Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile płaciliście za wybudowanie domu w stanie surowym???

W-waBiker

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mały dom typu stodoła

http://www.archeton.pl/projekt-domu-aga-471-9-opisogolny-8ef6723ced8f97ec8d927b42a02fdb1e

Jeden murarz za SSO z tarasem,schodami,kominami ,więźbą,rozprowadzeniem kanalizy 42000

drugi to samo,ale bez więźby 39000.To chyba sporo za dużo. A może ja coś przeoczyłam i znów jest boom budowlany? Liczyła na robociznę za SSo góra 30000.Napiszcie proszę czy to realna cena

Ja, niestety, również buduję na Śląsku (szkody górnicze :cry: ) ale mam już wstępny kosztorys. Dom ponad 200 m2 pow użytkowej z garażem 2-stanowiskowym; ściany zewn: pustak 25, dach dwuspadowy, dachówka betonowa, strop monolityczny, ale projekt ogólnie bardzo prosty w wykonaniu;

ROBOCIZNA stan surowy zamknięty: 55 tys zł.

Ja jestem zadowolona, bo niektóre firmy liczą sobie i po 70 tys za coś takiego, a nasza firma nie dość, że sprawdzona (u znajomych), to i stosunkowo niedroga :)

Ale.......nie ma co szacować "przed" bo i tak zawsze jakiś Zonk wyskoczy:P

mały dom typu stodoła

http://www.archeton.pl/projekt-domu-aga-471-9-opisogolny-8ef6723ced8f97ec8d927b42a02fdb1e

Jeden murarz za SSO z tarasem,schodami,kominami ,więźbą,rozprowadzeniem kanalizy 42000

drugi to samo,ale bez więźby 39000.To chyba sporo za dużo. A może ja coś przeoczyłam i znów jest boom budowlany? Liczyła na robociznę za SSo góra 30000.Napiszcie proszę czy to realna cena

Strasznie jestem ciekawa, daj znac czy znalazlas taniej.

Witam wszystkich,

Większość z Was ma już za sobą całą budowę więc jesteście znacznie dalej niż ja :)

Na wiosnę mam zamiar ruszyć z pracami budowlanymi i oczywiście szukam ekipy. Póki co mam spory rozrzut cenowy (woj. pomorskie). Prosiłem o wyceny lokalne firmy i ceny wahają się od 45 - 65 tys. za SSO. Pytanie teraz do Was, bo już to przechodziliście... jaka jest średnia cena za m2 dla SSO?

W moim przypadku, gdzie pow. użytkowej jest 184m2, dwuspadowy dach (około 265m2) wychodzi zatem z wycen od 245 - 353 zł za m2 (netto i to tylko robocizna). Podzielcie się swoją wiedzą w tym temacie, i skoro macie to już za sobą to na co zwrócić uwagę przy doborze ekipy?

Ja właśnie kończę budowe SSO dom spory 250 pow całkowitej, dwa dachy dwuspadowe z jedną lukarną o powierzchni całkowitej 290m2, strop lany na mokro, wszystkie nadproża okienne i drzwiowe lane, schody lane, dom wbrew pozorom nie prosty w budowie z pustką nad salonem,

za całą robociznę SSO z dachem krytym papą zapłaciłam 40 tyś co do ekipy to długo szukałam ale mogę szczerze polocić, chłopaki bardzo terminowi, dokłądni, czysto na budowie, naprawdę "fachowcy" znają się na budowie

mały dom typu stodoła

z każdą ekipą zawsze warto się licytować choć wiem ze swojego doświadczenia, że te porządne ekipy dużo z ceny nie zejdą, jak ja wybierałam firmę to zdażyło się, że podczas rozmowy niby "właściciel" firmy zszedł mi 10 tyś!!! ale jak przyszło co do czego to słuch o nim zaginoł, szukałam więc długo i z pośród ekip, które chciały od 60 tyś do 30 tyś za to samo!!! wybrałam tę za 40, którą już miałam z polecenia i warto było

Mam pytanie...
Groch o ścianę...

Odpuść, Wirecki :D Naprawdę, tutaj powinna być TYLKO tabela do uzupełniania, ile i za co się zapłaciło.

A najlepsze jest to, jak piszą, że za SSZ mają zapłacić 25 tys. i pytają, czy to dużo :roll: :roll: :roll:[/quote

Zapomniał wół jak cielęciem był??? Troszkę wyrozumiałości dla nowych forumowiczów. :D

ciekawe ceny tu podajecie sam stawiam domy ale takich nieudaje mi sie wynegocjowac jak ten pan co pisze ze wycenili mu na 60000 wziol bym 45000 i tez bym natym zarobil ale dowze wiedziec ze sa klijeci co chca zaplacic.pozdrawiam

... a może by i dorzucili słownik ortograficzny gratis...