zugajm 27.04.2004 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Budynek bez piwnic parterowy z poddaszem 160m2wykopy pod fundamenty, ławy ,ściany fundamentowe z bloczków betonowych 3000złściany nośne i działowe, kominy,pierwsza wylewka, strop teriwa,schody,dwa balkony 10000złwięźba 1750złpokrycie dachu(folia + dachowka ceramiczna+ obróbki blacharskie 3150złrazem 18900 zł[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 12.05.2004 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Blondyna, szukaj, mi pierwsi też zaśpiewali 30 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 12.05.2004 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Mój domek ok.200m, czterospadowy dach (dachówka cementowa)przedłużony o garaż ceny za robociznę tzn stan surowy otwairty,sciana 2w kształtowały się od 45 do 58tys. W efekcie mam ekipę za 42 ale w tym parę dodatkowych gadźetów jak np. dopłata za szalunki do stropu monolitycznego (płacimy pół na pół). Nietsety nie dało zejśc niżej z ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SLAWEK_L 16.07.2004 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 A może znacie solidne firmy w okolicach Kielc. Zabieram się za budowę i nie wiem czy szukać jednej firmy która wykona całośc czy kilka firm wykonujacych każdy etep oddzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeziorka 27.07.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Buduje na odleglosc caloroczny domek (ok. 90m) na Mazurach w okolicach Gizycka, mieszkam w Wwie. Mam dobra ekipe, ale, jak widze, troche droga. Buduja na razie do papy na dachu. Czy ktos moze polecic ekipe z tamtych stron na dalsze etapy budowy? Prosze o info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeziorka 27.07.2004 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Buduje na odleglosc caloroczny domek (ok. 90m) na Mazurach w okolicach Gizycka, mieszkam w Wwie. Mam dobra ekipe, ale, jak widze, troche droga. Buduja na razie do papy na dachu. Czy ktos moze polecic ekipe z tamtych stron na dalsze etapy budowy? Prosze o info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szila 29.07.2004 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Okolice w-wa dom 349 m z Max-a, stan surowy otwarty z wieźdźbą 51 tyś.Wcześniej mieliśmy propozycje znacznie tańszej ekipy, ale byli wolni jak żółwie więc zdecydowaliśmy się na szybko i prężnie działającą ekipę za większe pieniądze. Bo przecież czas to pieniądz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 30.07.2004 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Poznałem bardzo solidną i tanią firmę. Wiem, że brzmi to jak bajka... ale już jestem w połowie budowy... Jak dotąd chcę zabić tylko architektkę (zaznaczam -tkę) z P-na. Reszta budowy to zaprzeczenie opinii przeczytanych na forum. Zapraszam wszystkich na wizję lokalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 30.07.2004 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Tanią w odniesieniu do powyższych odpowiedzi - bo "taniość" jest pojęciem względnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szila 01.08.2004 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2004 Tak, nasza ekipa za 51 tyś okazała się być bandą oszustów i naciągaczy i ludzi nie znających się na budownictwie.Zatrudniając ich musiała bym najpierw przejść szybki kurs nauki budowania, aby nic nie spapralui.Zresztą ta cyfra 51 tyś to bardzo wygórowana suma za stan surowy mojego metreżu -trochę ponad 300m-, musicie przyznać.Znależliśmy obecnie 3 tańsze ekipy i być może solidniejsze.Jesteśmy na etapie wybierania najlepszej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 01.08.2004 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2004 http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=307842#307842 Spójrz dokładnie http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=16256 i spisz odpowiednią umowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darpi 02.08.2004 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Czy 151k PLN to dużo czy w sam raz za roboty i materiałydom 2 poziomu + poddaszepowierzchnia 1 poziomu ok.75m2dach komplet, dachówka ceramiczna Robenściany YTONG 36,5cm, + wylewka schodów Pozdrawiam,Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 04.08.2004 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Ja też mam wrażenie że żyję na innej "budowlanej" planecie. Pod koniec przyszłego tygodnia kończę casting wykonawców, bo mam już tego dość. Dotychczasowe rezultaty to:od 26 tys. bez sprzętu , przez 35-38tys. ze sprzętem do 76 tys z uśmiechem i kawą od właściciela firmy. Zaznaczam , że jakość robót nie jest wprost proporcjonalna do cen!Wybór padnie najprawdopodobniej na firmę ze środkowego przedziału.Wyceny dotyczą bardzo prostego domku - oczywiście stan surowy - 150 m2, dwuspadowy dach o bardzo małej rozpiętości (6,5m), ściana jednowarstwowa , bez piwnic. No i nie buduję w stolicy ale znacznie biedniejszym regionie! Ja też buduję w tym "biedniejszym regionie", a jak patrzę na ceny np. betonu czy stali, to czasem wychodzi, że u nas drożej niż w dużych miastach Co do robocizny: domek 140m z poddaszem, z garażem w bryle, dach dwuspadowy+ trzyspadowy nad garażem kryty dachówką - 22500zł. W tym: wykopanie i wylanie fundamentów, chudziak, wszystkie oczywiście zbrojenia, szałowania, izolacje, itp., ściany jednowarstwowe (porotherm44), kominy, pokrycie dachu, założenie rynien. Firma sprawdzona, mają swój sprzęt, także własne deski (do szałunków)i stemple Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 04.08.2004 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Marki k. Warszawy. Sprawdzony wykonawca-firma, nie ekipa. Praktycznie o nic nie muszę się martwić. Jestem na etapie podłogi na gruncie. Fundamenty robione starą metodą tzn. ławy w szalunkach później bloczki.Dom jak na zdjęciu, poszerzony garaż o 90 cm. Powierzchnia po podłodze 160 m + garaż z pom. gosp. 28 m. (podaję taką powierzchnię ponieważ pow. użytkowa jest różnie liczona).koszt robocizny stanu surowego otwartego 30.000 zł. razem z kierownikiem budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 06.08.2004 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 ile "powinno" kosztować postawienie fundamentów pod parterowe 190m (ściany dwuwarstwowe PTH30)?znacie jakaś ekipę która szybko i sprawnie postawiłaby to pod koniec tego roku w Warszawie (południowy wschód, okolice Wału Miedzeszyńskiego)?? z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A-TOM 06.08.2004 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 czesc - buduje dom manuela /archipelag/-za wybudowanie fundamentów z bloczków betonowych /samo wylewane stopy zrobilem sam/, postawienie scian nosnych z pustaka U, zrobienie scian na pietrze , tarasów na balkonach, półłóków nad drzwiami balkonowymi , scian działowych na pietrze i parterze, ulozenie i wylanie /grucha/ stropu/na terivie i 'garach'/, i oczywiście skonstruowanie i wylanie 2 wieńców na piętrze / , 2 kominy nad dach z cegly +podmurowanie scian pod krawedz dachu/ zaplace 5 500 zl/brutto/ za dach kopertowy na 4 strony /2 lukarny/ drewno /8,5 m3/ zaplacilem 7500 zl z zabezpieczeniem, majster zgodzil sie zbudowac wieżbe i pokryc dach /dachówka/ za razem 10 000 zl bruttosam wykopałem fundamenty, usunalem stare fundamenty domu o pow 250 m2/to było straszne/, wykonalem koryta pod wylanie law fundamentowych - sam wykonywałem belki zbrojone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heliodor 07.08.2004 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Ostatecznie robocizna 38tys stan surowy otwarty za dom trzy poziomy : piwnica,parter,piętro,płaski dach.Materiały 110tys -ściana trójwarstwowa,bk plus wełna.K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taga 09.08.2004 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Czesc,jestem calkiem nowa i zielona jezeli chodzi o budowanie. Zamierzam w przyszlym roku rozpoczac budowe domu w Ozarowie Maz. i kompletnie nie wiem jak zaczac poszukiwaia jakiejs sensownej ekipy.Jesli macie jakies namiary to podzielcie sie tymi cennymi informacjamiSciany maja byc dwuwarstwowe pustak cer + styropianTaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIFFKO 18.08.2004 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Nam narazie wstepnie ekipa wyliczyla za dom parterowy z uzytkowym poddaszem, bez piwnic, dach 260 m2 ok 40.000 lacznie z polozeniem dachowki.Wiec ja nie wiem juz sama czytajac to wszystko czy to duzo czy to malo...Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edith 28.08.2004 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 Czy ktoś zna niedrogą dobrą ekipę w okolicach Częstochowy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts