maggie01 10.05.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Prosze o pomoc.bede dobudowywac pietro i robic caly remont domu(okolice Bialoleki) plus 4 garaze.Szukam rzetelnego architekta, wykonawcow i wszelkiej pomocy.moj wuj, budowlaniec, jak powiedzialam ze kupilam stary dom w okolicach Wa-wy przyjechal i zmierzyl krokami dzialke czy rzeczywiscie ma tyle co mowilam.tyle pozytku mam z rodziny. jak czytam to rozbieznosc cen jest ogromna.pozdrawiam forum, duzo sie uczemaggie01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaami1 11.05.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Witam wszystkich, Czy wyceny robocizny,ktore podajecie, obejmuja takze koszt wynajecia ciezkiego sprzetu (koparka,spychacz itp.) czy oplacacie to sami dodatkowo ?? Prosze odpowiedzcie,jest to dla mnie BARDZO wazne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 11.05.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Domek 120 m2 Wszystko co zwiazane ze stanem surowym (piwnice, 2 stropy, komin, sciany dzialowe w piwnicach na parterze oraz na poddaszu, fundament pod taras, dach + rynny okna dachowe itd.) Na gotowo 25 tys. W moim przypadku koparka na wykop piwnicy, wywóz ziemi itp. to dodatkowy koszt, podobnie jak pomocnicy przy ławie i stropach. Koszt ten jest ujęty w powyższej kwocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkin 11.05.2006 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 a mnie mój wykonawca policzył stan surowy otwarty - bez fundamentu, bo ten już stoi - 50 tys. Dom 260 metrów w tym 50 garaż, ściana trójwarstwowa z silikatów. Szukam więc kogoś innego. Teraz mam ofertę 33.800, czyli 130 zł za m kw. Dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darekkow 11.05.2006 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Witam, Skąd bierzecie takie ceny Ja szukam ekipy do budowy pod Szczecinem i ceny za stan surowy domu 180m2 pow. całkowitej zaczynają się od 40 tys.(sama robocizna) Jak na razie jestem prawie zdecydowany na ekipę, która wybuduje mi kpl. stan surowy z materiałem z Ytongu i dachówką cementową za 140 tys. Wydaje mi się to dość drogo, ale... nie mam tańszej opcji. Jeżeli ktoś ma ekipę, która mogłaby wykonać to taniej, to proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkin 11.05.2006 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Darekkow - cena jest porównywalna do mojej. Przecież napisałam, że fundament juz stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sopelek 12.05.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Witam wszystkich!Po tygodniach czytania forum i szukania ekipy nadal jestem na początku drogi...Forumowicze! Pomożecie?Szkam ekipy do stanu surowego. Dom pietrowy 300mkw, Stare Babice k/Warszawy. Chcę zacząć w lipcu.Pozdrawiam, Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 12.05.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Za dom 150m2 powierzchni użytkowej 250m2 całkowitej, dach dwuspadowy - mury + wiezba 40kPLN w Warszawie.Jest to pierwsza ekipa z którą rozmawialem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Gdynia 12.05.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Witam forumowiczów, jestem dopiero na samym początku mojej drogi przez mękę - chcę ruszyć z budową we wrześniu. Po pierwsze to oczywiście zaczynam poszukiwać sprawdzonych wykonawców. Jeżeli ktoś mógłby mi polecić jakąś ekipę z okolic Trójmiasta to będę wdzięczny. Po drugie zaczyna mi kiełkować pomysł aby przed zimą zamknąć dom oknami oraz dachem i „ciągnąć” prace bez przerwy tak żeby latem 2007 móc się już przeprowadzić. Czy ma ktoś doświadczenie z budową w takim tempie? Bardzo chętnie bym posłuchał wszelkich rad. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 12.05.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 W przyszłym tygodniu będę miał stan surowy otwarty (i wiechę ). Robocizna kosztowała mnie ok. 21 tys. (od fundamentu po dach). Dom 120 m kw. bez piwnicy i garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 12.05.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 dom z użytkowym poddaszem, ok. 210 m2 (w tym garaż 33 m), fudamenty, ściana trójwarstwowa - w sumie ok. 20000 zł. + 7000 zł więźba dachowa, deskowanie, papa ekipa rewelacyjna, budowała u znajomych, być może mogłabym znaleść tańszą, ale napewno zaoszczędziłam na kontaktach majstra (na samym BK zaoszczędziłam ok 3000) Bardzo proszę o namiary na Twoja ekipę, zaczynam budowe w następnym roku, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyś Budowniczy 13.05.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Ja zaczynam budowę na początku czerwca (czekam jeszcze na pozwolenie i podłączenie prądu - max 2 tygodnie).Ze swoim murarzem umówiłem się na 11.000 tyś. za stan surowy: fundamenty, ściany nośne (bez ścian działowych), strop, ściany kolankowe i szczytowe, komin do wysokości dachu. Powierzchnia użytkowa ok. 130m2 + garaż i kotlownia 25m2. Facet jest z polecenia.Odnośnie dachu (więźba+pokrycie dachu - dach 2-spadowy, 4 lukarny, powierzchnia 210m2) - mam ofertę (od innej firmy)na 45zł/m2 dachu, czyli gdzieś 9-9,5 tyś. Chyba trochę drogo, ale facet podobno zna się na swojej robocie.P.S. Buduję w rejonie o dość dużym bezrobociu, dlatego moje ceny chyba nie są rewelacyjne, ale ekipy są polecane i sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdula 13.05.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 witam krzysiu!! twoj kosztorys (jak dla mnie wcale nie jest wysoki). 45zl/mkw za dach to ta cena( przynajmniej w moim regionie) jest rozsadna. ja wciaz szukam ekipy. padaly rozne kwoty- 55zl/mkw, 60 zl. w koncu znalazlam za 45 zl( panowie bardzo profesjonalnie podeszli do wyceny) reszta okaze sie w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eltom 14.05.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Mam dwa pytania do tych, ktorzy juz maja wybudowane domki: Ile czasu (srednio) zajelo wam znalezienie ekipy budowlanej? Oraz - na ile miesięcy przed rozpoczeciem budowy mieliscie dana ekipe 'zaklepana' (niekoniecznie podpisana umowe). Wiem, ze szukac ekipy mozna dowolnie dlugo (mozna pewnie nawet kilka lat). Nie chodzi mi tutaj o bawienie sie mysla, ktora ekipe by zapytac o konkrety. Raczej chodzi o ten czas, kiedy juz majac jakies namiary robiliscie zwiad i wyceny. Mysle ze ta informacja przyda sie wielu poczatkujacym inwestorom (takim jak my ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gali_13 14.05.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 szczerze mówišc my juz jestesmy zalamani, pow całkowita 98m2 uzutkowa 140m2 parterowy z uzytkowym poddaszem, połowa fundamentu juz jest , robimy dobudówke i narazie firmy mówiš nam cena w granicach powyżej 45 tys za stan surowy+dach, jak czytam Wasze ceny to wydaje mi się że my trafiamy na fachowców z bardzo wysokimi cenami, może kto mógłby pomóc w poszukiwaniach ekipy????Bylibysmy bardzo wdzięczni!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.05.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 szczerze mówišc my juz jestesmy zalamani, pow całkowita 98m2 uzutkowa 140m2 parterowy z uzytkowym poddaszem, połowa fundamentu juz jest , robimy dobudówke i narazie firmy mówiš nam cena w granicach powyżej 45 tys za stan surowy+dach, jak czytam Wasze ceny to wydaje mi się że my trafiamy na fachowców z bardzo wysokimi cenami, może kto mógłby pomóc w poszukiwaniach ekipy????Bylibysmy bardzo wdzięczni!!! Chyba z materiałami Mnie wychodzi tyle za robociznę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 15.05.2006 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Eltom, to zależy oczywiście U mnie robiło kilka ekip - inna fundament i ściany parteru, inna - strop, a jeszcze inna - dach i poddasze. Najlepiej jest szukać przed sezonem - w kwietniu umówiłem sobie ekipę do dachu i po tygodniu od rozmowy zaczęli pracować. Za to w sezonie, lub pod koniec - na jesieni - jest najgorzej, wtedy wszyscy chcą zdążyć przed zimą. Jak szukałem w październiku ekipy do stropu, szukałem chyba z miesiąc, już myślałem, że nie zdążę przed zimą, ale jednak się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa003 16.05.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 My wytargowalismy 130 tys. za stan surowy - w cenie materialy, robocizna, geodeta, kierownik budowy itp. Jednym slowem "nic" nas nie obchodzi Aha! Sciana 3-warstwowa (w srodku welna), dom ok. 190m2 (pow.uzytkowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darekkow 16.05.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 My wytargowalismy 130 tys. za stan surowy - w cenie materialy, robocizna, geodeta, kierownik budowy itp. Jednym slowem "nic" nas nie obchodzi Aha! Sciana 3-warstwowa (w srodku welna), dom ok. 190m2 (pow.uzytkowa). Poproszę o namiary na firmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa003 17.05.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Tylko, ze ja jestem z W-wy, a Pan ze Szczecina............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts