Mags 09.05.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 coraz lepiej. Drugi kosztorys - założenia te same - koszt 20 000 PLN. Mało tego panowie chcieliby zacząć już teraz. A my nie gotowi, no cóż. Szukamy dalej? Chyba nie, ale i tak mąż jest umówiony na jutro z kolejnym wykonawcą - pojedzie i tak. Tak na wszelki wypadek. A nóż widelec będzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 17.05.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 podpisałem.dom 300m2robocizna=90kplnw tym:wykop, piwnica ściana 3w=pustak, styro, beton zbroj.drenaż opaskowy, żwir workowanykanalizacja burzowa, kanalizacja w piwnicy,piętro ,poddasze- pustak, dach z obróbkami w tym wykończenie drewniane z ociepleniem ścian szczytowych i kolankowych. wiem,że drogo, ale jakoś dużo taniej nie znalazłem, a ten wykonawca wzbudzał zaufanie i widziałem jego robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 18.05.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Budujemy mały dom - powierzchnia użytkowa 105 m2, powierzchnia po podłogach 154 m2. Podpisalismy taką umowę:- wykonanie robót ziemnych- posadowienie budynku na płycie fundamentowej z izolacjami i odwodnieniem- ściany zewnętrzne i wewnętrzne nośne- ocieplenie styropianem 12 cm- wykonanie kominów- montaż kształtek wentylacyjnych- strop gęstożebrowy porotherm- schody żelbetowe- drewniana konstrukcja dachu- pokrycie dachu dachówką ceramiczną - montaż rynien- montaż okien i drzwi zewnętrznych- montaż bramy garażowej- wykonanie ścian działowych- ocieplenie poddasza wełną- wykonanie tynku elewacyjnego RAZEM ROBOCIZNA 62 tys brutto Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarulaS 29.05.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Dom 146m. Ściany zewnętrzne, działowe, chudziak, dwa kominy, rozłożenie kanalizy - 12 tys. Majster sprawdzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 29.05.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Dom 146m. Ściany zewnętrzne, działowe, chudziak, dwa kominy, rozłożenie kanalizy - 12 tys. Majster sprawdzony. Gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarulaS 29.05.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Okolice Wałcza, zachodniopomorskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A l e k 06.06.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Witam Mags jam zagladasz jeszcze na forum to napisz jaka ekipe finalnie wybraliscie i za ile...ja mam gorali ktorzy za dom 140 m plus garaz 32 chcca z wiezba (stan surowy otwarty bez schodow i tarasow) od 50 pln za czysta robocizne bez rachunku. Dołaczam sie do opinii, ze Szczecin to chyba najdrozsze miasto w Polsce. Zalama - trzeba sie przeprowadzic pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 06.06.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Tylko nie w okolice Wrocławia bo jak coponiektórzy zeznają to jest najdroższe miejsce w Polsce do budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 06.06.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 bardzo q-fa śmieszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 06.06.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 No ja tylko niose pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAREK i ANIA 07.06.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Witam, szukam i szukam i nic POMOŻECIE !!! ekipa budowlana okolice chotomowa od wrzesnia prosze o informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 07.06.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 pochodz po okolicy i popytaj na budowach które wlasnie trwaja... ja np mam ekipe w ktorej czesc osob mieszka 120km ode mnie - do dachu tez mam stamtad bo sa o połowę tańsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 07.06.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 U mnie dom 135m2 + garaz dwustanowiskowy w bryle. Robocizna za stan surowy otwrarty, ale duuuzym tarasem, to 46tys netto. To najtansza ekipa jaka znalazlem. Nie jestem z nich super zadowolony, ale nie ma dramatu. Miasto to Szczecin, a ekipa jest z niedalekiej okolicy. Dodam tylko, ze maksymalna wycena, jaka dostalem, byla prawie dwa razy wyzsza. Wniosek? Trzeba dlugo szukac, by znalezc ekipe, ktora nie zdziera z inwestora ile moze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 08.06.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 pochodz po okolicy i popytaj na budowach które wlasnie trwaja... ja np mam ekipe w ktorej czesc osob mieszka 120km ode mnie - do dachu tez mam stamtad bo sa o połowę tańsi To daleko musiałeś chodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 08.06.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Ja też dostałam wycenę za ten domek http://www.extradom.pl/WRW1003.html cena robocizny stanu surowego z dachem ceramicznym 63978,78 brutto Cała reszta, czyli wykonczenie pod klucz plus ogrodzenie, kostka brukowa : cena robocizny 147145,33 Co o tej wycenie sądzicie? Dodam że to najtańsza jaką otrzymaliśmy. Masarka jakaś Jeszcze stan surowy w miarę, ale nastepny etap, tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 08.06.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Czyli 200tyś za robocizne wychodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 08.06.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Tak, za cały dom gotowy do wprowadzenia Podkreślam że to najtańsza wycena jak na razie Idę się rzucić z mostu Siekierkowskiego normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 08.06.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 A z materiałami za ile wychodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 08.06.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Z materiałem za stan surowy z dachem 212310,66 Następny etap z materiałem 271722,46 Chyba tylko zlecimy im zbudowac stan surowy z dachem, a resztę bedziemy improwizować, tylko nie wiem czy takim sposobem zaoszczędzimy Ja się boję tego że jak weżmiemy kilka ekip do różnych prac, to później bedzie tak jak u mojego brata na budowie, jedni będą zwalać na drugich że coś zchrzanili, a jak robi jedna ekipa wszystko to nie ma tego problemu. Ale nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 08.06.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 To ile w sumie Wam wychodzi?I za jaki stan?Czyli co rozumiecie "pod klucz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts