie ze systemem gospodarczym Twoje ceny są zdecydowanie zaniżone 220m2 pow dachu nikt nie zrobi kompleksowo za 6tys! wiem ile pracy trzeba włożyc w postawienie takiego domku (wkrótce zamykam SSO) i wątpię aby ktos to robil za tak niskie kwoty pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 27.07.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Witam. A jakiej wyceny mogę się spodziewać na realizację tago projektu: http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-dziewannie-g/m4992c1565e903,2 Budowa w woj. lubuskim ok. 40 km od Gorzowa Wlkp. małe miasteczko ok 4000 mieszkańców. Interesuje mnie SSO + dach z pokryciem. Hugo napisał:Witam Powinieneś się spodziewać ceny jak u mnie, również woj lubuskie (Zielona Góra) Dach masz nieco wiekszy ale pow uzytkowa podobna (u mnie 140m2 + garaż 19m2) Niedlugo kończę SSO z dachem. Koszt robocizny: SSO bez dachu (w tym również tarasy) - 25tys Dach komleksowo (wiezba, dachówka ceramiczna, montaz okien, rynien, wykonanie nadbitki) - 13tys. Witam! Jestem tu po raz pierwszy. Umówiłam się z firmą na 15000 ( wykopy, fundamenty, chudy beton, sciany zewnętrzne na parterze i poddaszu, kominy; humus ściągałam na koszt własny). zastanawialłam się czy firma nie robi mnie w balona, bo mam od nich też materialy.Patrząc na Wasze ceny myślę, że jest ok. Szukam fachowców do dachu. Napisałam do Ciebie Hugo z prośbą o podanie namiarów na Twoich wykonawców. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów Moja chata: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=583 moze dali niską cene bo nadrobią to na materiałach ile wyniesie Cie SSO robocizna+materiały? pozdro PS. W skrzynce masz namiary do super ekipy od dachów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts