pawel2210 11.08.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 witam:) ja płaciłem za wymurowanie 1300 bloczków betonowych 1900zl bez żadnych faktur i pomagałem murarzom, za pierwsza kondygnacje,strop i druga kondygnacje panowie chcą 9600zl dom 140m2 dla mnie to dużo i będę murował sam:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 12.08.2011 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 wiesz nikt nie mowi ze to malo, ale traktujac kwote ogolnie, czyli ponad 9 tys to jest spora kwota. Pytanie tylko czy za tę prace to jest duża kwota. moim zdaniem bardzo mala. Jak Ktoś by mi zaproponowal cos podobnego to nie wiem czy bym sie nie skusil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiellkopolska 12.08.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 dom piętrowy (strop lany) + garaż, łącznie 210m2. W domu schody lane. Plus taras i schody zewnętrzne z bloczków fundamentowych. Komin 1 sztuka. Plus izolacja pionowa ścian fundamentu. Całość 24800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2210 12.08.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 wiesz nikt nie mówi ze to mało, ale traktujac kwote ogolnie, czyli ponad 9 tys to jest spora kwota. Pytanie tylko czy za tę prace to jest duża kwota. moim zdaniem bardzo mala. Jak Ktoś by mi zaproponowal cos podobnego to nie wiem czy bym sie nie skusil wiem ze firmy biorą dużo więcej ale ja buduje bez kredytu wiec muszę mocno ograniczać wydatki nie chce robić tego kosztem materiałów wiec zostaje własna praca... na same fundamenty wydałem 18500zl a planowałem mniej wiec już jestem do tylu a to dopiero początek, niby za nic nie przepłaciłem a wyszło i tak dużo:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.el 15.08.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Rozpoczynamy budowę w przyszłym roku.http://www.projekty.ign.com.pl/projekt_domu/iskierka/152 wersja szersza 0 100cmFundamenty szalowane,strop lany.SSO z dachem 40 tyś brutto.Śląsk-okolice Będzina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
południowa 23.08.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 budujemy Południowa na wiosne 2012- domek bardzo podobny do iskierki po adaptacji bedzie dosłownie wygladac jak iskierka zewnatrz - rezygnujemy z zadaszen i kolumn taras i ganek front- małopolska - okolice Krakowa -Zakres prac obejmuje:- Ławy fundamentowe - Ściany fundamentowe - lane lub pustak szalunkowy- Ściany parteru i podasza - Thermopor 25- Ściany działowe - Thermopor 12 i Thermopor 8 - Strop – teriva- schody betonowe- Dach-wieźba dachowa, dachówka cementowa, deskowanie, 2 okna dachowe +właz- Komi scheidelwyceny jakie dostalismy od 30 tys do 50 tys ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilprezes 24.08.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 witam, koszt robocizny mojego domu przemyślany M42c około 160 metrów kwadratowych łącznie z garażem, domek parterowy, poczynając od wykopania fundamentów, a kończąc na montażu kominów i wylaniu tarasów ale bez dachu to 28 tyś w tym kierownik budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cisowianka 28.08.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam. Prośba o opinie dotyczące poniższej oferty cenowej (dużo/mało/w sam raz Domek szkieletowy (parter + poddasze) o powierzchni użytkowej 70m2, dach dwuspadowy prosty o powierzchni 120m2. Na przygotowanej płycie fundamentowej. Oferta: 1. SSO (dach - deskowanie + gont z okuciami blacharskimi, podbitka, komin na gotowo,rynny wzdłużne) - bez schodów 2.Wykonanie ocieplenia styropianem 10mm z kołkowaniem i siatką na kleju (ok. 150m2) cena robocizny - 30.000zł. Edytowane 29 Sierpnia 2011 przez Cisowianka uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simon1234 28.08.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Ja buduję "Dom w paprociach2" z Archonu. Beton komórkowy,dachówka. Wszystkie ekipy sprawdzone. Za SSO z przykryciem,rynnami,podbitką dostałem oferty od 35 do 60 tys. netto. Co sądzicie o tych cenach? Buduję na Podbeskidziu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria2010 05.09.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Witam,Czytam te wszystkie wpisy i już przestałam załamywać ręce. Niedawno dostałam kilka wycen mojego domku Hermes 2 G-2 i myślałam chociaż sama nie wiem co myślałam jedni krzyczeli 78 tyś netto SSO inni 58tyś ale jak się szuka to może się znajdzie i jak narazie dwie wyceny są całkiem całkiem przyzwoite 39 tyś lub 46 tyś. Dodam że będę się budować 50 km od Warszawy. Mam nadzieję że znajdę jeszcze taniej chociaż coraz mniej w to wierzę. Pozdrawiam wszystkich szukających bo kto szuka ten znajduje i nie błądzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crazy 15.09.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 dostajemy faktury, firma zarejestrowana a wszyscy pracownicy zatrudnieni legalnie może to zależy od części kraju. u nas ta nasza ekipa nie była najtańsza ale zależało nam na usłudze kompleksowej (czyli oni robią zakupy) Jak możesz to podaj namiar na swoją ekipę na priv. Jestem z podlasia i mam zamiar zacząć na wiosnę. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crazy 16.09.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Mam pytanie, czy zbierając wyceny ekip budowlanych pytać również o wystawnie faktury? Bo nie wiem do czegokolwiek faktura mogła by być później potrzebna, będzie coś można później odliczyć od dochodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 16.09.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Witam, właśnie buduje dom Adela z pracowni archipelag http://www.archipelag.pl/projekty-domow/adela/. Ekipa zawołała ode mnie 70tys za SSO + dach (bez wolego oka). Ekipa sprawdzona, rzetelna a przede wszystkim nie odwalająca roboty byle jak. Myślicie, że ta cena jest ok czy za wysoka? W roku 2010 mojej siostrze Adelę okolice Warszawy wybudowali SSO za 42 tys z dachem (dachówka ceramiczna) bez oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 16.09.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 W którą stronę 50 km od Warszawy.Mam ekipę z okolic Ostrołęki. Dom 200 m SSO bez dachówki budują mi za 29 tys zł. W druga stronę miałem ekipę z Kozienic (wycenili o 4 tys więcej)Dom podobny do domu Pola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 16.09.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Witam, Czytam te wszystkie wpisy i już przestałam załamywać ręce. Niedawno dostałam kilka wycen mojego domku Hermes 2 G-2 i myślałam chociaż sama nie wiem co myślałam jedni krzyczeli 78 tyś netto SSO inni 58tyś ale jak się szuka to może się znajdzie i jak narazie dwie wyceny są całkiem całkiem przyzwoite 39 tyś lub 46 tyś. Dodam że będę się budować 50 km od Warszawy. Mam nadzieję że znajdę jeszcze taniej chociaż coraz mniej w to wierzę. Pozdrawiam wszystkich szukających bo kto szuka ten znajduje i nie błądzi. W którą stronę 50 km od Warszawy. Mam ekipę z okolic Ostrołęki. Dom 200 m SSO bez dachówki budują mi za 29 tys zł. W druga stronę miałem ekipę z Kozienic (wycenili o 4 tys więcej) Dom podobny do domu Pola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 16.09.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Faktura potrzebna jest do uczciwości wobec Państwa (ale uczciwy ma być wykonawca - to on odprowadza podatek). Od dochodu nic nie odliczysz, jeśli nie spiszesz umowy to będzie dokument że dany wykonawca u Ciebie pracował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 16.09.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Pytając ekipy o wycenę zapytaj:- czy cena jest netto, czy brutto- jeśli podadzą cenę za m2, zapytaj użytkowy czy całkowity- zapytaj co wchodzi w SSO (są ekipy które nie liczą tarasów, ścian wewnętrznych, schodów)- zapytaj o ewentualne wynajęcie koparki, dźwigu, maszyn budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crazy 17.09.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Faktura potrzebna jest do uczciwości wobec Państwa (ale uczciwy ma być wykonawca - to on odprowadza podatek). Od dochodu nic nie odliczysz, jeśli nie spiszesz umowy to będzie dokument że dany wykonawca u Ciebie pracował. Pomyślałem, że faktura może też być potrzeba w przypadku gwarancji albo późniejszych ewentualnych roszczeń wobec wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria2010 18.09.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Okolice Dobrego powiat miński. Ale czekam na jeszcze jeden kosztorys od murarzy i zobaczymy, która oferta jest lepsza. Poza tym szukam także murarzy co potem będą kładli tynki wewnętrzne to przynajmniej będą ściany proste. A mam pytanko: jak cenowo przedstawiają się tynki wewnętrzne.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka88 19.09.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 witam,czy za projekt riwiera http://www.mgprojekt.com.pl/domki/riwiera/index.php 204 m2 uzytkowej powierzchni, 45 tys za SSO i 22tys za dach z polozeniem dachówki w woj mazowieckim to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts