Sulejman 19.02.2004 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 No właśnie w umowie nie ma słowa na temat jej zerwania, to się prawie nigdy nie zdarza. Ale umowa zerwana, zaliczki oddałem połowę, a ja nie mam roboty... i to na marzec!!! Początek sezonu!!!Może ktoś szuka wykonawcy domu, najlepiej na wschód od W-wy? Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 20.02.2004 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Aśka S - ja chyba też na innej planecie. Jak czytam ile ludzie płacą za wykonanie, to czuje się frajerem (choć dopiero wybieram). Znalazłem ekipę za 10tyś zl za kondygnację (pwiwnica, parter, poddasze) + dach pokryty papą (bez dachówki) -są solidni i mają bardzo dobre referencje, cały sprzet wliczony. Czy warto wziąć taką za więcej niż niektórzy piszą: 12 tys, 15 tys, ... i być pewnym jakości prac? Czy ryzykować i brać tańszą, poradźcie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.02.2004 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Święty spokój nie ma ceny i jeżeli byłoby mnie na niego stać (zakładając, że faktycznie jesteś pewny ekipy) to bym brała. Moim zdaniem nie jest tanio, ale też nie zdzierstwo! Może uda Ci się wynegocjować jakieś dodatkowe drobiazgi w tej cenie i poczujesz się lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 20.02.2004 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 ja dzisiaj dostalem wycene od sprawdzonej ekipy na domek z Muratora C32 stan surowy z wiezba ale bez pokrycie dachem (sam robie) 14000 za wszystko razem z fundamentami i stropem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakus 20.02.2004 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Aż mi głupio pisać, ale ... Zaczęliśmy budować w kwietniu 2002. Zaproponowano nam ekipę z miejscowości obok naszej budowy. Obejrzeliśmy sobie kilka ich "wyczynów". Solidnie, równo, spoiny między pystakami jak fugi na kafelkach . Wszyscy inwestorzy ich chwalili. Więc się z nimi spotkaliśmy. Daliśmy projekt (inwestprojekt w-0430), spytaliśmy się czy mają czas. Po dwóch dniach odpowiedź. -OK wezmą ta budowę i czy 9000 (dziewięć tysięcy)to nie zbyt dużo? -To się pytam za co? -Za całość!!! tzn - wykopanie fundamentów, zalanie, izolacje, zasypanie fundamentów, sciany nośne 3W+działowe, schody wew i zew, taras, 1 komin, ścianki kolankowe poddasza, więźba + deskowanie + papa, obrabiali -rzeźbili kozły od więźby (tak to się chyba nazywa - ta część krokwi co wystaje poza obręb budynku), zbrojenie i zalanie stropu. To chyba tyle. Nie było alkoholu, spóźniania się. Jestem z nich bardzo zadowolony. Później robili nam jeszcze szmbo, ogrodzenie(fundament + siatka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 20.02.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Saksus - a możesz podać namiary na tą ekipę. Ciągle szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sorysat 20.02.2004 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 U mnie fundamenty z chudziakiem i ociepleniem 10 000,ściany parteru i poddasz ze schodami wewnętrznymi 15 000 , dach więźba + dachówka9000. Razem 34 000 , powierzchnia całkowita domu 270 m2. 15 km od Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 20.02.2004 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Sulejman! To kara od losu!!! Jak Cię zapytałem, czy u mnie zbudujesz, to powiedziałeś, że Ty tylko w Wildze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sulejman 20.02.2004 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Krzyss, ta kara to od naszego rządu, qrwa, ten Vat .............. Dobijaj mnie jeszcze i Ty . Jak nie masz ekipy, to wal na priw. Umówimy się na wódkę. Dużą. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzymat 21.02.2004 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Sulejman!Wszyscy którzy się wypowiedzieli odnośnie obowiązku zwrotu zaliczki mieli rację, zadatek mógłbyś sobie zostawić i jeszcze klient powinien ci dopłacić drugie tyle ile dał /kodeks cywilny/ Zaliczka jest tylko zaliczką...niestety.Gdybyś miał budować Koronę II, jaka by była cena. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makumba 21.02.2004 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Witaj Sulejman, Czy Białołęka jest wystarczająco na wschód, żeby Ciebie interesowała ta robótka ?Planuję rozpoczęcie budowy w połowie kwietnia, w Białołęce - w części sąsiadującej z Markami. Szukam wykonawców stanu surowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 25.02.2004 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2004 Sulejman, no przecież mi odmówiłeś, że niby Ty tylko w Wildze (a ja chciałem w Białołęce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heliodor 25.02.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2004 A za dom podpiwniczony w calosci obrys ok 14x14 , uzytkowej ok 270m2 jednowarstwowa ściana , dach płaski czy 20tys za robociznę to dobra cena?H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 26.02.2004 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Ja poszukuję ekipy, na razie mam 10 kandydatów. Średnia rozpiętość cen to od 6-11 tys PLN za kondygnację + 28-50 PLN za metr dachu. Niezła rozpiętość, ale to są na razie wstepne szacunki. Jak będę miał konkretne wyliczenia to przedstawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sulejman 26.02.2004 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Krzyss, przypomnij mi temat i co za Wilga, w życiu tam nie byłem. Pozdro. P.S. Potrzebny szaman z info: Kiedy skończy się ta zima???- ogłoszenie takie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszcom 27.02.2004 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Witam,Przeczytałem wszystkie wasze wiadomości i jestem bardzo zdziwiony tymi cenami o kt piszecie. U mnie (Poznań) bardzo ciężko o ekipę za rozsądne pieniądze. Jak do tej pory zdobyłem 7 ofert i najtańsza to 42000 zł za stan surowy z dachem. Inni chcieli duuuużo więcej nawet ponad 100000. Ci najtańsi to chcą ok 350-500 zł /m2 p.u., tyle, że kazdy liczy inaczej powierzchnię użytkową. A propos ma ktoś może definicję powierzchni użytkowej, bo co znawca to ma inną PozdrawiamLeszcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 27.02.2004 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Akurat jestem na etapie wyboru ekipy. Buduję pod Legionowem ok. warszawy taki mały domek (powierzchnia z tarem 126m): http://www.projekty.murator.pl/Panel/pliki/d53-front-300.jpg http://www.projekty.murator.pl/Panel/pliki/d53-tyl-300.jpg Odzielnie stawiany będzie garaż wolnostojacy o powierzchni 27m, którego pokazać niestety niemogę. Za te dwa budynki rozpietość cenowa za stan surowy otwarty: 16'000-38'000pln, nie trudno się domyslić o fachowości ekip z dolej półki, a rabaty tych drogich, jakie udało się wynegocjować przekraczały 35%. W sumie dom zbuduje ekipa chyba ze środka za ok 16'000 już po negocjacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.02.2004 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2004 mike99 - myślę, że to wyważona decyzja. Ja tż wybieram ekipę, rozpiętość cen podobna do twojej. Większość z nich mówiłami, żby przy wyborze ekipy oscylować na środkowym poziomie cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 28.02.2004 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2004 Ten gość to ja... Wacław Jarząbek. [ niezalogowało mnie] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 28.02.2004 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2004 No to się przyłaczę. Dom parterowy z użytkowym poddaszem i garażem w bryle budynku, bez podpiwniczenia - razem 160 metrów. Cena za robociznę 24.500 PLN. Cena obejmuje: fundamenty, ściany zewnętrzne i wewnętrzne, kominy, rozprowadzenie kanalizacji, taras, więźbę, krycie dachu i jeszcze parę drobiazgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts