helixwroclaw2005 24.04.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 basket piszesz brutto czyli wystawią Fa VAT a więc to już firma ... Wolny strzelec to to taki co dniówkę zaczyna na kacu, prosi o piwko na śniadanie i potem co godzinę. Zaliczkę chce pierwszego dnia i żąda zakupu narzędzi budowlanych, ma kilku kumpli, którzy taki dom to postawią "piorunem" ... a w kolejny poniedziałek nie przyjdą do pracy bo znaleźli jeszcze lepszego ... "jelenia itp" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 24.04.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Witam,budujemy taki domek: http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=539&IdKolekcji=&frm_search=1&id_grupy=0&symbol=m36&typ_budynku_dom=brak_dom&typ_budynku_garaz=brak_garaz&x=40&y=10&nr=0 Budujemy w Mys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 24.04.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Witam, coś mi się zgubiło i nie wyslało, wiec jeszcze raz: budujemy taki domek: http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=539&IdKolekcji=&frm_search=1&id_grupy=0&symbol=m36&typ_budynku_dom=brak_dom&typ_budynku_garaz=brak_garaz&x=40&y=10&nr=0 Budujemy w Mysłowicach, wzmocnienia na II kategorię szkód górniczych. SSO 60 tys. brutto - fundamenty, ściany, strop 40 tys + 20 tys dach na gotowo. Obecnie kończymy fundamenty, ekipę mamy sprawdzoną i poleconą, poza tym widzieliśmy wcześniejsze ich budowy. Może nie są najtańsi, ale to był bardzo dobry wybór. A jako ciekawostka - wycena pewnej firmy. Za budowę tego domu - mówimy cały czas o SSO - robocizna plus materiał (pan właściciel twierdzil, że nam się to będzie bardzo opłacać, ponieważ on ma ogromne rabaty w hurtowniach, my takich sami nie jesteśmy w stanie dostać, no i on ma 7% vat przy zakupie tychże materiałów, a nie 22% ) Acha no i pan samej robocizny nie robi, musi to być robocizna plus materiał - ale przecież dla inwestora to lepiej, bo o nic nie musi się martwić... Czekaliśmy na wycenę ponad miesiąc - miała być po dwóch tygodniach, potem za trzy dni, potem pan był chory, potem musiał odrobić zaległości, bo przecież był chory, ale w końcu dostaliśmy coraz już mniej upragnioną (widząc "słowność" wykonawcy) wycenę... 275 000 PLN za SSO :) Do dziś jak mi smutno to sobie ją oglądam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snajper7 25.04.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Snajper7 - 70 tys z towarem, o którym piszesz? Nie to tylko robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 27.04.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Witam Mam oferty ekip na ten bydynek: http://www.archipelag.pl/projekty-domow/romina-g1/?Bookmark=1&ProjectMirror=1 Ceny za stan SSO z dachem odeskowanym + papa to 30tys do 50 tys Jaka może być realma cena za budowe takiego damku Pozdrawiam Buduję dom, którego projekt powstał na bazie ROMINY 2G. Mocno pozmieniany, min dach kopertowy, strop monolit, dom troszkę powiększony (134m2 pu + 41,5m2 garaż) ale główne idee konstrukcyjne są podobne. Ceny za robociznę; murarze 20tys. w tym taras, schody, ocieplenie fundamentów, wykonanie odprowadzenia rurami wody opadowej. Dach inna ekipa 42zł za m2 ze wszystkimi obróbkami w tym więźba i krycie dachówką ceramiczną + obłozenie kominów cegłą klinkierową 2zł/cegła murarze 20000,-zł + dach 296m2 x 42= 12432,-zł + 450cegieł x 2,-zł = 900,-zł RAZEM 33332,-PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuciar 29.04.2010 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 hmhm no nie wiem ja wlasnie dostalem takie cos: orientacyjne koszty samej robocizny to powierzchnia całkowita(prosze nie mylic z uzytkowa) x 500 zł np. 160 m2 x 500 zł=80.000 zl netto. Zakres prac w tej ceniew obejmuje wykonanie fundamentó, scian, stropu, konstrukcji dachowej, powierzchni dachu, scian, dzialowych, tarasów. Rejon zachodniopomorskie szczecin .................oczywiscie chodzi o SSO , nie wiem czy to tylko przyklad jak jest liczone czo to jest faktyczna stawka ,panowie nawet nie widzieli projektu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 29.04.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 hmhm no nie wiem ja wlasnie dostalem takie cos: Rejon zachodniopomorskie szczecin .................oczywiscie chodzi o SSO , nie wiem czy to tylko przyklad jak jest liczone czo to jest faktyczna stawka ,panowie nawet nie widzieli projektu .... Poszukaj innych wykonawców, ta cena jest zaporowa. W moim przypadku wyceny były od 55 tys. netto, później 45tys. netto a skończyło się na niespełna 34 tyś brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziutek78 02.05.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 No nie mogę skąd u was takie kwoty. U mnie załamka. moja budowa to rozbudowa kostki w górę ścianka kolankowa + dach dwuspadowy oraz dobudowa osobnej klatki schodowej. I teraz tak SSO: 1 wycena: 70 tysięcy, w tym 18 tys. - klatka schodowa, 22 tys. - budowa poddasza ze ściankami działowymi i 30 tys. - wykonanie dachu z podbitką i orynnowaniem, 2 wycena 85 tys. wstępnie. Tak się zastanawiam, czy wszyscy myślą, że tu mieszkają sami bogaci Niemcy, czy może boja budowa jest taka skomlikowana Mam zlecone wyceny u kolejnych czterech wykonawców, ale nie zapowiada się , że będzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sumi 05.05.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 na śląsku za dom 140m calkowice podpiwniczony gdzie w piwnicy garaz podziemy na 2 samochody - SSO z dachem robociza ok 55tys zł na gotowo Moim zdaniem to dobra cena. Płacimy mniej więcej tyle samo za 129 m2 bez piwnic. Śląsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sumi 05.05.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 No nie mogę skąd u was takie kwoty. U mnie załamka. moja budowa to rozbudowa kostki w górę ścianka kolankowa + dach dwuspadowy oraz dobudowa osobnej klatki schodowej. I teraz tak SSO: 1 wycena: 70 tysięcy, w tym 18 tys. - klatka schodowa, 22 tys. - budowa poddasza ze ściankami działowymi i 30 tys. - wykonanie dachu z podbitką i orynnowaniem, 2 wycena 85 tys. wstępnie. Tak się zastanawiam, czy wszyscy myślą, że tu mieszkają sami bogaci Niemcy, czy może boja budowa jest taka skomlikowana Mam zlecone wyceny u kolejnych czterech wykonawców, ale nie zapowiada się , że będzie taniej. Nie dajcie się My też zaczynaliśmy z wyceną raz wyzsza niż firmy, którą ostatecznie wybraliśmy. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamrw 09.05.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 237,56 zł /m2 powierzchni całkowitej, SSO, okolice Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatiJ 09.05.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 (edytowane) Witammoja wycena za dom LARAhttp://www.mtmstyl.pl/projekt-lara/ budowa Brzoza, Kujawsko-PomorskieProjekt powiększyliśmy i dodaliśmy garaż (łącznie 138m2). Cena robocizny murarki wszystko do dachu to:25tys zł jedna ekipa, kopią ręcznie wykopy + cały dach za 15tys lub 28tys druga ekipa, wymagają koparki do wykopów, bez dachuZastanawiam się nad wyborem. Druga budowała znajomym i jest ok, polecają bardzo, natomiat tańsza jest wyszukana z internetu - ale także z polecenia. Przepłacić te 3 tys zł? Czy ceny są do zaakceptowania? 45tys trzecia ekipa, wraz z całym dachem (dekarka, ciesielka, obróbki blacharskie, orynnowanie, 3 okna dachowe), koparka w cenie, w fundamentach rozłożą jeszcze hydraulike pozdrawiam Edytowane 9 Maja 2010 przez PatiJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 09.05.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Co rozumiesz przez rozłożenie hydrauliki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZDT 09.05.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 WItam. Buduje w miejscowości pod Krakowem. Projekt to Dom w Werbenach 5 z licznymi zmianami. W wersji ostatecznej, dach to 3 lukarny i zadaszenie nad gangiem. Miałem oferty od kilku wykonawców. Oscylowały w kwotach ok. 40 - 60 tys. za SSO. Wszystkie z polecenia, wcześniej sprawdzone. Ostatecznie wybrałem ofertę za 50 tys. Firma buduje od fundamentów po dach, prawdopodobnie dodatkowo będę ją brał do położenia tynków. Czytając wcześniejsze wypowiedzi stwierdzam, że cena jest OK. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatiJ 10.05.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 chodzi mi o te rurki do kanalizy tylko pod chudziakiem... łazienka, wc, kuchnia - do szamba.. Witam moja wycena za dom LARA http://www.mtmstyl.pl/projekt-lara/ budowa Brzoza, Kujawsko-Pomorskie Projekt powiększyliśmy i dodaliśmy garaż (łącznie 138m2). Cena robocizny murarki wszystko do dachu to: 25tys zł jedna ekipa, kopią ręcznie wykopy + cały dach za 15tys lub 28tys druga ekipa, wymagają koparki do wykopów, bez dachu Zastanawiam się nad wyborem. Druga budowała znajomym i jest ok, polecają bardzo, natomiat tańsza jest wyszukana z internetu - ale także z polecenia. Przepłacić te 3 tys zł? Czy ceny są do zaakceptowania? 45tys trzecia ekipa, wraz z całym dachem (dekarka, ciesielka, obróbki blacharskie, orynnowanie, 3 okna dachowe), koparka w cenie, w fundamentach rozłożą jeszcze hydraulike pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roby2603 11.05.2010 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Buduję domek "Jaworzynka" (na zdj. obok) ok.100m2 plus pełne podpiwniczenie i osobny garaż. Zapłaciłem 32000 zł netto bez dachu i koparek. Ekipa bardzo dobra, podobno najlepsza w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 11.05.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 To ja zadam może "dziecinne" pytanie - ale chcialabym mieć pewność.Gdy piszecie o cenie za SSO - to macie na myśli wszystko od wykopu po dach - czy osobna wycena jest na stan "0" a SSO to wszystko ponad stan "0" ??? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arte100 11.05.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 To ja zadam może "dziecinne" pytanie - ale chcialabym mieć pewność. Gdy piszecie o cenie za SSO - to macie na myśli wszystko od wykopu po dach - czy osobna wycena jest na stan "0" a SSO to wszystko ponad stan "0" ??? Z góry dziękuję za odpowiedź. SSO - Stan Surowy Otwarty to wykonanie całego obiektu począwszy od wyznaczenia osi przez Geodetę aż po przykrycie dachem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Twooo 11.05.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 SSO - od 990 zł m2 nettoSSZ - od 1700 zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 12.05.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 SSO - Stan Surowy Otwarty to wykonanie całego obiektu począwszy od wyznaczenia osi przez Geodetę aż po przykrycie dachem. Pozdrawiam. Bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts