rubik 05.09.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Cześć, Obecnie jesteśmy na etapie poszukiwanie ekipy wykonawczej (stan surowy otwarty). Czy ktoś z Was może polecić ekipę budowlaną (solidną i w miarę tanią) działającą w okolicach Poznania? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 07.09.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 My zakonczylismy dzsiaj ssz. Budowa trwała troche ponad 2 miesiace. Dom z dachem /250/ wielospadowym, pow domu ok230m /190uzytk/. Pokryty -pelne deskowanie i papa.Wykonane wszystkie tarasy, schody, balkony idt.Brakuje tylko bramy garażowej.Dotychczas wydalismy /razem z robocizną/ ok 150 tys. Zostalo do wykonania pokrycia dachu/ceramika/ koszt ok40tys. Matarialy wysokiej klasy/porotherm, bloczki Certusa, okna Oknoplast itp/. Czyli SSZ 190 tys - 20 tys mniej niz zakladalismy/tańsze materialy/.Budowa prowadzona w W-wie. Szukam wykonawców sso z dachem, ale gdybym znalazła taką ofertę jak Wasza, chyba skusiłabym się na ssz. Też zamierzam budować w okolicy warszawy. Jeżeli można - prosiłabym o kontakt do Waszych budowlańców. pozd. anna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek3610 07.09.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Witam.Wybrałem projekt Zośka 2. Pow. użytk.: 141.5 m2. Dostałem propzycję 20 tyś. SSO plus 45 zł za montaż metra dachu. Czy to dobra cena? Dom będę stawiał w okolicach Poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 07.09.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Witam. Wybrałem projekt Zośka 2. Pow. użytk.: 141.5 m2. Dostałem propzycję 20 tyś. SSO plus 45 zł za montaż metra dachu. Czy to dobra cena? Dom będę stawiał w okolicach Poznania. bardzo dobra cena sprawdz dokładnie co jest ujęte w tej cenie pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_buduje_domek 09.09.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Powierzchchia po podłodze 211m2, garaż w bryle budynku, dach prosty dwuspadowy 225m2, dwa kominy murowane. Dostałem wycenę na stan surowy 52.000, składa się na nią: 34.000 - wszystkie prace pod sam dach, także działówki, schody i tarasy,18.000 - więźba, pokrycie, nadbitka, opierzenia, okna dachowe. W porównaniu z innym wykonawcami wychodzi dość tanio za mury a drożej za dach. Ale zusammen do kupy chyba nieźle. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 09.09.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Witam. Wybrałem projekt Zośka 2. Pow. użytk.: 141.5 m2. Dostałem propzycję 20 tyś. SSO plus 45 zł za montaż metra dachu. Czy to dobra cena? Dom będę stawiał w okolicach Poznania. Dla porównania my ekipie dekarskiej za m2 dachu (więźba, deskowanie, papa, położenie dachówki, orynnowanie) płaciliśmy 75 zł/m2. Jeżeli ekipa sprawdzona, z polecenia, to ja bym się nie zastanawiała. Dla pewności obejrzałabym ich poprzednie budowy i porozmawiała z właścicielami, czy byli z nich zadowoleni. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek3610 10.09.2009 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Witam. Wybrałem projekt Zośka 2. Pow. użytk.: 141.5 m2. Dostałem propzycję 20 tyś. SSO plus 45 zł za montaż metra dachu. Czy to dobra cena? Dom będę stawiał w okolicach Poznania. Dla porównania my ekipie dekarskiej za m2 dachu (więźba, deskowanie, papa, położenie dachówki, orynnowanie) płaciliśmy 75 zł/m2. Jeżeli ekipa sprawdzona, z polecenia, to ja bym się nie zastanawiała. Dla pewności obejrzałabym ich poprzednie budowy i porozmawiała z właścicielami, czy byli z nich zadowoleni. Pozdrawiam. Właśnie dostałem odpowiedź-więźba, deskowanie, papa, położenie dachówki, orynnowanie ok. 50 zł za metr. Z tego co czytam myślę, że to dobra cena? Nie będę się zastanawiał, tylko wezmę tą ekipę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 10.09.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Witam. Wybrałem projekt Zośka 2. Pow. użytk.: 141.5 m2. Dostałem propzycję 20 tyś. SSO plus 45 zł za montaż metra dachu. Czy to dobra cena? Dom będę stawiał w okolicach Poznania. Dla porównania my ekipie dekarskiej za m2 dachu (więźba, deskowanie, papa, położenie dachówki, orynnowanie) płaciliśmy 75 zł/m2. Jeżeli ekipa sprawdzona, z polecenia, to ja bym się nie zastanawiała. Dla pewności obejrzałabym ich poprzednie budowy i porozmawiała z właścicielami, czy byli z nich zadowoleni. Pozdrawiam. Właśnie dostałem odpowiedź-więźba, deskowanie, papa, położenie dachówki, orynnowanie ok. 50 zł za metr. Z tego co czytam myślę, że to dobra cena? Nie będę się zastanawiał, tylko wezmę tą ekipę. Pozdrawiam. Tak jak pisałam wcześniej, sprawdź wykonawcę. My byliśmy pewni, że bierzemy dobrą ekipę i wiedzieliśmy za co płacimy, oczywiście i tak podpisywaliśmy umowę i nie płaciliśmy żadnej zaliczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dario1971 10.09.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Za dom 170 m2 pow użytkowej , dach dwuspadowy , oraz tylko fundamenty garażu ( 60m2) ekipa ma wziąc 37 tys, budują od fundamentów po położenie dachówki. Firma rodzinna z okolicy . Taka ofertę dostałem. Mam namiary na górali - dobrze budują - widziałem budowy - ale cena 50 tys. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 21.09.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Hej, Jeden z wykonawcow wycenil mi robocizne domu 136m2 p.u. + 30 m2 piwnicy i garaz dwustanowiskowy na 65tys zl netto SSO. Materialy to inna kwestia. Co myslicie, jest to drogo? Woj slaskie. Jesli ktos ma namiary na ekipy z okolic Rybnika warte uwagi to bede wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 22.09.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Hej, Jeden z wykonawcow wycenil mi robocizne domu 136m2 p.u. + 30 m2 piwnicy i garaz dwustanowiskowy na 65tys zl netto SSO. Materialy to inna kwestia. Co myslicie, jest to drogo? Woj slaskie. Jesli ktos ma namiary na ekipy z okolic Rybnika warte uwagi to bede wdzieczny moim zdaniem bardzo drogo, ja za 299 użytkowej (silikaty), w tym piwnica, parter, poddasze + więźbę płaciłem 65kpln, zacząłem budowę w listopadzie zeszłego roku, w Wwce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 22.09.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Szukam ekipy do budowy domu 123m2 + 20m2 garaż (woj. łódzkie, 10km od Łodzi). Dom bez poddasza użytkowego, bez betonowego stropu, bez podpiwniczenia. Dach kopertowy (dachówka betonowa).http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=555 Jakiej kwoty powinienem się spodziewać za stan 0, mury, ścianki działowe, dach? Dziękuję za odpowiedzi.sailor_man Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek12 23.09.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Witam. Zamierzam budować aloes`a z firmy agart. Pow. użytkowa 102 m + garaż 20 + częściowe podpiwniczenie. Z jakimi kosztami mogę się liczyć (ewentualnie z rozbiciem robocizna + materiał)? Okolice Sanoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 27.09.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Witamczy za sso 60 tys. to duzo w woj.pomorskim...? od wylania law do polozenia dachowki.tylko robocizna, bez mat.sprawdzona dobra ekipa......tak twierdza znajomi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carlos1 27.09.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Witam czy za sso 60 tys. to duzo w woj.pomorskim...? od wylania law do polozenia dachowki.tylko robocizna, bez mat. sprawdzona dobra ekipa......tak twierdza znajomi... A domek jaki duży?? Bez tego tematu nijak nie ugryziesz. Jak za 300 m2 to byłoby w sam raz Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 28.09.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 a no tak , nie podalam , domek prosty 150 m plus gar 40m , dach 2-spadowy,, bez piwnicy, z uzytkowym poddaszem.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 29.09.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Witam, ja ekipe murarską juz wybralam, 25 tys z więźbą, dom jak w awatarze 250m2 pow calkowita. Szukam teraz ekipy do dachu. Planujemy pokrycie z blachy płaskiej na rąbek. Czy ktos sie orientuje ile mniej wiecej kosztuje m2 polozenia takiej blachy? Poki co mam jedna wycene, ktora mnie powalila- 133m2 prostego dwuspadowego dachu bez okien polaciowych za 15 tys Swiat sie konczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 02.10.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Witam czy za sso 60 tys. to duzo w woj.pomorskim...? od wylania law do polozenia dachowki.tylko robocizna, bez mat. sprawdzona dobra ekipa......tak twierdza znajomi... Najlepiej daj do wyceny projekt jeszcze tak z 3-4 ekipom, dostaniesz informację o kosztach dokladnie dopasowaną do swojego projektu i wtedy będziesz wiedziała czy 60 tyś to dużo czy mało. Na forum ceny podawane dotyczą różnych domów, z różnym zakresem prac i uzyskana w ten sposób informacja może wprowadzić w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość dziubalki 05.10.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 witamDostałem wycenę domu:http://www.vdom.pl/pl/index.php?s=303&sid=85Lipińscy P160SSO-190.000 (usługa i materiały)SSZ-290.000 (usługa i materiały) moim zdanie dużo - co sądzicie ? (usługa i materiały) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1981 06.10.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 zależy jakie materiały np. dachówka ceramiczna, okna drewniane z najwyższej półki itp.jeśli to średnia półka to dużo ja za dom o takiej samej powierzchni i bryle jak twój za SSO 140 tys.pytanie co wchodzi w SSZ bo się zorientowałam że kryją się pod tym różne zakresy prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts