kar8lina 11.03.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Dom 120 mkw użytkowej + garaż (25 mkw) - od fundamentów po założenie blachy z opierzeniem i rynnami robocizna wynisoła nas 17 tys. Wlkp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 11.03.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Dom 120 mkw użytkowej + garaż (25 mkw) - od fundamentów po założenie blachy z opierzeniem i rynnami robocizna wynisoła nas 17 tys. Wlkp. Domyślam się, że było to już jakąś "chwilę" temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar8lina 11.03.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Bo ja wiem.. latem zeszłego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja_k 11.03.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 do calvus:napisz ma maila ([email protected]) to napiszę Ci kilka nr telefonów, ale ciężko będzie z terminami chyba,chociaż zawsze można spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzeszczot 12.03.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Serdeczna prośba dotycząca oceny zaproponowanych przez murarza kosztów budowy domu i garażu. Fachowiec zadeklarował się za 15.000 zł wybudować do stanu surowego otwartego (wykopy pod fundamenty ja robię): Dom – Z8 http://www.projekty.z500.pl/projekt/z8.html Powierzchnia użytkowa - 100m2, powierzchnia zabudowy 120 m2, ściany – 150 m2 A potem robią zbrojenie, fundamenty, ściany fundamentowe i ciągną ściany (naprawdopodobniej z pustaka keramzytowego) nośne i działowe oraz kominy. Wszystko kończą wieńcem. Tak samo wygląda zakres prac związany z garażem – http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m401676734510a Tu powierzchnia zabudowy – 36, 3 m2 Czy to dobra cena? Jak uważacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 12.03.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Czy dobra? Raczej świetna!!! My za powierzchnię zabudowy wieksza tylko o 40 m2 zapłacimy dwa razy więcej. Gratuluję !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.03.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 brzeszczot, to cena za dom z garażem czy za garaż płacisz oddzielnie? Mnie interesuje ile trzba zapłacić za wybudowanie takiego garażu? Czy ktoś może niedawno płacił za taką usługę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzeszczot 12.03.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 To cena za dom z garażem. Gdyby chcieć choć przez moment wierzyć projektantom garażu to można się przerazić ceną 38 tysięcy. Wierzę, że na żużlobetoniku, kto wie może samemu uda sie to zrobić o wiele taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.bu 12.03.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witam!! Jak myslicie ile bedzie kosztowalo postawienie takiego domku?? http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=326&IdKolekcji= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycholas 13.03.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 No właśnie...dom jest o powierzchni urzytkowej 140 m2(nielicząc garażu), jest to projekt z Atrium Studio glx 31, ma podniesioną ścianke kolankową o 2 pustaki i ma poszerzony garaż o 1,5 metra który jest wkomponowany w budynek.Dom jest w stanie surowym bez ścianek działowych i wylewek, dach (prosty, dwuspadowy o powierzchni 220m2) wykonany w technologi:pełne deskowanie i papa, ale nie ma jeszcze zrobionych lukarn (będą zrobione na wiosne, a teraz jest wszystko zabite deskami i pokryte papą), kominy ponad dachem zrobione są z klinkieru, a dom wykonany jest z BK, od wewnątrz 24cm w środku styropian 8cm a na zewnątrz BK 12cm, co druga warstwa jest kotwiona. Cała robota jest wykonana porządnie i starannie? Ile jest warte wybudowanie takiego domu-w tym stanie (chodzi mi o samą robocizne). Ps.prosze o odpowiedzi bo to dla mnie bardzo ważne. Pozdrawiam. Dom, Damian: http://www.domdlaciebie.com.pl/CM/content.php/default/default?akcja=szczegoly&id_domku=106 Dzisiaj dostaliśmy wycenę za 240 m pow. całkowitej+ 2 balkony. W skład prac wchodzi: ściany, stropy, balkony, schody wylewane, dach (pokryty papą), bez fundamentów: murarz: 20 000, cieśla 6500 pln Do tego dojdą pomocnicy murarza, liczę jakieś 4000pln. Łącznie powinniśmy się zamknąć w 30 000 pln za robociznę. Ekipy sprawdzone, robią jedną budowę a nie kilka w jednym czasie - robili w rodzinie i dobrze im to poszło. Jak mają zacząć o 7 to są o 6:50. Pozdrawiam, Arek Mógł byś dać namiary na tą ekipę planujemy budować się na wiosnę 2008 mi wycenili http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=218&IdKolekcji= na 52000 za stan surowy otwarty z pokryciem dachowym - blachodachówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 15.03.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 No właśnie...dom jest o powierzchni urzytkowej 140 m2(nielicząc garażu), jest to projekt z Atrium Studio glx 31, ma podniesioną ścianke kolankową o 2 pustaki i ma poszerzony garaż o 1,5 metra który jest wkomponowany w budynek.Dom jest w stanie surowym bez ścianek działowych i wylewek, dach (prosty, dwuspadowy o powierzchni 220m2) wykonany w technologi:pełne deskowanie i papa, ale nie ma jeszcze zrobionych lukarn (będą zrobione na wiosne, a teraz jest wszystko zabite deskami i pokryte papą), kominy ponad dachem zrobione są z klinkieru, a dom wykonany jest z BK, od wewnątrz 24cm w środku styropian 8cm a na zewnątrz BK 12cm, co druga warstwa jest kotwiona. Cała robota jest wykonana porządnie i starannie? Ile jest warte wybudowanie takiego domu-w tym stanie (chodzi mi o samą robocizne). Ps.prosze o odpowiedzi bo to dla mnie bardzo ważne. Pozdrawiam. Ja tez poprosze o namiary jak sprawdzona ekipa, planowana budowa na 2008 rok. Dom, Damian: http://www.domdlaciebie.com.pl/CM/content.php/default/default?akcja=szczegoly&id_domku=106 Dzisiaj dostaliśmy wycenę za 240 m pow. całkowitej+ 2 balkony. W skład prac wchodzi: ściany, stropy, balkony, schody wylewane, dach (pokryty papą), bez fundamentów: murarz: 20 000, cieśla 6500 pln Do tego dojdą pomocnicy murarza, liczę jakieś 4000pln. Łącznie powinniśmy się zamknąć w 30 000 pln za robociznę. Ekipy sprawdzone, robią jedną budowę a nie kilka w jednym czasie - robili w rodzinie i dobrze im to poszło. Jak mają zacząć o 7 to są o 6:50. Pozdrawiam, Arek Mógł byś dać namiary na tą ekipę planujemy budować się na wiosnę 2008 mi wycenili http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=218&IdKolekcji= na 52000 za stan surowy otwarty z pokryciem dachowym - blachodachówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 15.03.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Poproszę o namiary na dobrą i niedrogą ekipę, planuję budowę na 2008 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotruspan 19.03.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 dom 350m-stan surowy otwarty-90 tys -zaczynam w maju..?woj. pomorskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sarabanda 20.03.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Chyba wszystkich zdenerwuję: jestem umówiona z ekipą za stan surowy, z więźbą, schody żelbetowe, strop Teriva, więżba z odeskowaniem i położeniem papy na 25 tys. Powierzchnia całkowita domu 220 m2. Fundamenty już zrobione w grudniu, pojutrze wylewają chudziaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walker 20.03.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Chyba wszystkich zdenerwuję: jestem umówiona z ekipą za stan surowy, z więźbą, schody żelbetowe, strop Teriva, więżba z odeskowaniem i położeniem papy na 25 tys. Powierzchnia całkowita domu 220 m2. Fundamenty już zrobione w grudniu, pojutrze wylewają chudziaka. No cena rzeczywiście dziwnie niska,niemal podejrzana .Oby nie zrobili jakiś niespodzianek,uwazaj! A może to po znajomości? Dla porównania,robocizna stanu surowego otwartego,mojego domu z poddaszem użyt. (130m2) wyniesie 33tyś.zł.(fundamenty,ściany, stropy,chudziak na parterze,kręcone schody,więźba,dachówka,orynnowanie + ocieplenie kominów i dwóch lukarn) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja_k 20.03.2007 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 witam,u nas ekipa już ostatecznie zaklepana, stan surowy otwarty na 18 tys brutto a dach (deskowanie, papa, blachodachówka, orynnowanie) na 8 tys., cieszę się, że już mam za sobą poszukiwanie, które trwało ponad pół roku. ekipy solidne, sprawdzone. dom ok. 200 m pow. użytkowej z garażem.zaczynam po świętach...a oto nasz przyszły domek nieco zmniejszonyhttp://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=114 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jotpe 21.03.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Kurde skąd wy takie ekipy bierzecie. Mi za taki domek krzyknęli 38200zł. Stan surowy otwarty z więźbą i pokryciem dachowym (blacha). Po jednej rozmowe cena zeszła na 35000zł ale uważam, że to i tak zbyt drogo. Domek 120m2 z prostym, dwuspadowym dachem. W tej cenie jest już kierownik budowy. Ekipa dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 21.03.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Ja za dom o powierzchni użytkowej 250 m2 płacę z więźbą 32 000. Dodam, że oczywiście żadnych rachunków i mam dwie osobne ekipy murarzy oraz cieśli do więźby. Położenie dachówki 11 000 z orynnowaniem, łaceniem folią itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sajo30 22.03.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 WitamMam podpisną umowę na stan surowy łocznie z wieżbą i dachówką. Cena 32.000,00 zł. Ekipa sprawdzona i polecona. Myślę że na dzisiejsze warunki to cena raczej przystępna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 23.03.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Chyba wszystkich zdenerwuję: jestem umówiona z ekipą za stan surowy, z więźbą, schody żelbetowe, strop Teriva, więżba z odeskowaniem i położeniem papy na 25 tys. Powierzchnia całkowita domu 220 m2. Fundamenty już zrobione w grudniu, pojutrze wylewają chudziaka. Taka cena przy takich metrach...to tylko pogratulować. Z jakich okolic macie fachowców? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts