MRJDomańscy 24.07.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 My budujemy dom podobny do Lilii z Domy na Horyzoncie. Wymiary 13m/11m + garaż 1 stanowiskowy-niestety-zły pomysł. Dom zdecydowanie za duży, ale wyjścia już nie ma Dom podpiwniczony. Ściany zewnętrzne: cegła modularna + wełna 15 cm + pustak Max, 3 kominy z cegły pełnej, dach dwuspadowy (z facjatą z balkonem i podporami lub daszkiem z podporami-jeszcze niewiadomo. Problem w tym, że mamy wypuszczony wiatrołap o 80cm do przodu na środku domu o szer. 3,5m zatem facjata też byłaby wypuszczona, co o tym sądzicie??????????) o pow. ok 270m2 z dachówką cementową grafit Euronitu. Mamy murarzy z okolicy. Cena za 1 m2 20 zł niezależnie czy ściana zewnętrzna czy wewnętrzna-tzn. pojedyńcza. Ławy i szalunki niestety sami , bo czasu chłopy nie mają. Wymurowali nam już piwnice 2,3m wysokie 13m/11m wym. zewnętrzne i fundament pod garaż 7,2m/4,3m- razem 230m2 murów. Zapłaciliśmy 4.500zł. Co sądzicie o tej cenie? Szukamy solidnych i niedrogich wykonawców dachu. Bardzo proszę o namiary. Pozdrawiam, M.Domańska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 24.07.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 WITAM, jak czytam wasze posty to jestem lekko w szoku, mi firma policzyła stan surowy zamknięty dom 122m+garaż 2 stanowiskowy prawie 100 000 za samą robociznę, zaczełam się śmiać jak to usłyszałam szukam dalej ekipy, acha jestem z okolic Gorzowa:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldemaro2007 24.07.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Witam Jestem z Leszna (Wlkp)...W lutym rozpoczalem budowe....wszystko robila firma od zalatwienia piasku,cementu, gwozdzi po przygotowanie dachu dla dekarzy... O to fotki.... http://Waldemaro.fotosik.pl/albumy/227734.html Muraz wzial 124K....dekarz wchodzi nie dlugo....wezmie ok 44K..czyli razem ok 168K za w/w domek Pare dni temu dzwonilem do innej firmy z zapytaniem o kosztorys wybudowania domku tj moj...zaspiewali tak " wie pan strzelam, gdzies okolo 250K" To teraz ile oni zarabiaja????ile jest warta tak naprawde moja nieruchmosc???170K czy moze 250K???( bez dzialki oczywiscie) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejm 25.07.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 witam projekt m09L z gazobetonu stan surowy zamknięty 35.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_h 26.07.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 czy ktos zna dobra firmą, która postawi dom w stanie surowym - od piwinic po dach na ternie śląska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 30.07.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 witam wszystkich !!!zamierzamy wybudowac dom o pow. uzytkowej 147 m (garaz dwustanowiskowy 32,5 m) Powiedzcie czy za stan "0" na działce o róznicy poziomu (pod samym domem 1,5 M a na całej działce 5 m ) 40 000-50 000 tys to dużo?. Wydaje mi się że to sporo ale wchodzi tu ta nieszczęsny spadek. budujemy w okolicach Łodzi. Ekipa robi wszystko sama ( do niczego sie nie dotykamy)pozdrawiam gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIDU 01.08.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Czesc, szukam sprawdzonej, solidnej i rozsadnej cenowo ekipy do wybudowania stanu surowego w Lesznie k. Warszawy - powierzchnia uzytkowa 150 m2 + garaz 2-stanowiskowy. Planuje rozpoczecie we wrzesniu. Dzieki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolek68 01.08.2007 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Ja też nie będę inna i poproszę o sprawdzoną ale i sensowną ekipę do stanu surowego otwartego (częściowo podpiwniczony z poddaszem użytkowym) od września w gminie Jabłonna koło Legionowa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiafila 02.08.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 To ja się tez dołącze do uprzejmej prośby o namiary do ekip. Dom pietrowy 170mkw plus garaz, Warszawa-Białoęka. Nasza ekipa "się rozmyslila" Z góry baaardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Pacholec 02.08.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Domek, to nie kupno samochodu! Zacząłem od fundamentów ubiegłej Jesieni i co? I nic, stanąłem na fundamentach do dnia dzisiejszego! Wiosną stanąłem w kolejce za materiałami i nie kupiłem do obecnej chwili, bo ceny "zwariowały" i czekam aż spadną. Równiez nie mogę znależć firmy budowlanej, a kiedy znalazłem, to usłyszałem, że dopiero mogą wejść od Pażdziernika! I dobrze, bo jesienia ceny robocizny mogą spaść. Teraz otrzymałem 'ofertę prac i wartości cenowe" za wykonanie poszczegulnych etapów prac: - stan parteru ze stropem (27 tyś zł) -poddasze z kominami (17,5 tyś zł) - dach (8 tyś zł). Zajmnie im to około 1 miesiąca. Pytam się: ile dziś zarabia "budowlaniec"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 02.08.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Marek a mozesz pokazac projekt domu? najlepiej jakis link bo kształt duzo zalezy od ceny. np jak masz jakies szczyty to juz wychodzi drozej, ja wsumie mam taka przystepna cene (p.w.) ale zobaczymy jak z dachem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Pacholec 03.08.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Witam Cię.Dzięki za odpowiedz. Jeśli chodzi o kształt mojego domu, to projekt wybrałem z Muratora pod nazwą "M 07". Na pewno jest taka możliwość ażeby go odnaleźć i obejrzeć. Mimo wszystko poczekam jeszcze z rozpoczęciem stawiania ścian, ponieważ został otwarty rynek pracy dla wschodnich sąsiadów. Może nie będzie dokładniej, ale na pewno taniej.Pozdrawiam. Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sajmonek 04.08.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 witam , za nasz domek (stan surowy otwarty) firma wyceniła robociznę na 45 tyś , co Wy na to ? http://dobredomy.pl/?id_project=108&infopage=1 Pozdrawiamy Ania i Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 04.08.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 witam , za nasz domek (stan surowy otwarty) firma wyceniła robociznę na 45 tyś , co Wy na to ?Bardzo dobra oferta. http://dobredomy.pl/?id_project=108&infopage=1 Pozdrawiamy Ania i Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monka81 06.08.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 pierwsza wycena dom 150 m2 użytkowych , czterospadowy dach trzy lukrany. Budowa domu + dach (pełne deskowanie + papa) wliczony do tego kierownik budowy 40tyś, murarz sprawdzony i polecony, myslę że to dobra cena, ale jeszcze szukamy.... a nóż widelec...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 06.08.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 40tys to calkiem super cene:) ty ale bez klądzenia dachówek? jak tak to szukaj lepiej dalej:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monka81 07.08.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 niestety tylko papa, bez dachówek ale jak słyszę ceny naszych znajomych to myślę że to mało. Tak czy inaczej szukamy dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 07.08.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 bo wiesz zeby polozyc dachówki to tez bedzie troszke pracy i zalezy ile to wyniesie bo wsumie nie wiem ile moze kosztowac zalozenie tylko dachówek bo normalnie za dach biora 25zł od metra do 30zł zalezy jak irodzaj....wiec musisz sobie pokalkulowac: ale te 25zł to juz jest wszytsko wierzba deskowanie dachówka i rynny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monka81 07.08.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 chyba coś ci się pomyliło, teraz ceny wahają sie w granicach 50 zł i to często gęsto za samo przykrycie dachu papą..... jeżeli znalazłeś takiego który robi cały dach od dech do dachówki za 30 zł to tylko pogratulować u nas wszyscy sie wycwanili i już z grosze nie chcą robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 07.08.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Monka81, mó cieśla z więźbę z deskowaniem i papowaniem bierze 21pln/m2. Fakt, zamówiony w styczniu br. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts