darekpt 04.01.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 a mozesz powiedziec o co Ci chodzi? bo nierozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witomark 06.01.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Czy to dobra wycena, tzn logiczna i rozsądna? zawsze możesz zadzwonić bezpośrednio do Twórcy i zapytać o koszty wykonania np. stanu surowego. Projektant powinien udostępniać takie wyceny http://birylo.pl/projekty/projekty_gotowe/c115_-_skrzat Celowo podałem cenę za metr, żeby móc stwierdzić czy wycena jest dobra w danym rejonie, nie sądzę, żeby p. Biryło orientował się jakie są ceny za metr w każdym regionie kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crska 06.01.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 a jest ktos z lubelskiego kto by mi napisal jakie w tym rejonie sa ceny???? rozpoczynam budowe na wiosne i wlasnie szukam ekipya moze znacie jakies dobre ekipy godne polecenie z tych okolic (dokladniej pulawy) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ab1719500475 06.01.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 oferta ceny robocizny domu "murator przestronny d08" ok 180 m2 plus 50 m2 tarasów, okolice grodziska maz. ściany nośne pustak "u" 14000wylewki 3500strop terriva 10000więźba dachowa 12000kominy i scianki działowe 5500 razem 45000 Mnie się wydaje, że to dużo, proszę o opinie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietiap 06.01.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 razem 45000 Mnie się wydaje, że to dużo, proszę o opinie...... Brutto czy netto. Z materiałami czy bez. Piszcie bo jest różnica przecież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ab1719500475 06.01.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 netto, napisane że cena robocizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietiap 07.01.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Mam zamiar budować o podobnej powierzchni i jeden gość to wycenił swoją pracę nawet ... 2 x drożej niż u Ciebie ps. uwaga: netto, brutto robocizna, bez kierowana była do wszystkich. Użyłem liczby mnogiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekpt 07.01.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 powiem wam ze strop za 10tysi więźba za 12tys to troche drogo - ja mam troszke mniejszy ale płaciłem duuuuuuzo taniej , nawet bardzo dużo taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzypp 07.01.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 witam a ile to jest tanie za weźbe bo na wiosnę potrzebuje zakupić jeszcze ten element do stanu surowego , gdzie pan kupowła w okolicy piotrkowa tryb moze ma pan jakieś namiary, jak sie panu udowało z porothermu 25 LEIERA bo też buduje z tego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekpt 07.01.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 witam a ile to jest tanie za weźbe bo na wiosnę potrzebuje zakupić jeszcze ten element do stanu surowego , gdzie pan kupowła w okolicy piotrkowa tryb moze ma pan jakieś namiary, jak sie panu udowało z porothermu 25 LEIERA bo też buduje z tego ? prosze się odezwać do mnie na gg - to pogadamy na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaKowal 08.01.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 My budowaliśmy dom w/g gotowego projektu, Studia Atrium GL153 140m2cena robocizny + materiały za stan surowy bez konstrukcji dachu wyniósł170 tys, teraz jeszcze dach za jakieś 65tys. Takie są realia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalinaikrzys 09.01.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 chcialabym zapytac ile waszym zdaniem bedzie mnie kosztowalo postawienie domku 100 m2 w okolicach Bydgoszczy w kuj-pom jedni mowia 250 tys juz pod klucz inni 150 tys.. 100 tys roznicy to dla mnie ogromna rozbierznosc..?? !! Prosze o pomoc!! Cos wiecej na temat mojego projektu na linku: http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=437&opcja=opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 09.01.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 chcialabym zapytac ile waszym zdaniem bedzie mnie kosztowalo postawienie domku 100 m2 w okolicach Bydgoszczy w kuj-pom jedni mowia 250 tys juz pod klucz inni 150 tys.. 100 tys roznicy to dla mnie ogromna rozbierznosc..?? !! Prosze o pomoc!! Cos wiecej na temat mojego projektu na linku: http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=437&opcja=opis Pierwsza prośba, to zmniejsz swój avatar. Co do twojego projektu - licz się z wydatkiem min. 350 tys. Ten domek nie jest wcale takim sobie prostym domkiem. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalinaikrzys 10.01.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 najmocniej przepraszam.. juz sie poprawilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalinaikrzys 10.01.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 czandra dlaczego sadzisz ze nie jest taki prosty??? ja sie kapletnie na tym nie znam.. ale wlasnie probuje sie poznac, po to chyba jest to forum ,chcialabym zaglebic sie w temacie nie wiem od czego zaczac *nauke POZDARAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 10.01.2008 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Przyjrzyj się proszę układowi pomieszczeń, dachowi, tarasom, elewacji. Ja mam zdecydowanie prostszy budynek, na bazie prawie kwadratu, o powierzchni na parterze podobnej jak u ciebie. Garaż jest wolnostojący, ale to tylko niewielka część całych kosztów. Obecnie zaczynamy robić wylewki i do tej pory wydaliśmy ponad 260 tyś., a do zamieszkania jeszcze baaaaaardzo daleka droga. Takie są teraz realia i nie ma co się niepotrzebnie oszukiwać, że wy akurat wybudujecie taniej. Ceny znowu zaczynają iść w górę, robocizna droga jest jak .... i jeszcze jest problem z fachowcami. Nie wiem jak u ciebie z mediami, bo to też może być spory wydatek. Ważne jest , aby wszystko zaplanować na początku, jaki ma być ciepły dom, z jakich materiałów, co z wentylacją, jakie ogrzewanie itd., wówczas nie będziecie popełniać głupich błędów i niepotrzebnie tracić kasy. Zależy też, ile chcecie, czy możecie przeznaczyć środków na wasz upragniony domek. Docelowo trzeba przygotować te 350-400 tys. Niestety Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlodysd 11.01.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 witam wszystkichDostałem pierwszą wycenę stanu surowego z pokryciem dchu dla tego projektu http://www.projekty.ign.com.pl/?id=254&p=detail wycena to 60 tys za robociznęlokalizacja budowy to okolice koszalina w zachodniopomorskim powiedzcie czy to jakaś normalna cena czy ktoś przesadza Dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Konrad 11.01.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 jak dla mnie trochę drogo, ale nie tragicznie. Myślę, że można by to zbudować na jakieś 10 tys mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzejz 11.01.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Okolice Łodzi.Budowa wystartowała z końcem w 2 kw. 2007r. (obecnie stan deweloperski).Dom 250 mkw, wybudowany z Ytong'a 40 cm , strop Teriva, dach dwuspadowy, dachówka ceramiczna Angoba. Stan otwarty: 210 tys. B. polecam ekipę certyfikowaną przez Ytonga, nie miałem problemu z materiałem jak również jakością, podpisałem umowę na wszystko i nic mnie nie interesowało (np. że "Pan Czesio mówi mi, iż musieli wylać 2m3 więcej betonu, zabrakło stali, piachu itd.) Pozdrawiam i Życzę wszystkim więcej cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalinaikrzys 11.01.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 cierpliwosci... ah prosze zeby taka byla Mysle ze z tym 350-400 tys to spooora przesada.. to ja chyba jednak kupie mieszkanie, bo najzwyczajniej w swiecie mnie na to nie stac.. Ale wiem dobrze ze da sie rownie solidnie i dobrze wybudowac droga gospodarcza za polowe tego (ok200-2500 tys).. 108 m2 domek.. ludzie przeciez to w takim razie 4000zl na m2 ??? jakis obled.. ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts