salatar 21.12.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 W Bielsku chyba sa drodzy budowlancy SSO bez dachu 35 tyś za dach dwuspadowy 205m 25 tyś to chyba za duzo 120 za metr za dach w rejonie krakowa licza od 50 do 60 (70 max ) za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybak103 21.12.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 myslalem ze tu o powazne tematy idzie a nie o pierdoly z gramatyki.a 120 to sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
operatus 22.12.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Teraz widze jak niektórzy potrafią zdzierać, taki sam dom ktoś na innym forum wybudował 25tyś SSO i 15 tyś dach w rzeszowie, pod Cieszynem 50 tyś i to z dachem czterospadowym skąd takie rożnice w cenie, może i różne części kraju ale aż takie różnice, a mi wycenili 60 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfor 23.12.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Ja teraz buduję. Zgodnei zumowa koszt budowy stan surowy otwarty ale z dachem odeskowanym i pokryty papą, sciany dzialowe + szambo to usługa równe 50 tys pln. Materiały jak wyjdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 23.12.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Teraz widze jak niektórzy potrafią zdzierać Zauważ, że tylko wtedy kiedy znajdzie się klient, który płaci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sethan 24.12.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Zachodnipomorskie: Dom 185 metrów (z garażem w bryle)SSO: 50 tysięcy ( z kominem + klinkier), tarasami, schodami lanymi) strop żelbetowy bez dachu, całość z silikatów Dach: 70 za metr + lukarna 12 tysięcy (tynacynk) pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANUSZ757 24.12.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Witam Przyznaję ze dopiero zaczynam przygodę z budową. Jeżeli ktoś byłby w stanie ocenić, jaka kasa będzie potrzebna za budowę stanu surowego byłbym baaaardzo wdzięczny.Chodzi mi oczywiście o robociznę wraz z dachem.http://pprojekt.pl/projekt378-bella.html Z góry dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boja 30.12.2009 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Mnie za budowę domu o podobnym metrażu krytym dachówką powiedzieli 45 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 31.12.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Witam Przyznaję ze dopiero zaczynam przygodę z budową. Jeżeli ktoś byłby w stanie ocenić, jaka kasa będzie potrzebna za budowę stanu surowego byłbym baaaardzo wdzięczny. Chodzi mi oczywiście o robociznę wraz z dachem. http://pprojekt.pl/projekt378-bella.html Z góry dziękuję i pozdrawiam! wejdz w "opinie" na podanej stronie tam wszystkiego się dowiesz, mnostwo budujacych belle sie wypowiada bella jest nieco mniejsza od klasyki którą buduję (bardzo podobne projekty), u mnie SSO wyniósł 115 tys (w tym robocizna 38tys) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIANESKO 01.01.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 mam pytanie czy może ktoś dać namiar na solidną firmę budowlaną? zaczynam od maja 2010 roku dom jednorodzinny dom w okolicy Mszany Dolnej w Małopolsce i jakieś zbliżone ceny do porównania dom ma 180m2 Z GARAŻEM .z góry dziękuję za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka123 01.01.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 WitajcieMamy zamiar budować z mężem domek http://www.tooba.pl/projekt-domu-WB-3945/a,s_pd,idp,10070.htmlChcemy zrobic całe podpiwniczenie i pokój nad garażem.Czy 40 za postawienie SSO to dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 02.01.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Witajcie Mamy zamiar budować z mężem domek http://www.tooba.pl/projekt-domu-WB-3945/a,s_pd,idp,10070.html Chcemy zrobic całe podpiwniczenie i pokój nad garażem. Czy 40 za postawienie SSO to dobra cena? Maja jezeli z dachem to cena jest bardzo dobra. Pozdrawiam daro31ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka123 02.01.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 W tej cenie ma być postawienie więźby oraz deskowanie i papowanie dachu.poza tym zdaję sobie sprawę że projekt jest dosyc trudny ze względu na podpiwniczenie i róznice poziomów stropów oraz wykusz. Ale ta cena tez mi sie wydaje w miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 02.01.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 W tej cenie ma być postawienie więźby oraz deskowanie i papowanie dachu.poza tym zdaję sobie sprawę że projekt jest dosyc trudny ze względu na podpiwniczenie i róznice poziomów stropów oraz wykusz. Ale ta cena tez mi sie wydaje w miarę. Wiele zależy od miejsca budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka123 02.01.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Niestety województwo mazowieckie gdzie ceny nie należa do niskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boja 02.01.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Majka, wydaje mi się, że cena jest bardzo dobra. Ja w Małopolsce mam zapłacić za sso 45 tys i to bez deskowania i piwnic, a kubatura 600. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boja 02.01.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 mam pytanie czy może ktoś dać namiar na solidną firmę budowlaną? zaczynam od maja 2010 roku dom jednorodzinny dom w okolicy Mszany Dolnej w Małopolsce i jakieś zbliżone ceny do porównania dom ma 180m2 Z GARAŻEM .z góry dziękuję za info. 136m2 z garażem jedna z ekip z tych okolic 45 tys sso ( dachówka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka123 02.01.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Dzięki wielkie za odpowiedz Oby tylko ekipa się sprawdziła. Pozdrawiam wszystkich i zyczę powodzenia w budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola000 03.01.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 WitamChciałabym zorientować się czy podane poniżej ceny za wykonanie kolejnych etapów budowy są w miarę przystepne: ETAP I: Wykonanie ław fundamentowych( fundamenty wzmacniane ze względu na III stopień szkód górniczych), murów i słupów pionowych. Wykonanie kanalizacji poziomej, zrobienie górnych wieńców na poziomie „0". Wykonanie izolacji poziomej jak również pionowej Zasypanie i zagęszczenie obiektu, zalanie chudego betonu.Koszt: 12 tyś zł ETAP II:Mury (pustak ceramiczny) i słupy parteru, strop( strop Tervia) nad parterem, wieńce i kotwy do mur - łat.Koszt: 13 tyś zł ETAP III:Obmurowanie więźby dachowej+kominy (bez konstrukcji dachu)Koszt:3 tyś zł Koszty dotyczą samej robocizny. Dom można zobaczyć na:http://projekty.muratordom.pl/projekt?grup...mp;y=0&nr=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 03.01.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Witam!Może jest ktoś kto budował się w ok. Białegostoku a konkretnie Ogrodniczki/Ciasne i polecić może dobrą i w miarę tanią ekipę do wykonania SSZ.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts