helixwroclaw2005 31.01.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Małe OT do tematu. Mając tyle danych w temacie i to z całej Polski aż prosi się o opracowanie szablonu, który w czysty i przejrzysty sposób przedstawi zainteresowanym userom wartość nakładów finansowych w poszczególnych etapach budowy w zakresie robocizny jak i samych materiałów. Jeżeli jest taka osoba to chętnie z nią opracuję taki szablon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 02.02.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Witam,czy ktos moglby mi zrobic wycene takiego domku SSO i SSZ??http://www.studioatrium.pl/projekty-domow/domy-z-poddaszem/S-GL-508-Rafaello,577,lustro.html#dodatkowe_informacjePlanuje budowe na przyszly rok ale chcialbym sie rozeznac, miejscowosc Marki pod wawa,Pirawawa daj znac jak idzie budowa i dalbys jakis link do twojego projektu bo chyba go niebylo?? mieszkamy niedaleko od siebie a mysle ze cene masz chyba niezla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinka1201 02.02.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Pirawawa - ja tez buduję się pod Warszawą - mam zamiar na jesieni lub na wiosnę 2012. Czy możesz dać mi dane Twojej ekipy. DZięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 02.02.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 adamfcb SSO to nie więcej jak 38tys. brutto a do SSZ dodaj stolarkę okienną i drzwi zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daroski 02.02.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Okolice Włocławka. Projekt Delta z Dobrych Domów 140 m2 plus 20 m2 garażu - 40 tys zakres: lawy szalowanesciany piwnic z bloczkow betonowych z izolacja i dociepleniemchudziak parteru na podsypce piaskowejsciany nadziemia z BKstrop terivaschody wylewanewiezbapokrycie dachowka ze wszystkimi obrobkami, orynnowaniem i oknami dachowymiscianki dzialowe (na poddaszu tez murowane)tarasy w stanie surowym pozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 02.02.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 daroski http://www.davidcopperfield.com/html/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daroski 02.02.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 daroski http://www.davidcopperfield.com/html/ przepraszam zapomnialem napisac, ze te 40 tys. to tylko robocizna nie sadziłem, że ktos to tak odczyta D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 02.02.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Mi w umowie zależało kiedy umowa ma się skończyć - 30 listopad 2011. Przy rozpoczęciu dałem wolna rękę (jak pisałem z polecenia ekipa) przed moja budową mają 2, lipiec - sierpień 2011 Projekt indywidualny wzorowany na http://www.archipelag.pl/projekty-domow/pola/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 02.02.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 karolinka 1201 Oczywiście ale w momencie gdy mój sąsiad podpisze z nimi umowę.Umówiony jest w połowie lutego (nie chcę przez dodatkowych chętnych osłabiać jego negocjacji)Ja jestem 3 w roku 2011, sąsiad będzie 1 w roku 2012 – jeśli Cie taki termin interesuje daj znać w połowie lutego[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 02.02.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Witam, czy ktos moglby mi zrobic wycene takiego domku SSO i SSZ?? http://www.studioatrium.pl/projekty-domow/domy-z-poddaszem/S-GL-508-Rafaello,577,lustro.html#dodatkowe_informacje Planuje budowe na przyszly rok ale chcialbym sie rozeznac, miejscowosc Marki pod wawa, Pirawawa daj znac jak idzie budowa i dalbys jakis link do twojego projektu bo chyba go niebylo?? mieszkamy niedaleko od siebie a mysle ze cene masz chyba niezla Na dom Praktyczny 2 z Domów z Wizją mój sąsiad miał wyceny 20 000 ( ktoś z Suwałk) do 60 000 (ktoś z podkarpacia). Standartowo wyceny były 30-40 tys. Jest na etapie podpisywania umowy 36 tys. Link do projektu wysłałem wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 02.02.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 36 tys za taki projekt to nieduzo, to chyba moj bylby jeszcze tanszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 02.02.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 36 tys za taki projekt to nieduzo, to chyba moj bylby jeszcze tanszy A zapomniałem dodać fundamenty i robi dach na gotowo (blachodachówka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 03.02.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 taka cena wraz z polozeniem dachowki?? to super, jak za taki dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t_ku 04.02.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Witam.Właśnie złożyłem wniosek o pozwolenie na budowę.Będę budował w Wawie.Prosty dom parterowy z poddaszem mieszkalnym z dwuspadowym dachem.Powierzchnia netto 224 a h>1,9 211.Czekam na wycenę budowlańców dla SSO.Z Waszego doświadczenia jaki przedział cenowy wchodzi w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t_ku 06.02.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Dodam jeszcze tylko, że poprosiłem o wycenę SSO z dachem (więźba + przekrycie dachówką ceramiczną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldonaklejmont 06.02.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Witajcie,jak widać pojawiam się tutaj po raz pierwszy ale na pewno nie ostatni. zakupiliśmy projekt Murator Przemyślany M42c i planujemy zacząć budowę w kwietniu, już zaczęliśmy wszystkie papierowe załatwienia. ale nie o tym. chciałabym zapytać czy ktoś z was buduje lub zbudował w ostatnim czasie ten dom, interesuje mnie kosztorys, taki ogólny, ile mniej więcej może wynieść stan surowy zamknięty tego przedsięwzięcia( jak macie dokładny to jeszcze lepiej). jeśli ktoś mi może pomóc to będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lynxlyxnx 07.02.2011 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Witam, Właśnie jestem na etapie poszukiwania ekipy do budowy domku wg projektu Studia Atrium http://www.studioatrium.pl/projekty-domow/wszystkie-projekty/S-GL-454-Koralik,493.html Dostałem oferty na robociznę od 55 do 75 tys., różnią się one szczegółami. Skłaniam się do podpisania umowy z firmą, która oferuje budowę SSO z kompletnym dachem z rynnami i obłożeniem kominów klinkierem "połówką", schodami zewnętrznymi, tarasem, ściankami działowymi za 67 tys. Po mojej stronie miałoby być jedynie zdjęcie humusu. Czy to rozsądna cena? Dodam jeszcze, że działka jest lekko pochyła więc może być nieco więcej pracy przy robotach ziemnych i zasypywaniu ścian fundamentowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 08.02.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Lynxlyxnx 55 tys. netto za SSO Taka byłaby moja oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 08.02.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Witaj helixwroclaw2005 ! Nawiązując do Twego "Małe OT do tematu" o opracowaniu szablonu o wartościach nakładów finansowych,byłaby to WIELKA SPRAWA. Tylko żeby jeszcze ktoś chciał Ci w tym pomóc. Jak widać jestem "świeżynką" na forum i wiele korzystamz rad doświadczonych forumowiczów przygotowując się do budowy. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 09.02.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 RD2011 zdecydowałem Pomyślę o takim szablonie na swojej stronie internetowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts