skrabi 22.06.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 no ale ty masz żelbety i garaż jako oddzielny budynek, i powierzchnię chyba też masz minimalnie większą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucano 25.07.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Witam, Po wizycie u architekta i wstepnej wycenie mamy jakiś pogląd. Zaproponowana cena to 190 tys brutto za SSO. Za ta cene nic nas nie interesuje, teren budow jest ogrodzony, kierownik budowy, geodeta, koparki, materiał, Toi Toi, zaplecze itp). Dom parterowy niepodpiwniczony z prostym kopertowym dachem 153m.kw + garaz 33m.kw. Budowany z Porothermu 30cm, fundamenty ocieplane , strop lany, dachówka ceramiczna, orynnowanie pcv itp. Czy cena jest w porzadku czy za malo szczegolow podalem zeby to ocenic? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Agata 09.08.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 lucano daj link do projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 11.08.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam Proszę o opinie ile może kosztować SSO z więźbą dachową lub SSZ dla projektu jak niżej W sumie ok 300m2 po podłodze z czego ok 50m2 to garaż, Strop wylewany. Założenie jest takie że po mojej stronie są materiały budowlane, prąd, woda, ToiToi ewentualnie kontener mieszkalny. Wykonawca daje robociznę. Dach jest kopertowy bez udziwnień. Budowa na Mazowszu. Edytowane 11 Sierpnia 2013 przez zbigor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marhla 29.08.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Witam. proszę o sugestie, czy cena 160 tys brutto za sso domu http://archetyp.pl/projekt_dora/ jest cena dobrą, normalną czy raczej zawyżoną na dzisiejsze ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genezyp 30.08.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 (edytowane) Dom "z widokiem" pracowni Domy z wizja. SSO za 38000 (netto). W tym prace ziemne i kierownik budowy. Fundamenty z bloczków betonowych. Wykonany drenaż. Ściany z thermoporu Leier'a. Strop i schody wylewane. Brak podpiwniczenia. Dach deskowany. A wygląda to tak jak w tym poście: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?143575-projekt-DOM-Z-WIDOKIEM-2-pracownia-DOMY-Z-WIZJĄ&p=6081937&viewfull=1#post6081937 Edytowane 30 Sierpnia 2013 przez genezyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 30.08.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Dom "z widokiem" pracowni Domy z wizja. SSO za 38000 (netto). Cena przyzwoita. ZTCW to legalna firma płacąca podatki bierze za robociznę od 300 zł netto za m2 powierzchni netto czyli liczonych po podłogach. Różnice mogą wynikać np z pełnego deskowania, nietypowej bryły , itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genezyp 30.08.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Cena raczej normalna, bo nie była najniższa. Byli tacy co proponowali 32000, ale wybrałem tą ekipe. Biednego nie stać na oszczędzanie 38000 było jedną z najwyższych ofert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowa2014 08.10.2013 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 wysłałam na priv pozdrawiam Witam można też namiary prosić [email protected] dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowa2014 09.10.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Witam można też namiary prosić [email protected] dziękuję dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macius36 17.10.2013 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Mam pytanie - bo czuję że ktoś chce mnie skroić - dom parterowy, ilość ław jakieś 120 metrów, strop lany, silikat, dach z gontu bitumicznego, powierzchnia użytkowa 270 metrów plus domek gospodarczy ok 25 metrów kw - dostałem cenę robocizny 130 tysięcy netto (świętokrzyskie) Wydaje mi się że za dużo, jaka jest realna cena za taką inwestycję - ale porządnej firmy, wszystko po stronie firmy, mnie nic nie obchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigor 17.10.2013 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 (edytowane) Ja za ok 300 metrów liczone po podłodze - partrer, piętro i poddasze użytkowe wszędzie z lanym stropem mam ofertę za robocizną na 90 tyś brutto i to w Warszawie gdzie jest najdrożej. Firma sprawdzona kilkanaście lat na rynku. Ław jest do wylania jakieś 90-95mb. Fundament z bloczka. Mur z porothermu. Pare budów widziałem jak robił, na jednej nawet bywałem i robota solidnie zrobiona. Wykonawca ma swoją przyczepę do spania, daje rusztowanie, swój sprzet do kopania ław, wyrównania , obsypywania, zageszczania, itp. Stawia też zwięźbę w tej cenie i deskuje. Słowem od wejścia na budowę do postawienia więźby po mojej stronie jest dostrawa mediów, materiałów , kierbud, geodeta i kibelek. Ale szukam jeszcze innych ofert do porównań. U Ciebie jest w cenie dach na gotowo a u mnie nie ma. Za to u mnie są różne podciągi i schody przez 2 kondygnacje, dlatego cena 140 tyś brutto czyli 50 tyś wiecej niż u mnie wydaje sie dość wysoka. Oczywiście mam na myśli SSO czyli bez tynków i ociepleń. Edytowane 17 Października 2013 przez zbigor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 01.07.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Mam pytanie - bo czuję że ktoś chce mnie skroić - dom parterowy, ilość ław jakieś 120 metrów, strop lany, silikat, dach z gontu bitumicznego, powierzchnia użytkowa 270 metrów plus domek gospodarczy ok 25 metrów kw - dostałem cenę robocizny 130 tysięcy netto (świętokrzyskie) Wydaje mi się że za dużo, jaka jest realna cena za taką inwestycję - ale porządnej firmy, wszystko po stronie firmy, mnie nic nie obchodzi Cenę takiego domu możesz za darmo obliczyć na kalkulatorze kosztów budowy - link http://kalkulatorybudowlane.pl/budowa/ Dla Świętokrzyskiego możesz użyć w przypadku robocizny niskiego lub średniego przedziału cenowego. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalt 21.07.2014 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Ciężko jest mi w zasadzie napisać Niemniej na pewno o wiele mniej niż samo wykończenie , które jest dopiero dużym kosztem. Tak czy inaczej nie żałuję zadnej wydanej złotówki ponieważ dom wygląda bajecznie, jest świetnie wykończony według najnowszych technologii. Jest to głownie zasługa firmy budowlanej, z której usług z męzem skorzystaliśmy ( warszawska firma budowlana COMEHOME, tutaj kontakt dla zainteresowanych: 600 973 350 - można zadzwonić i dopytać się o koszty ponieważ to ustala się indywidualnie). Może nie są najtańsi w okolicy niemniej ma się pewność,ze wszystko zostanie wykonane na tip top i z wysoką jakością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipo 11.10.2014 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 I po reklamie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sitoo 23.01.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 (edytowane) My za stan surowy zamknięty zapłaciliśmy 240 tysięcy. Dom parterowy z użytkowym poddaszem i garażem dwustanowiskowym, dach dwuspadowy (dachówka Braas Tegalit) rynny kryte - projekt indywidualny. Powierzchnia 225 m2, pow.użytkowa 180 m2. W tej kwocie jest wliczony koszt projektu (prawie 8 000 zł) i koszt przyłączy, koszt przyznania pozwolenia na budowę i koszty geodezyjne (w sumie 30 000 zł) Edytowane 31 Sierpnia 2016 przez sitoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrek2015 13.10.2015 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Witam serdecznie. Potrzebuję pomocy przy wycenie firmy murarskiej. Dom 120 m2 (dach dwuspadowy)+ 35m2 garaż (nad garażem dach płaski) ściany suporex. Poniżej konkretna wycena jednej z firm. Wierzcie mi że konsultowałem to z kilkoma "fachowcami", jeden mówi że cena okey, drugi że nie mam chyba co z pieniędzmi robić. Trzeci mówi: "ja bym to wymurował za połowę ale ino nie mom czasu". Będę wdzięczny za konkretną pomoc. Fundamenty pod ściany 24cm – 3650,00Zero 5 warstw około 1150szt x 35 zł sztuka = 4025złOcieplenie zera styropianem około 50m2 x 30 zł = 1500złPomalowanie zera czarnidłem wewnątrz = 700złZaszalowanie, zazbrojenie i zalanie rdzeni w zerze = 500złZasypanie zera?Rozłożenie kanalizy w zerze?Zalanie pierwszej posadzki gotowym betonem = 1200 złŁĄCZNIE : 11575 zł ParterŚciany 24 cm = 10tysŚciany 12cm = 2660złKomin do stropu 1szt = 1300złSłupy żelbetonowe 11szt + 200zł = 2200złŁĄCZNIE: 16420zł Zaszalowanie, zazbrojenie i zalanie podciągówUłożenie,zaszalowanie i zazbrojenie stropuZalanie gotowym betonemŁĄCZNIE: 9800 zł PoddaszeŚciany 24cm = 3450złWieniec = 2750złKomin do klinkierowania 1 szt = 1500złKomin z klinkierem 1 szt = 1000złŁĄCZNIE:8400 zł C A Ł O Ś Ć = 46 195 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 15.10.2015 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 wycena jak wycena... ani przesadnie droga ani przesadnie tania temu fachoffcowi co chce budować za połowę tej ceny życzę powodzenia i wielu sukcesów zawodowych w dalszej karierze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 15.10.2015 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Za SSO wraz z więźbą i deskowaniem dachu dwuspadowego zapłaciłam 45 tys netto. Dom o powierzchni użytkowej 190 m2 plus garaż w bryle 40 m2 i tyleż nad garażem. Zakupy po stronie firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrek2015 15.10.2015 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 wycena jak wycena... ani przesadnie droga ani przesadnie tania temu fachoffcowi co chce budować za połowę tej ceny życzę powodzenia i wielu sukcesów zawodowych w dalszej karierze... Nie napisałem że jest to wycena bez materiałów i że buduje parterówke. P.s. Sam nie wiem co robić, firma jest konkretna, budowała domy moich kolegów z pracy, wszyscy chwalą, gość od dachów też chwalił że zrobili wszystko tak jak powinno być ale jeden z kolegów wziął sąsiada-murarza i dom 100m2 piętrówkę do szczytów zamknął w kwocie 50 tys wraz z materiałami...fakt że dużo sam z rodziną robili na budowie no i koniec końców murarz krzywe ściany mu porobił ale czy to ma aż takie znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts