beata11 27.07.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 15000-robocizna, 25000-materiały. Dziękuję za namiary na dach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 29.07.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Witam wszystkich forumowiczów. Właśnie zaczynam budowę domu w Szczecinie. Za stan zero powiedziano mi, za samą robotę 25tyś. Wydaje mi sie ze to dużo bo dom nie jest skomplikowany, czy może ktoś zna dobrą i sprawdzoną ekipę w zachodniopomorskim, będę wdzieczna. Pozdrowienia dla wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazik123 30.07.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Witam,nam firma ze Zgierza wyceniła budowę domu SSO z piwnicą i dachem o pow. użytkowej ok. 225m na 60 tyś. Buduje ktoś z okolic dla porównania ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 30.07.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 15000-robocizna, 25000-materiały. Dziękuję za namiary na dach. Pozdrawiam 15tys za robiciznę + 25tys materiały dotyczy tego projektu: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=583 ? jezeli tak to niemozliwe aby materiały wyniosly 25tys za SSO bez dachu u mnie materiały wyniosły ok 50tys i kupowalem sam i zawsze szukałem aby było jak najtaniej sam strop z betonem bez zbrojenia to koszt ok 10tys pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ktosiek_67 02.08.2009 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Jaka może być cena za SSO -Gracjan2 http://www.domenaprojekt.pl/pr/opis/n/7.aspx ? Pierwszy wykonawca podał 50kzł za fundamenty z izolacją i dociepleniem , parter i poddasze z kominami systemowymi oraz schody. Beton z gruchy , koszt koparki po mojej stronie . Bez dachu , tarasu. Wydaje mi się , że przesadził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos1 02.08.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Jaka może być cena za SSO -Gracjan2 http://www.domenaprojekt.pl/pr/opis/n/7.aspx ? Pierwszy wykonawca podał 50kzł za fundamenty z izolacją i dociepleniem , parter i poddasze z kominami systemowymi oraz schody. Beton z gruchy , koszt koparki po mojej stronie . Bez dachu , tarasu. Wydaje mi się , że przesadził. Oj przesadził i to duuuuużo. Taka cena to i z dachem krytym dachówką nie byłaby niska. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaska 04.08.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Madzia 1976Ja też ze Szczecina choć będę budować bardziej pod Goleniowem....mam nadzieję wkrótce... i powiem Ci ,że Szczecin jest chyba najdroższym miastem w Polsce do budowania!Narazie mam wycenę od jednego budowlańca-87 tys netto(nie brać faktury)I wycenę potrzebnych materiałów z hurtowni uchodzącej za jedna z tańszych na 128 tys.Dom ma 144 m2 + 15m2 pom.gosp.+ 33m2 garaż (pow. dachu-400m2)Taka rozległa parterówka z poddaszem użyt.68m2 do póżniejszego wykończenia.I co Wy Forumowicze na to??? Ja jestem załamana-liczyłam na mniej...może jakieś sensowne podpowiedzi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaska 04.08.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Nie dodałam ,że jest to wycena na stan SSO-zarówno na materiały jak i na robociznę ...a gdzie ocieplenie z tynkami,okna i drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 04.08.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Nie dodałam ,że jest to wycena na stan SSO-zarówno na materiały jak i na robociznę ...a gdzie ocieplenie z tynkami,okna i drzwi... 144m2+15m2+33m2 garaż + 68m2 poddasze czy te 68m2 jest w tych 144m2? najlepiej jak podasz link do projektu pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaska 04.08.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 http://www.z500.pl/projekt/z10.htmlto jest link do orginału-mój dom jest o metr szerszy-przesunęliśmy ścianę na której jest wykusz(mąż stwierdził,że mu sie nie zmieści porządna kanapa)No i dokleiliśmy do domu garaż dwustanowiskowy z pom.gosp.-na jakieś kosiarki, grabki itp.To chyba nie ma znaczenia jak jest doklejony? bo może trochę nietypowo-ale braliśmy pod uwagę kształt działki i uwarunkowania względem stron świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 04.08.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Madzia 1976 Ja też ze Szczecina choć będę budować bardziej pod Goleniowem....mam nadzieję wkrótce... i powiem Ci ,że Szczecin jest chyba najdroższym miastem w Polsce do budowania! Narazie mam wycenę od jednego budowlańca-87 tys netto(nie brać faktury) I wycenę potrzebnych materiałów z hurtowni uchodzącej za jedna z tańszych na 128 tys. Dom ma 144 m2 + 15m2 pom.gosp.+ 33m2 garaż (pow. dachu-400m2) Taka rozległa parterówka z poddaszem użyt.68m2 do póżniejszego wykończenia. I co Wy Forumowicze na to??? Ja jestem załamana-liczyłam na mniej...może jakieś sensowne podpowiedzi??? bardzo drogo robocizna powinna wynieść ok 60tys (zakladam ze pow dachu to 400m2) zastanawia mnie jak wyliczyłaś koszty materiałów hurtownia sprzedaje np. beton z gruchy? ale fakt faktem ze zapewne wyjdzie coś koło 120tys dużo zalezy od tego z czego wykonasz strop i czym pokryjesz dach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johna2 05.08.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 My zakonczylismy dzsiaj ssz. Budowa trwała troche ponad 2 miesiace. Dom z dachem /250/ wielospadowym, pow domu ok230m /190uzytk/. Pokryty -pelne deskowanie i papa.Wykonane wszystkie tarasy, schody, balkony idt.Brakuje tylko bramy garażowej.Dotychczas wydalismy /razem z robocizną/ ok 150 tys. Zostalo do wykonania pokrycia dachu/ceramika/ koszt ok40tys. Matarialy wysokiej klasy/porotherm, bloczki Certusa, okna Oknoplast itp/. Czyli SSZ 190 tys - 20 tys mniej niz zakladalismy/tańsze materialy/.Budowa prowadzona w W-wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 05.08.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 My zakonczylismy dzsiaj ssz. Budowa trwała troche ponad 2 miesiace. Dom z dachem /250/ wielospadowym, pow domu ok230m /190uzytk/. Pokryty -pelne deskowanie i papa.Wykonane wszystkie tarasy, schody, balkony idt.Brakuje tylko bramy garażowej.Dotychczas wydalismy /razem z robocizną/ ok 150 tys. Zostalo do wykonania pokrycia dachu/ceramika/ koszt ok40tys. Matarialy wysokiej klasy/porotherm, bloczki Certusa, okna Oknoplast itp/. Czyli SSZ 190 tys - 20 tys mniej niz zakladalismy/tańsze materialy/.Budowa prowadzona w W-wie. ooo i takie koszty są jak najbardziej prawidłowe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskawka1 06.08.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Szukam fachowców w okolicach Puław, czy macie namiary na solidną ekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
insah 06.08.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam !Ja buduję w woj. śląskim.Za robociznę obejmującą fundamenty,parter ,poddasze użytkowe, podmurówki i tarasy, zapłaciłem 32 tysiące. Dom ma ok.180 metrów pow. użyt. plus podwójny garaż 37 metrów. Budowało mi trzech poleconych i sprawdzonych "chłopców- bezvatowców".Dom jest stawiany z Ytongu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto3011 06.08.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam! poszukuję ekpiy do budowy stanu surowego otwartego. Czerwiec 2010 rok. Okolice grodziska mazowieckiego - mazowsze. Domek około 200m2 użytkowej plus piwnica. Czy możecie kogoś polecić. Pozdrawiam serdecznie! Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lodowka1 06.08.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 My zakonczylismy dzsiaj ssz ... Zostalo do wykonania pokrycia dachu/ceramika/ koszt ok40tys. Myślałem, że w SSZ wchodzi pokrycie dachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johna2 07.08.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Tu jest watek na temat kosztów budowy domu, a nie poprawnosci terminologi budowlanej madralo. Nie jestm budowlańcem więc dla mnie papa to tez pokrycie dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Tomasz 07.08.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Ja mam narazie 2 wyceny za sso bez dachu. fundamenty, ściany zewnętrzne i działowe, kominy, schody, strop. dom 130 m2 pow. użytkowej (wydłużony o metr).Pierwsza na 15 tyś druga na 18 tyś. Materiały zapewniamy sami. Ale umówiliśmy się również na rozmowę z wykonawcą który chciał ok. 70 tyś za murowanie + dach na gotowo. podziękowaliśmy. Za dach liczymy jakieś 10-12 tyś. ale jeszcze z żadnym wykonawcą nie rozmawialiśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos1 07.08.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Tu jest watek na temat kosztów budowy domu, a nie poprawnosci terminologi budowlanej madralo. Nie jestm budowlańcem więc dla mnie papa to tez pokrycie dachu. Nie wiem skąd taka szybka uraza. Są pewne terminy w terminologii budowlanej i nikt tego nie zmieni. W tym wątku podajemy ceny za SSO czyli stan surowy otwarty, lub znacznie rzadziej za SSZ (czyli zamknięty: + extra okna i drzwi wejściowe). Podając cenę za stan surowy bez pokrycia dachówką wprowadzamy tylko niepotrzebnie w błąd tych użytkowników którzy niezbyt uważnie czytają. Jak się czegoś nie wie to nie ma co się obrażać i wyjeżdżać z mądralami. Większość z nas tu to nie budowlańcy Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts